ACS Poli Timişoara – ACS Progresul Pecica 0-3 (0-1): FOTO + declarații Ionilă, Stupar

Încă un meci acasă în 2021, încă o înfrângere la zero în fața unor vizitatori arădeni, încă o deplasare a Progresului în Timiș în noul an, încă o victorie, oaspeții apropiindu-se astfel la numai două puncte de învinșii lor de pe podium… ACS Poli Timişoara – ACS Progresul Pecica 0-3 (0-1).

Aprilie, jocuri de la ora 17 în Liga 3, vineri debutând cea de-a patra etapă din totalul de 8 programate în sezonul de primăvară în Seria 8, care a mai oferit și astăzi alte dueluri Timiș – Arad, încheiate cu același deznodământ, favorabil așadar sportivilor de la nord, fără a scoate mingea din propria poartă…

Cât despre ACS Poli, după victoria din etapa trecută, obţinută în deplasare la ”lanterna roşie”, astăzi a cedat la trei goluri diferenţă în faţa pecicanilor. Cu alte cuvinte, ce a luat pe mere a dat pe pere în această etapă a 14-a, în ciuda tuturor strădaniilor.

Mai rutinați și pragmatici, ”roșii” arădeni au deschis scorul înaintea pauzei și l-au majorat pe final, satisfăcător pentru o grupare întărită peste iarnă tocmai din colectivul violeților lui ACS Poli…

Prima repriză a fost tare săracă în ocazii, iar în minutul 37, la primul şut al oaspeților pe spaţiul porţii, a rezultat un gol superb, de la circa 25 metri, înscris de Alexandru Capătă, la semiînălţime, în dreapta portarului Toma, rămas spectator.

Partea secundă a fost dominată de vizitatori iar golurile au căzut tot pe final, rod al insistenței, la puține minute după introducerea lui Saizu. Mai întâi în minutul  86, minge de la Saizu, pasă scurtă lui Simion, care l-a lansat pe Vasilică Răchită, complet liber pe flancul drept, lansat spre poartă. A intrat în careul de 16 metri şi, singur fiind cu portarul Toma, a şutat pe jos de la 12 metri, în dreapta la colţul lung… 0-2. 

Iar cu un minut înainte de final, după un schimb de pase la marginea careului de 16 metri între Saizu şi Simion, ultimul a șutat puternic în transversală, balonul revenit în teren fiind fructificat de ”vulpoiul” Bogdan Bozian, cu latul.

Trei minute de prelungiri în care Progresul conserva avantajul de 3 goluri, triumf în Timișoara…

Iar astfel s-au încheiat aparițiile acasă ale ”violeților” în fața arădenelor, ultimele două meciuri pe teren propriu din acest campionat fiind programate în cazul lui ACS Poli cu cei din Dumbrăvița și Ghiroda.

Programul etapelor 14-15 în C8, pe coloana clasamentelor.

*

ACS Poli: Toma – Dincă, Cochințu, Stoia, Popa – Sporin, Daminuță (cpt) – Românu (min. 66, Chiriac), Mitre (min. 66, Buzdugan), Toboșaru – Sevici.

Antrenor principal: Silviu Bălace; secund Răzvan Ionilă.

Rezerve: Filip – Turdean, Morariu, Hitian.

Cartonaşe galbene: Dorobanţu (min. 67) şi Toboşaru (min. 87)

Progresul Pecica: Dagău – Rosenblum, Bilia, Wild (cpt), Aldan – Călin (min. 46, Smith), Iuga, Rădulescu (min. 60, Răchită), Bozian, Simion – Capătă (min. 78, Saizu). 

Antrenor principal: Dan Stupar.

Rezerve: Iosub, Țugulescu, Moraru, Cisse, Banățan, Matyus.

Cartonaşe galbene: Rădulescu (min. 26), Dincă (min. 72), Aldan (min. 88) şi Răchită (min. 90+1).

Au arbitrat: Kemens (Baia Mare) – Mureşan (Cavnic) şi Lar (Baia Mare). Observator de arbitri, Ciotlăuș (Deva), delegat de joc Copăceanu (Reşiţa).

*

Răzvan Ionilă (antrenor secund ACS Poli): ”Ca joc, ca angajament, ca aşezare în teren am stat foarte bine, însă la experienţă s-a făcut diferenţa, Pecica beneficiind de mai mulţi jucători de calitate. S-a văzut, o execuţie inspirată a rupt echilibrul, iar la golul doi ne-am arătat frăgezimea, am gestionat greşit o fază în care eram cu om în minus, pe fondul unei accidentări, dar aveam posesia. Din păcate nu reuşim să ne creăm ocazii clare, avem mai multe oportunităţi, ajungem în faţa porţii şi nu prea ştim ce să facem cu ea. Asta este, din asemenea experienţe învăţăm. Este păcat de efortul făcut de băieţi! Dacă cineva vede rezultatul, crede că n-am contat, însă scorul este unul mincinos.

Dan Stupar (antrenor principal Progresul Pecica):Sigur, noi speram la o victorie dar nu chiar la o diferenţă aşa de mare. Acum, după două eşecuri acasă, ne-am dorit foarte mult să reparăm ce am pierdut. Ştiam că ne va aştepta un meci greu, că vom întâlni o echipă tânără, arţăgoasă, mulți tineri talentaţi, dornici de afirmare. Sunt bucuros că am reuşit să ne revenim după eşecul acasă, desigur – nu este uşor la acest nivel, dar băieţii merită sincere felicitări pentru că au dat totul pe teren. Sperăm ca în continuare să scoatem rezultate tot mai bune.”

– Aţi efectuat schimbări inspirate în repriza secundă. Mai ales când a intrat Saizu…

”Da, este adevărat, am simţit că trebuie să fac înlocuiri. Saizu este un jucător în care noi avem încredere, noi de aceea l-am şi transferat; îl cunosc foarte, foarte bine, și sigur că prin trimiterea lui în teren s-a văzut, iar în continuare, dacă demonstrează, atunci prin evoluţiile sale bune cu certitudine va intra în primii unsprezece. Dar trebuie să ținem cont că a fost şi el în carantină 14 zile. Etapa viitoare ne va aştepta un meci foarte greu la Dumbrăviţa şi ne dorim să repetăm evoluţia bună de astăzi.”

Fotografii de Iosif Canea

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: