ACS Poli Timișoara, fără succes în retur, scapă rușinos de înecul în Olt: egalare din penalty, în prelungiri

În prima sa deplasare după peste o lună, ACS Poli Timișoara a evitat în această seară un rușinos eșec pe malul Oltului, la ultima clasată în serie prin retragerea celor din Alba Iulia, echipă cu cele mai puține succese în cont, două, și cu cel mai mic număr de goluri marcate, 11 în 15 jocuri, pe care a egalat-o abia în cel de-al treilea minut de prelungire, din penalty, după ce mai ratase unul în partea secundă: 1-1 (0-0) la FC Olt (CS ALRO Slatina).

Răzvan Trandu, gol egalizator pentru ACS Poli Timişoara în remiza la Slatina: din penalty, în prelungiri

 

Patetic, jalnic și fără prea multe comentarii… Alb-negrii lui Velcea au rămas astfel fără succes în 4 jocuri din retur după această deplasare-uvertură a etapei a 21-a în liga a doua, marcînd tot abia în prelungiri doar al doilea lor gol în 2013, și încă dintr-o fază fixă, după ce Szabolcs Szekely rata un prin penalty în minutul 59, la 0-0, acordat pentru un henț comis de nou intratul Cosic la centrarea lui Bărbuț, la rîndul său introdus la pauză. Și mai mult, timișorenii au rămas cu doar 3 succese în 8 deplasări, în condițiile în care nivelul valoric al competiției este submediocru spre slab.

 

3 din 8… ACS Poli Timișoara a disputat astăzi al optulea joc în deplasare în Liga 2, Seria Vest, palmaresul fiind 8 3 4 1 10-7: 2-2 la CS Mioveni; 0-0 la Corona Brașov; 0-0 la Damila Măciuca; 2-0 la CSM Râmnicu Vâlcea; 2-1 la FCM Târgu Mureș; 3-2 la FC Bihor; 1-0 pentru UTA (8 martie).

 

Salvator al unui punct a fost Răzvan Trandu, care a transformat lovitura de la 11 metri acordată pentru faultarea lui Poparadu de către Marin, dar această remiză îi pune pe timișoreni, astăzi într-o formulă remaniată de start, să aștepte cu și mai mare interes rezultatele unor dueluri de prima jumătate a ierarhiei, Corona – CS Mioveni și Damila Măciuca – UTA, ce vor avea loc mîine.

Punctul smuls în extremis de oaspeții ocupanți ai locului 2 trebuie văzut și prin prisma faptului că ultima clasată, FC Olt (CS ALRO), a cîștigat doar de două ori acasă, la Slatina, dar a fost totuși capabilă să-i încurce pe aspiranții la promovare.

 

2 din 8… Doar de două ori în opt jocuri au căștigat slătinenii acasă în 2012-2013: 2-3-3 7-7. Pe15 septembrie, 3-0 cu Baia Mare, și pe 24 noiembrie, 2-0 cu FC Argeș, cedînd cu 0-2 de exemplu cu FC Bihor sau Corona.

 

ACS Poli a fost așadar la cîteva secunde de a claca cu două-trei săptămîni înainte de 1 mai pe ”1 Mai” din Slatina, după ce A. David, înlocuitor deja în minutul 31 al lui Ene, care începea jocul prin a afișa un banner adresat spectatorilor cu mesajul ”Îmi cer scuze, vă respect!”, dar care era accidentat de Redzepi și substituit, a deschis scorul dintr-o fază fixă.

Se întîmpla în minutul 67, cînd David a executat o lovitură liberă de la 18 metri peste zid, în stânga lui Kirev, care n-a avut replică, libera fiind obținută de omniprezentul Firţulescu, cu o acţiune pe cont propriu.

În prealabil, în prima parte, golul lui Miculescu din minutul 37, cap la lovitura liberă executată de Trandu, a fost anulat pe motiv de ofsaid, după ce alte lovituri de cap, expediate de Szekely în minutele 13 și 23, ratau ținta, pe cînd gazdele amenințau prin Bancu, care a ochit transversala în minutul 19.

Una peste alta, un rezultat foarte dezamăgitor, care îngroașă semnele de întrebare în privința așa-zisului ”proiect” al edililor Timișoarei.

ACS Poli va primi etapa viitoare vizita vîlcenei Damila Măciuca, în etapa a 22-a.

+

FC Olt (CS ALRO Slatina): Bugiu – V. Dima, I. Şerban, Cruşoveanu – cpt., Giurcă (50, Cosic) – Polgar, Quist, Bancu – Firţulescu, D. Ene (31, David), M. Matei (79, Marin).

Rezerve: Bordea – Anghelina, Vîlcică, Gafiţa.

Antrenor: Dan Oprescu.

ACS Poli Timișoara: Kirev – Nohai, Redzepi, Miculescu, Bălace – Goge (46, Bărbuț), Poparadu (cpt.), Trandu, Fl. Nanu (73, Boștină) – Boldea (68, Dina), S. Szekely.

Rezerve: Coca – Bocşan, Artean, Dobricean.

Antrenor: Valentin Velcea.

Cartonașe galbene: Dima (30), Cosic (62), Firțulescu (75), Quist (80), Bugiu (90) – Nohai (21), Redzepi (27), Bărbuț (60).

Arbitri: Marcel Bîrsan (Bucureşti) – Cristian Marchidanu (Brăila), Florin Pucheanu (Ulmi).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la ACS Poli Timișoara, fără succes în retur, scapă rușinos de înecul în Olt: egalare din penalty, în prelungiri

  1. radu ciprian spune:

    balace da dute dracu de unde ai venit si paraseste Timisoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 − trei =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: