ACS Poli răstoarnă scorul în Serbia: 1-2 (1-2)

În absența lui Cânu și Melinte, alcătuind perechea de fundași centrali în 14 dintre cele 22 de etape din prima parte a campionatului Ligii 1, ACS Poli Timișoara a câștigat astăzi primul meci amical internațional din pregătirile de iarnă, jucat de la ora 14:15 a României în Serbia.

Învinși ieri după-amiază la Sibiu cu 3-0 (3-0), scor conturat deja în primele 18 minute ale întâlnirii cu localnicii ocupanți ai locului 2 în Liga 2, timișorenii de pe ”Dan Păltinișanu” s-au aliniat deja astăzi la start într-o nouă deplasare, în capitala vecinilor sârbi, unde au răsturnat scorul în dauna prim-divizionarei FK Voždovac: 1-2 (1-2).

Foarte vrednici în ultimele zile în programul partidelor de verificare, disputate sâmbătă, duminică, marți și astăzi, prim-divizionarii au început în Serbia cu 4 dintre jucătorii utilizați ieri din startul ieșirii pe Cibin, și anume fundașii Străuț și Șeroni precum și Vașvari și Ciucur, Ionuț Popa apelând la alți 3 componenți de la pauza disputei cu belgrădenii.

Deținători a 36 de puncte, pe locul 6 din 16 clasate înaintea ultimelor 8 etape din retur, prima încercare oficială din 2018 fiind programată pe 17 februarie la Novi Sad cu Vojvodina, a opta în ierarhie, pe care o devansează cu 3 puncte, alb-roșii belgrădeni cu bilanțul intern la zi în campionat 22 10 6 6 34-19 au disputat al doilea amical din pregătiri, după un categoric 9-0 (3-0) sâmbătă cu cei din Obrenovac.

Timișorenii au strâns așadar 3 victorii în jocurile de verificare, dintre care două în deplasare, duminică la Sebiș și astăzi în Serbia, reabilitându-se după startul ratat de meci în fața lui AFC Hermannstadt, ceea ce i-a determinat să abordeze de pe poziții ofensive, cu periculozitate, ieșirea la Beograd.

Și totuși, sârbii au fost primii care au înscris, spre mijlocul primei reprize, în minutul 20, când Sreckovic l-a învins pe Curileac de la marginea careului mic: 1-0. Avantajul amfitrionilor n-avea să reziste pentru mult timp, căci Zaluschi, marcator și la Sebiș, a egalat în minutul 28 din marginea careului mare, profitând de o greșeală a portarului roșu-albilor.

Timișorenii aveau să efectueze apoi întâia înlocuire, iar tocmai cel proaspăt intrat în joc, atacantul Octavian Drăghici, utilizat din minutul 32 în locul lui Popovici, a finalizat în minutul 44 un contraatac sfârșit de unul singur cu portarul, pecetluind scorul reprizei I dar și cel final: 1-2 (1-2).

Ionuț Popa a efectuat 3 modificări la pauză, inclusiv între buturi, iar spre mijlocul părții secunde, în minutul 65, l-a retras pe marcatorul Drăghici, cel care înscria și duminică la Sebiș, apelând în schimb la tânărul ugandez Kayondo. Oaspeții au mai optat pentru alte patru schimbări în ultimele nici zece minute, începând cu reintrarea în teren a lui Alexandru Popovici, și au rămas în avantaj, bifând un triumf internațional în pregătirile de iarnă.

Care continuă sub formă de jocuri și mâine contra Ripensiei, de la ora 15, în complexul de terenuri ”Adrian Stoicov”, după care prim-divizionarii de pe ”Dan Păltinișanu” vor pune punct aparițiilor în amicale cu cea de-a șasea partidă, sâmbătă, contra unei formații maghiare.

ACS Poli a început amicalul contra sârbilor în componența Curileac – Străuț, Bocșan, Șeroni, Neagu – Vașvari, Zaluschi, Croitoru, Ciucur, Popovici, Velcotă, iar la pauză Straton a intrat în poartă în locul lui Curileac, Artean în locul lui Zaluschi iar Doman în locul lui Croitoru. Spre finalul întâlnirii, în minutul 82, Popovici a revenit pe teren în locul lui Ciucur, după care în minutul 84 Radu a preluat ștafeta de la Străuț, Cochintu a intrat în minutul 85 în locul lui Neagu iar din minutul 87 și Murariu în locul lui Șeroni.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × 8 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: