ACS Poli Timişoara, înaintea primului meci acasă al sezonului, cu Unirea Brăila. Declarații, Ionel Ganea şi Alexandru Popovici. ”Nu mi se pare uman, în primul rând”. Conferință ținută la LPS Banatul

ACS Poli Timișoara se află înaintea primului meci pe teren propriu al noului sezon, cu ACS Dacia Unirea Brăila, joc programat pe stadionul ”Dan Păltinişanu” duminică de la ora 13. Bănățenii au început campionatul prin eșecul cu 4-1 de la Constanța pe când cei de la Dunăre au cedat acasă 1-2 la puțin timp după reunirea efectivului, cu Ripensia. Antrenorul principal Ionel Ganea şi jucătorul Alexandru Popovici au prefațat meciul din runda a doua în Liga 2 prin a răspunde la întrebările jurnaliştilor în cadrul conferinţei de presă organizată de clubul alb-violet astăzi la ora 12, în una din sălile din incinta LPS Banatul.

Zi de vineri cu meciuri inaugurale ale etapei în Liga 1 și Liga 2, în elită prin FC Botoșani – AFC Astra Giurgiu 1-1 (1-1) la startul rundei a patra iar în eșalonul secund prin FC Balotești – Petrolul 52 Ploiești 0-3 tot pe o arenă prim-divizionară, la Chiajna, dar și cu o prefațare a partidei de debut acasă în Liga 2 pentru fostul club prim-divizionar ACS Poli. 

Ionel Ganea, antrenor principal la ACS Poli, căruia ofiţerul de presă i-a urat ”La Mulţi Ani”! la începerea conferinței de presă, a spus: ”Întâlnim după părerea mea o echipă cu experienţă, care activează de foarte mult timp în liga a doua, o echipă cu palmares şi cu o experienţă destul de bună. După cum am văzut şi eu, la fel ca noi, e o echipă în construcţie, dar eu cred că Brăila vine să ne pună probleme, așa că trebuie să fim foarte, foarte atenţi cu ei!”

”Avem doi jucători care au rămas, încă nu le-a venit cartea verde. Kawaguchi Jushi, în vârstă de 25 de ani, un mijlocaș central japonez, şi Justice Opoku, de 20 de ani, mijlocaș ofensiv ghanez. Dar pentru mine este mai important meciul de duminică. Nu sunt la prima situaţie de acest gen, am fost la echipe de exemplu precum Călăraşi sau U Cluj, tot aşa, am avut la început puţini spectatori, şi eu cred că numai rezultatele pe care le vom obţine îi aduc aproape de echipă şi în număr cât mai mare la stadion”.

Întrebat de situaţia financiară delicată a jucătorilor, Ganea a spus: ”În primul rând vreau să vă semnalez că jucătorii care sunt acum la echipă, o mare parte dintre ei, nu au probleme financiare. Pentru cei mai vechi sunt ceva probleme dar preşedintele se luptă să le ofere restanţele financiare, au primit o parte din salariu, şi eu cred că este un lucru foarte bun. Problema cea mai mare pentru noi şi restul echipelor este că suntem obligaţi să jucăm pe caniculă şi nu înţeleg de ce nu s-au făcut două serii de 14 echipe, pentru că în opinia mea acest campionat de liga a doua cu 20 de echipe nu are nici o logică din moment ce la liga întâi se joacă cu 14 echipe, 6 în play-off şi 8 în play-out. Şi eu cred că era bine să se treacă din acest sezon cu 14 echipe, la fel ca şi un sezon competiţional de liga întâi, cu 14 echipe, cu 6 în play-off la promovare şi opt pentru play-out. Deocamdată suntem aici, suntem foarte bine aici şi pentru noi este foarte important meciul de duminică!”

Întrebat despre răsturnarea de scor după minutul 30 al deplasării la Constanţa, 4pentru SSC Farul de la 0-1, Ganea a spus: ”Acum aţi văzut şi dumneavoastră meciul. Părerea mea este că la primul henţ nu aş putea spune cu exactitate dacă a fost henţ, pentru că dacă era henţ foarte clar, trebuia să dea prima dată la Haruţ, o fază identică, şi nu a acordat nimic, Eu cred că am fost şi dezavantajaţi, din punctul meu de vedere nu mai are nici un rost meciul din prima etapă, am pierdut, dar pe mine cel mai mult mă interesează meciul de duminică şi dorinţa mea este să câştigăm acest meci!”

Alexandru Popovici a completat: ”Din punctul meu de vedere este prima etapă. Eu aşa o văd… Pentru că la ceea ce s-a întâmplat în urmă cu o săptămână, nu m-am gândit niciodată, mai ales după primele 20 de minute, că va fi acest rezultat la final, 4-1. Dar cred că a fost o lecţie pentru noi şi trebuie să ne dăm seama că indiferent de problemele care sunt la club, la Poli Timişoara, cei care au venit, copiii care sunt aici, împreună cu cei mai experimentaţi, și eu mi-am asumat acest lucru, am rămas la acest club şi în condiţiile care sunt aici, dar indiferent de condiţii trebuie să dăm totul să jucăm pentru acest club Poli Timişoara. Să uităm de rezultatul din prima etapă, iar în meciul de duminică cu siguranţă vom avea o altă atitudine. Nu este aşa de uşor dacă stăm şi ne gândim zilnic la problemele care sunt, dar atunci nu ne-am mai prezenta la stadion. Dacă stau şi mă gândesc că de şapte luni nu mi-am luat banii şi tot de şapte luni nici Tomi, fiul meu, are şapte luni şi nu a văzut nici un salariu de la tatăl lui… Eu mi-am asumat şi chestia asta, nu vreau să mă gândesc ce fac, unde mă schimb, unde mă antrenez, ce fac că sunt plătit sau neplătit… Cred că facem toţi parte din acest club, că iubim acest sport şi de aceea sunt aici şi datorită lui mister, lui Ionel, pentru că are încredere în mine. Cred că ne motivează cel mai mult, este alături de noi zi cu zi şi cred că el are un merit, asta contează foarte mult, şi lucrurile vor merge bine începând cu următoarea etapă, cum am mai spus…”

”Sunt convins că nu prea va veni multă lume, stadionul va fi gol, sunt obişnuit de 4-5 ani de zile, de când am revenit la echipă, eram obişnuit să fie stadionul plin la Timişoara. Nu cred că mai este o problemă foarte, foarte mare numărul spectatorilor, pentru că cei tineri în primul rând trebuie să joace pentru ei, pentru a se afirma, să mai rămână la Poli Timişoara în situaţia în care suntem acum, să tindă să ajungă la o echipă mult mai mare din România sau din străinătate. Iar pentru noi, restul, să ne bucurăm de fotbal, să sperăm că într-un final ne vom lua banii şi să nu dezamăgim încrederea oamenilor, şi-au pus încrederea în noi. Este un sezon greu pentru că s-au investit bani, sunt echipe de tradiţie şi cu siguranţă va fi un sezon mult mai greu. Aş fi sperat să promoveze patru echipe, cred că era mai frumos şi competitiv. Aşa, ce să zic!? Nu e în regulă să avem trei echipe în oraş, toate trei să nu fie la un nivel foarte, foarte ridicat… Suntem totuşi Timişoara, un oraş foarte important al țării, dar asta este situaţia şi trebuie să acceptăm, nu decidem noi. Noi trebuie să jucăm, noi trebuie să ne bucurăm de fotbal, mai mult de-atât noi nu putem face, decât să dovedim că merităm să jucăm pentru Poli Timişoara, un club important”.

”Din punctul nostru de vedere nu ni se pare în regulă, nu ni se pare uman, dar cred că din partea celor care organizează meciuri la această oră, nu le pasă de noi. Asta este absolut tot, mi-aş dori să-i văd pe aceşti oameni care programează meciurile, să stea la ora unu să se uite la acest meci. Dar asta este decizia celor care programează aceste meciuri, nu sunt eu în măsură să critic foarte, foarte vehement, dar este foarte ciudat. Nu mi se pare O.K. şi nu mi se pare uman în primul rând, căci este foarte cald, stadionul nostru este construit din beton, se încinge foarte tare toată săptămâna iar la ora jocului se anunţă 32 de grade, iar pe teren sigur vor fi 35-37 de grade cred eu”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: