ACS Poli Timișoara – Fortuna Becicherecu Mic 2-1 (1-0). Declarații Bălace, Luță + FOTO

Comparativ cu turul campionatului, în care au câștigat în premieră abia în etapa a șasea, alb-violeții s-au impus astăzi încă de la debutul în returul seriei sud-vestice în Liga 3, de bun augur în tentativa de evadare din subsolul clasamentului. Retrogradata din Liga 2 a tranșat duelul direct timișean cu nou-promovata din Divizia D Timiș, duel din jumătatea secundă a ierarhiei, în care învingătorii s-au apropiat astfel la 6 puncte de învinșii lor. Pe ploaie, a fost ACS Poli Timișoara – CS Fortuna Becicherecu Mic 2-1 (1-0).

În contrast, neînvinsă în sezonul de toamnă până în etapa a X-a, la final de octombrie, 0-2 acasă cu fruntașa U Craiova 1948, nou-promovata din Becicherecu Mic a pierdut încă de la inaugurarea returului în Seria a IV-a, doar a patra înfrângere a timișenilor în această ediție de campionat. Trei dintre acestea însă în ultimele tot atâtea deplasări, și cu identicul 2-1…

În mult mai mare nevoie de puncte, penultima clasată la sfărşitul turului a trecut extrem de greu și din puțin primul test din sezonul de toamnă, meci desfășurat de la ora 15 pe ”Electrica” pe un timp nefavorabil, plouând pe toată durata partidei din etapa a XVI-a. Mobilizată total și extrem de pragmatică, ACS a atenuat handicapul lipsei de omogenitate și a inspirat 3 puncte ca aerul.

După o dominare netă a oaspeţilor în debutul disputei, când au ratat cea mai mare ocazie în minutul 13, mingea trimisă cu capul de Zurbagiu de la 10 metri fiind prinsă de portarul Gakos, care a mai salvat și alte situații, contrar cursul jocului, la primul şut pe poartă s-a consemnat deschiderea scorului: 1-0.

La o incursiune pe stânga a lui Staicu, care a centrat pe jos în faţa porţii, Dincă a înscris cu un şut pe jos de la 9 metri, în stânga lui Culda, cu 10 minute înainte de pauză.

Nici la reluare ploaia nu a contenit, spectatorii fiind feriți de picături sub acoperișul tribunei I dar și ”pedepsiţi” să stea în picioare, întrucât locurile în șezut nu mai erau disponibile, urmând a fi înlocuite în lucrări de amenajare la stadion.

Dar s-au încălzit când ACS Poli a majorat rapid scorul, 2-0 în minutul 48, când veteranul Staicu a speculat greşeala unui fundaş nesincronizat cu goalkeeper-ul, neînțelegere pe fondul căreia a preluat mingea din faţa lor şi a înscris în poarta goală.

Oaspeţii au dominat teritorial pe când ”violeţii” cu greu au făcut faţă, dar până în minutul 68, când, la un contraatac pe dreapta purtat de Hodiş, care a centrat în faţa porţii, Silaghi a redus din diferenţă de la 6 metri: 2-1. 

Vizitatorii mai aveau la dispoziție o jumătate de repriză pentru a egala, trecând pe lângă 2-2 în trei situaţii favorabile, mai întâi prin Giuricici, care a prins o ”torpilă” de la 25 de metri, portarul Gakos fiind la post, apoi prin Silaghi, care rata intercepţia mingii la numai 8 metri, şi prin Hodiş – şut pe jos de la 12 metri, fără a nimeri cadrul porţii.

Se prelungea cu 4 minute, se jucau încă alte două, oaspeţii ratând prin Anagor, şut din apropiere la care Gakos se remarca, dar și prin Hodiş – şut din poziţie favorabilă, şi se fluiera finalul pe atacul lui ACS Poli la poarta lui Culda.

Fortuna, regină detașată a remizelor în C4, învinsă dramatic de timişorenii care pot spera tot mai mult la salvarea de la retrogradare, după ce în primele 90 de minute din 2020 au izbutit ceea ce reușeau de numai două ori în sezonul de toamnă, să încheie învingători, atunci la mijlocul turului, în etapele a șasea și a opta, tot aici, 2-0 cu Flacăra Horezu și 2-1 cu CS Hunedoara.

Și urmează deplasarea la Filiași, iar pentru Fortuna tot o ieșire, și la Pecica…

*

ACS Poli: Markos Gakos – Michel Rosenblum, Narcis Plută, Dănuţ Bilia, Raul Popa –Sinişa Sporin (cpt.), Cristian Daminuţă – Alexandru Dincă (min.72, Denis Dorobanţu), Marius Călin (min. 84, Alexandru Daminescu), Patrick Peter – Marius Staicu (min. 90+3, Adrian Sevici).

Pe bancă: Cristian Toma, Sebastian Foca, Sergiu Românu, Cristian Mitre. 

CS Fortuna: Sebastian Culda – Andrei  Hodiş, Eduard Soare, Marius Toma, Răzvan Andrei – Costel Zurbagiu (cpt.), Bogdan Ferţu, Zoran Radu (min. 60, Marco Giuricici), Răzvan Cluci – Dacian Bîrză (min. 84, Ifeany Anagor), Dan Silaghi.

Pe bancă: Cătălin Costoaie, Bogdan Centea, Andrei Stănilă, Sorin Oneţ, Ovidiu Oancia.

Au arbitrat: Claudiu Gaitin – Sandu Patrik (ambii din Timişoara) şi Daniel Ioan Humiţa (Armeniş / Caraş-Severin). Observator de arbitri Mihai Jivan (Arad) iar delegat de joc Antemie Burtea (Reşiţa).

+

Antrenorul Silviu Bălace a declarat: ”O victorie foarte importantă pentru noi, trebuie să felicit băieţii! Ne aşteptam că vor fi condiţii meteo nefavorabile, că va fi un teren destul de greu. Am fost echipa care ne-am adaptat mai repede la aceste condiţii, chiar am dus o luptă enormă. După un început mai dificil, am reuşit în ultimele cincisprezece minute din prima repriză să întoarcem balanţa în favoarea noastră, am reuşit să şi marcăm. Apoi am început repriza secundă extraordinar de bine, cu gol, am mai avut una-două ocazii bune de a marca. Am întâlnit o echipă foarte omogenă, jucători arţăgoşi, care ne-au pus sub presiune la început şi la final de joc. Noi nu ne-am retras dar nu cred că am mai avut forţa necesară în picioare să împingem puţin, să câştigăm mingea a doua”.

”Pentru noi este un început îmbucurător, dar lupta abia acum începe. Asta le-am spus şi băieţilor, dar de acum ne trebuie şi mai mare caracter, şi mai multă ambiţie, luptă, concentrare la antrenamente, ca să încheiem cât mai sus acest campionat!”

Vasile Luţă, antrenor al echipei din Becicherecu Mic, ne-a declarat: ”Un debut cu stângul pentru noi, sincer – aş vrea să uit cât mai repede acest meci. Am întâlnit o echipă ACS Poli din punctul meu de vedere foarte slabă, chiar foarte slabă, a ajuns de două ori la poartă, a fost mai mult circ decât fotbal. Îmi pare rău, că nu-i vina numai a lui ACS Poli, e și vina jucătorilor mei, pentru că au tratat meciul cu uşurinţă, am fost relaxaţi, dar şi cu concursul domnilor arbitri, care nu au ce căuta în arbitraj, chiar nu am mai văzut aşa ceva. Golul doi a plecat de la o fază în care jucătorul meu primeşte mingea în careu şi este atacat de doi atacanti adverşi, şi aşa a ieşit golul. Pentru noi este o înfrângere, dar mai sunt multe etape de jucat. Uşor, uşor, vom lua toate meciurile serios, sper ca pe viitor să vină şi victoria. Am vorbit cu băieţii mei, noi ne dorim să evităm retrogradarea, dar dacă întâlnim asemenea arbitraje, atunci va fi greu. Eu nu m-am legat niciodată de arbitraje dar astăzi a făcut figuraţie pe teren. Noi am controlat jocul non-stop, ei au scăpat de două ori şi au dat gol, noi am ratat… Asta e, până la urmă fotbalul se joacă pe goluri… Eu îi felicit pe cei de la Poli pe această cale, pentru că au scos maximum din acest meci. Iar despre echipa mea, trebuie să analizez foarte bine ce s-a întâmplat și sper să revenim într-o formă cât mai bună”.

Rezultatele zilei în C4, pe coloana clasamentelor; programul etapelor 16-17, în aceeași rubrică. Fotografii de Iosif Canea.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = unu

 


Alte articole legate de acest subiect: