Daniel Crăciunesc, pînă în 2012 junior al Timișoarei, pricinuiește lui ACS Poli un prim pas stîngaci sub Pietricica: ”dublă” și 2-0 Ceahlăul Piatra Neamț

Ca o ironie a sorții, juniorii A de la ACS Poli Timișoara au pornit cu stîngul în turneul zonal de la Piatra Neamț și pe seama golurilor primite de la fostul component al junilor lui FC Timișoara, Daniel Crăciunesc, luat vara trecută cu sine sub Pietricica de Gheorghe Chivorchian: 2-0 (0-0) în această seară pentru gazda Ceahlăul, în prima etapă a fazei semifinale a Campionatului Național.

S-ar putea așadar spune, fără frica de a greși, că ”ne bat ai noștri”, fundașul lateral Cristian Crăciunesc fiind co-autor la golul secund iar ambele reușite trecînd în contul fratelui său Daniel. Cei 2 au evoluat în ediția 2011-2012 la juniorii B ai lui FC Timișoara, sosind de la Hunedoara, dar s-au îndreptat finalmente, ca mulți alți jucători trecuți cîndva pe la complexul ”Dan Păltinișanu”, spre alte zări.

Pentru timișoreni va urma marți la ora 20, în nocturnă, jocul cu Viitorul Constanța, care a dat piept tot de la 8 seara cu FCM Dinamo Onești, scor 5-1 pentru dobrogeni, iar apoi joi dimineață (ora 11,30) partida cu băcăuanii. Dar să vedem ce a fost mai întîi astăzi, pe suprafața sintetică de sub Pietricica…

Nemțenii antrenați de Vasile Niță au luat așadar o primă opțiune la calificare și grație reușitelor unuia dintre gemenii Crăciunesc, Daniel, născut în 26 ianuarie 1995.

Ajunsă în Cetatea Nemțului sâmbătă seara, echipa timișoreană – prima din campionatul zonei de vest a țării – a dat piept în primul joc al turneului semifinal, pe terenul numărul 2 de sub Pietricica, cu junii localnici ai Ceahlăului. În prima parte partida a fost echilibrată doar în privința scorului, căci după aspectul jocului nemțenii au fost peste vizitatori și numai ratările acestora au făcut ca rezultatul să rămână neschimbat pînă la pauză.

De partea cealaltă, atacurile timișorenilor s-au dovedit a fi destul de sterile și timide, fără nici periculozitate, deși, pe rând, Balaure și Pleșcan au fâstâcit mai multe oportunități prin preajma careului mare…

Reduta din Banat s-a arătat a fi destul de vulnerabilă, chiar fricoasă, în frunte cu portarul Eduard Pap, dovadă că la reluare trupa din Piatra Neamț, cu doi foști componenți ai Timișoarei în alcătuire, Daniel Crăciunesc și Cristian Crăciunesc, primul fiind autorul celor două goluri în poarta formației de pe Bega, s-a dovedit mult mai pragmatică, mai dinamică în exprimare și chiar foarte hotărîtă, instalându-se la modul cel mai serios la cârma jocului și punctând de două ori.

Goluri care le-au asigurat în cele din urmă victoria și primele puncte în tentativa de calificare în finală…

ACS Poli: Pap – Artimon, Bocșanu, Todorov, Mureșan – Cosovanu, Duțu – cpt., Opriș, Scheau – Balaure, Pleșcan. Au mai jucat: Mihali, Popa, Dalea, Stoichescu, Ciobanu.

Antrenor: Cristian Contescu.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Daniel Crăciunesc, pînă în 2012 junior al Timișoarei, pricinuiește lui ACS Poli un prim pas stîngaci sub Pietricica: ”dublă” și 2-0 Ceahlăul Piatra Neamț

  1. ovidiu s spune:

    sa va fie rusine ati sters toate comentariile adevarate din partea a mai multor oameni care au spus adevarul …..oare ala din fata calculatorului care scrie numai el ce vrea impotriva unor persoane si jucatori nu este frica de D-zeu ,se stie el cine e dar toate i se intorc lui .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: