ACS Poli, reunire. Mai bine mai târziu decât niciodată. Bălace: ”Nu dezarmăm. Facem tot ce putem face. Cei rămași vor avea ocazia să joace” FOTO

Alb-violeții din Liga 3 au aproape 4 săptămâni la dispoziție pentru ”a se pune pe picioare” în perspectiva celor 8 etape din returul Seriei 8, lotul lui ACS Poli Timișoara reunindu-se astăzi la ora 10 la Baza Sportivă ”Adrian Stoicov” pentru pregătirea sezonului de primăvară, antrenamente sub îndrumarea antrenorului Silviu Bălace.

O reunire mult întârziată, pe fondul a numeroase despărțiri, alăturându-se în schimb jucători care au mai evoluat în alb-violet, aflați deja sub contract cu clubul, toți fiind formați la Centrul de copii și juniori. Este vorba de fundașul Raul Cochințu, mijlocașii Bogdan Turdean și Bogdan Țărțău și atacantul Adrian Sevici. Lor li se alătură portarul Alexandru Filip, care este sub contract, îl înlocuiește pe Robert Popeț.

Iar această primă săptămână de pregătiri programează deja și două partide de verificare, ACS Poli – Ripensia U19, miercuri 17 februarie 2021 de la ora 14, și ACS Poli – Progresul Ezeriș, sâmbătă (20.02.2021) de la ora 11 pe baza „Adrian Stoicov”.

Jucătorii…

Portari: Cristian Toma, Alexandru Filip.
Fundași: David Bălace, Sebastian Foca, Raul Cochințu, Cristian Murariu, Roberto Stoia, Cristian Daminuță, Raul Popa.
Mijlocași: Sinișa Sporin, Adrian Chiriac, Bogdan Turdean, Cristian Mitre, Sergiu Românu, Denis Dorobanțu, Alexandru Dincă, Bogdan Țărțău.
Atacanți: Darius Buzdugan, Flavius Toboșaru, Adrian Sevici.

La reunire au absentat motivat Cristian Toma, Alexandru Filip, David Bălace și Cristian Murariu. Alături de alb-violeți s-a pregătit și Markos Gakos, care nu va rămâne însă la echipă.

Au părăsit în schimb echipa în această iarnă golgheterul Claudiu Matiș, Dănuț Bilia, Michel Rosenblum, Marius Călin, Salhi Ouadie, Mihai Hecsko, Narcis Plută, Patrick Peter, Robert Popeț și Alexandru Daminescu.

Silviu Bălace a explicat: Va fi foarte dificil pentru noi, am pierdut jucători cu experiență, lotul fiind unul semnificativ subțiat și numeric, dar nu dezarmăm, facem tot ce putem face. Vreau ca băieții rămași să-și demonstreze calitățile, vor avea ocazia să joace, nu vom urmări obsesiv greșelile, fiindcă mulți n-au jucat în ultima perioadă. Așa cum le-am spus și înaintea turului, este o șansă pentru toți să fie văzuți și să facă un pas mai sus. Cei de acum au chiar exemple clare dintre foștii lor colegi, cum a fost Claudiu Matiș, care a tratat foarte serios perioada petrecută la Poli, și-a dorit mult, echipa l-a ajutat și a ajuns în liga secundă. Cred că am făcut tot ce a depins de noi în toamnă, am dus echipa pe podium, am apărat numele și blazonul clubului și al orașului. Este de înțeles faptul că trecem cu toții printr-o perioadă dificilă, însă Timișoara este un oraș mare, nu-mi vine să cred că nu există resurse pentru a-i susține pe acești băieți tineri, de care au beneficiat și vor mai beneficia și alte echipe din localitate”.

Cristian Daminuță a împlinit astăzi 31 de ani. După atâtea luni de pauză, aștepta cu nerăbdare reluarea antrenamentelor: Parcă a trecut o veșnicie de la finalul turului. Sunt foarte dornic de pregătire, să fim sănătoși, să ne putem pregăti bine în această perioadă, să înceapă competiția oficială. Îmi place să-mi asum responsabilitatea de a fi lider în vestiar, iar important este ca acești copii să înțeleagă că au o șansă să-și clădească un viitor frumos fiecare. Dacă facem o pregătire bună și arătăm calitate în campionat, lumea îi va observa. Noi suntem gata să punem osul la treabă. Mă simt foarte bine, zic că am în continuare suflet de copil, chiar dacă cu trecerea anilor m-am maturizat și am devenit tată între timp. Prioritar este să fim sănătoși, iar același lucru îl doresc și tuturor suporterilor, multă sănătate!”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + = 12

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: