ACS Poli înscrie din nou 4 goluri: 4-1 (2-0) cu Ripensia

Prim-divizionara ACS Poli a reușit după-amiază să lege pentru a doua oară victorii în zile consecutive în nici o săptămână, izbutind pentru a doua oară în această iarnă să înscrie de 4 ori într-un meci amical, și tot câte două goluri pe repriză, în a doua confruntare din săptămâna în curs cu o formație din Liga 2: ACS Poli – Ripensia Timişoara 4-1 (2-0).

Învingătoare sâmbătă și duminică la Timișoara și Sebiș, ACS Poli a repetat isprava în ultimele 24 de ore, impunându-se ieri la Beograd iar astăzi din nou în propria bătătură, în complexul de terenuri ”Adrian Stoicov”, unde după ora 15 a susținut ultimul test înaintea meciului oficial în deplasare la Ploiești cu Sepsi Sfântu Gheorghe, vinerea viitoare, în Liga 1.

Cu o noutate absolută în primul unsprezece, și anume mijlocașul defensiv în vârstă de 30 de ani Andrei Enescu, legitimat ultima dată la Ethnikos Achnas, în Cipru, unul dintre cei 4 înlocuitori în formula de start față de garnitura aliniată în Serbia, alături de Melinte, Artean și Drăghici, ACS Poli s-a desprins până la pauză tocmai prin ”dubla” atacantului Octavian Drăghici, marcator așadar în zile consecutive dar și pentru a patra oară de duminică încoace.

Mai întâi, după numai 9 minute, Drăghici a deschis scorul marcând cu capul în urma unei centrări de pe flancul drept a celui adus din Insula Afroditei, Andrei Enescu. Apoi, șutul bombă expediat de la 18 metri de Artean a fost respins de portarul Munteanu iar același Drăghici, pe fază, a dublat avantajul echipei sale: 2-0.

Ionuț Popa efectua două înlocuiri la pauză și alte 3 în minutul 65, după care alte două în minutul 70 precum și în minutele 75 și 78, Paul Codrea apelând tot la 2 înlocuitori după primele 45 de minute și la o schimbare între buturi după o oră, mai apoi modificând în bloc în minutul 70, opt jucători. Ultimul între sportivii înlocuiți la ACS Poli a fost tocmai Adrian Zaluschi, component al concitadinei Ripensia în sezonul de toamnă.

Nici bine nu intra în partea secundă ugandezul Kayondo iar la mijlocul reprizei a II-a, în minutul 67, a mărit avantajul gazdelor la trei goluri, ca primă reușită pentru noua sa echipă, cu un şut de la 16 metri lateral dreapta, la colţul lung.

În replică, după numai un minut, un alt african, Mediop, a scăpat pe flancul drept iar de la 13 metri a şutat la colţul scurt dar Curileac a respins în stâlpul din stânga, balonul ieşind în corner. Același senegalez Mediop ieşea apoi la rampă printr-o demarcare spre poartă, în urma căreia cei prezenți au văzut fault în careu, dar arbitrul a acordat o lovitură din afara suprafeței de pedeapsă.

N-avea să fie 3-1 ci 4-0, Artean şutând de la 12 metri în minutul 71. Mai apoi, cu cinci minute înainte de final, Bocşan a primit cartonaşul roşu pentru un fault tare asupra lui Stoi, la 17 metri de poartă, acordându-se şi o lovitură liberă executată cu măiestrie de Mediop, pe jos, la colţul lung, prin care a semnat golul de onoare al secund divizionarei Ripensia: 4-1.

ACS Poli, care n-a mai apelat și astăzi în echipa de start la Bocșan, Vașvari, Croitoru și Popovici, utilizați din primul minut al ieșirii în Serbia, a încheiat astfel partidele de verificare, dat fiind că meciul de sâmbătă 27 ianuarie cu maghiarii de la FC Kisvarda, programat în deplasare, a fost anulat. Cât despre Ripensia, următorul amical al galben-roșiilor este sâmbătă de la ora 12, cu Centrul Național de Excelenţă Timişoara.

Bilanțul în pregătiri al prim-divizionarilor este 5 4 0 1 11-5, pe când secund divizionara din Ciarda Roșie a suferit întâia înfrângere, în urma unui 2-1 victorios sâmbătă cu un lider din Campionatul Județean Timiș și a remizei de miercuri, 0-0 la Reșița cu CSM Școlar.

*

ACS Poli: Curileac (min. 70, Straton) – Străuț (min. 73, Radu), Melinte, Șeroni (min. 65, Bocșan), Neagu (min. 70, Murariu) – Artean, Zaluschi (min. 78, Cochintu) – Ciucur (min. 46, Popovici), Enescu (min. 65, Croitoru), Velcotă (min. 46, Doman) – Drăghici (min. 65, Kayondo).

Ripensia: Munteanu (min. 60, Contra) – Vlădia, Burdeţ, Apro, Călin Toma, Livan, Mânecan (min. 46, Tudor), Zurbagiu, Ungureanu, Dumiter, Matiş (min. 46, Mediop).

Din minutul 70 au mai intrat Semeniuc, Marius Toma, Horcea, Popescu, Stoi, Codrean, Neamţu şi Bobină.

Paul Codrea a efectuat 4 schimbări de la o zi la alta în 11-le aliniat la start, după ce miercuri, la Reșița, secund divizionara începea cu Rădulescu – Vlădia, M. Toma, Apro, C. Toma, Livan – Tudor, Zurbagiu, Ungureanu, Dumiter, Golda, iar în partea a doua continua cu Rădulescu – Semeniuc, Burdeț, Horcea, Popescu, Codreanu, Stoi, Tudor, Neamțu, Bobină și Matiș.

Arbitri: Elisei Balaj – Roxana Cişmaş Malac şi Alexandru Filip. Meciul de pregătire a început cu 6 minute întârziere față de ora anunţată, arbitrul Elisei Balaj şi asistentul Roxana Cișmaș Malac aşteptându-și colegul, Alexandru Filip.

+

Ionuţ Popa (antrenor principal ACS Poli): ”A fost ultimul joc. Echipa e obosită acum, pentru că am avut trei jocuri în trei zile, dintre care două deplasări lungi, la Sibiu și la Belgrad. Eu spun că băieții s-au descurcat bine, în special în ultimele două jocuri. Mai ales ieri, la Belgrad, când am jucat cu o echipă de liga întâi, locul şase în Serbia. Din păcate nu am reușit să cristalizez un unsprezece pentru prima etapă, pentru că atât Munteanu cât și Cânu lipsesc din antrenamentul echipei, ei sunt accidentaţi, dar se pregătesc separat și totuși sper să se refacă până la prima etapă. Sper să vină și Akaki la echipă (n.n.: georgianul Akaki Khubutia, de la Gaz Metan Mediaș) iar împreună cu noul venit astăzi, Enescu, să facem un lot bun. O să vorbesc cu patronul lui Radu, care s-a pregătit cu noi, iar la momentul acesta cred că poate juca sigur la nivelul ligii secunde, și m-a întrebat de el astăzi o altă echipă de liga a doua, în afară de Ripensia, așa încât sper să facă un pas în liga a doua și mai apoi în Liga I. Despre Bouslimi, da, este jucătorul care nu a convins în ultimele două jocuri, așteptam mai mult de la el. Aş dori un vârf de atac, am cerut conducerii un număr nouă, și am discutat cu un jucător din naționala Nigeriei, dar preţul este foarte mare, salariu de 8-10 mii de euro, însă mai purtăm tratative”.

La ora unui meci amical de fotbal pe plan local, Popa a fost întrebat și despre Simona Halep, calificată în finala de simplu feminin la Australian Open, antrenorul spunând că ”da, mă bucur, am văzut pe telefon meciul, și mă bucur pentru Simona Halep, pentru că face cinste ţării noastre. Este meritul ei, doar este numărul unu mondial şi reprezintă România cu succes. Și eu îmi doresc şi sigur o să câştige primul turneu mare, de Grand Slam… Este numărul 1 în lume şi merită asta!” Grăbit, Paul Codrea n-a apucat momentul declarațiilor.

Fotografii…

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 8 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: