ACS Poli, semifinală cu FC Viitorul Constanța. Calificare deși cu doar 13 convocați: Velcotăx2

ACS Poli a reușit astăzi de la ora 12 a doua victorie în nici 100 de ore în Cupa României rezervată Ligii Elitelor U19 – Vest, trecând și de faza sferturilor de finală printr-un 2-1 (2-0) pe teren propriu conturat cu mult efort și dăruire dar meritat, la capătul unui duel eliminatoriu cu reprize diametral opuse.

Ceea ce nu reușea în ultimul meci acasă de campionat, din Liga Elitelor U19 – Vest, și anume să treacă spre finalul returului de Pandurii, cu care remiza 1-1 pe ”Dan Păltinișanu”, scurtcircuitându-și astfel șansele de accedere în Final4, a izbutit în schimb în Cupa României, ACS Poli trecând astăzi pe ”Colterm” de juniorii mari gorjeni cu 2-1.

O calificare în semifinale ce-i va duce pe timișoreni pe litoral, pentru jocul de joi cu FC Viitorul Constanța, care a învins astăzi de la 12 la Cluj, cu 3-2 în fața lui FC Universitatea. Un penultim act ce va avea loc cel mai probabil în Dobrogea, dat fiind că Viitorul a avut parte de două deplasări în optimi și sferturi, miercuri și astăzi, pe când bănățenii au disputat un singur meci eliminatoriu afară, optimea de miercuri de la Piatra Neamț, 4-1 cu Ceahlăul, într-o zi în care nemțenii își luau practic adio de la statutul de club secund divizionar de seniori.

În semifinalele Cupei României la juniori mari, U19, au mai ajuns UTA Bătrâna Doamnă, care după eliminarea lui Dinamo a trecut cu 3-1 și de FC Voluntari, respectiv FC Viitorul Mihai Georgescu Cluj, calificată în dauna sătmărenilor Olimpiei, cu 6-3.

Velcotă a fost autor al ”dublei” calificării în prima jumătate a reprizei I, în minutele 13 și 20, mai întâi la capătul unui contraatac iar apoi grație insistenței pe un atac timișorean, la a doua sa încercare.

ACS Poli a deținut controlul primei reprize, remarcându-se mai ales prin prestația din mitanul întâi, în care și-a mai creat alte bune ocazii de gol, după care circumstanțele din jurul echipei s-au răsfrânt într-o oarecare stare de oboseală resimțită în partea a doua.

Dominată de echipa adversă, care a redus însă din handicap abia în minutele de prelungire, ca urmare a faptului că bănățenii s-au apărat bine, creându-și în plus și alte două-trei oportunități de a majora avantajul.

Cristian Contescu a contat astăzi doar pe 13 juniori, în condițiile în care 2 au fost convocați la prim divizionara de seniori, doi au evoluat în competiții școlare iar alții au fost în focuri la echipa a doua a clubului respectiv la colegii juniori B.

Așadar, după o deplasare pe mijloc de săptămână în Neamț, și o altă calificare duminică pe teren propriu, cu doar 13 sportivi la activ: Rusu – Sporin, Lazăr, Postolache, Totic – Popan, Oprea, Bîrnoi, Gînju (73, Kokora) – Golda, Velcotă, rezervă rămânând Filip.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: