ACS Poli Timişoara, îngheţată la… zero. Penalty ratat şi eşec: 1-0 FC Bihor, la Oradea, din… penalty

Soarele primăvăratec a dezgheţat binişor atmosfera, în plină iarnă, dar ACS Poli Timişoara a rămas pironită la zero în privinţa golurilor marcate şi după deplasarea la Oradea, pentru ultimul meci de verificare al perioadei dintre tur şi retur.

Contabilizând toate cele 10 jocuri de pregătire, din ultimele două săptămâni şi jumătate, alb-negrii Timişoarei au adunat nu mai puţin decât 7 în care n-au înscris, nescuturând plasa în ultimele 3, duminică în Antalya, într-un 0-1 cu bosniaca Olimpik Sarajevo, joi la Timişoara, într-un 0-0 cu Naţional Sebiş, iar astăzi de la 12 pe malul Crişului, unde secund-divizionara FC Bihor s-a impus cu 1-0, dintr-un penalty transformat în prima jumătate a mitanului întâi.

Iar timişorenii nici nu vor mai avea ocazia să marcheze în disputele amicale, deoarece meciul cu orădenii a fost şi ultimul al pregătirilor, de-acum intrându-se în perioada precompetiţională, cu doar 9 zile mari şi late înaintea deplasării din etapa a 20-a, la Mediaş, pentru întâlnirea cu Gaz Metan, învinsă a alb-negrilor în turul Ligii 1.

ACS Poli se poate însă consola cu gândul că golurile şi victoriile în pregătiri nu contează în ierarhii şi în acerba luptă pentru puncte, mai important de relevat fiind faptul că prim-divizionarii au manifestat totuşi un tonus bun în cele 4 zile de pregătire ce au urmat revenirii din Turcia şi au dominat deplasarea la FC Bihor, o învinsă a lor în cursul toamnei, în Cupa României, pe acelaşi teren, care astăzi s-a prezentat în condiţii bune de joc.

Dacă atunci a fost 0-1 dar bănăţenii aveau să fie ulterior eliminaţi de Steaua, la Bucureşti, acum a fost în schimb 1-0 pentru echipa din B2, care a exploatat de pe punctul cu var o prestaţie a prim-divizionarei lipsită de prospeţimea şi tonusul necesare la ora disputelor competiţionale de campionat.

Ca organizare a jocului şi mişcare de translaţie, ACS Poli a fost la un nivel mulţumitor, doar că nivelul sparring-partnersilor n-a fost deloc cel mai ridicat. La minusuri însă, erorile individuale care au dus la primirea majorităţii golurilor încasate în această iarnă, precum şi ineficacitatea, şi cele două-trei ocazii de astăzi fiind risipite destul de nonşalant. Inspiraţia lipseşte vădit în ultimii 30 de metri adverşi…

ACS Poli se poate plânge şi de neacordarea unei lovituri de la 11 metri la scorul de 0-0, după o fază fixă, tragerea de tricou la Şeroni, în primul sfert de oră, fiind trecută cu vederea.

Un penalty, acordat puţin mai apoi şi respinsă în prima fază de Nuno Claro, avea să decidă soarta amicalului, 1-0 (1-0), bihorenii obţinând lovitura de pedeapsă după o incursiune pe flancul stâng, stopată prin fault de Petre, care, din alergare, şi-a împiedicat adversarul.

Gorobsov avea să rateze un penalty în minutul 52, când a şutat alături, în stânga portarului, după ce Boldea era faultat la 7-8 metri de poartă.

Aurel Şunda şi Cosmin Petruescu au început la Oradea cu Nuno Claro – Dobrosavlevici, Petre, Şeroni, Morariju – Bărbuţ, Gorobsov, Trandu, Ahmetovic – Boldea, Staicu, iar mai apoi au intrat şi Pap – Nohai, Bălace, Popovici, Hasani, Poparadu, Nanu şi Himcinschi.

Scutaru, cu probleme medicale, dar fără a fi în pericol să rateze deplasarea din 24 februarie, nu a fost convocat, fiind menajat şi golgeterul Szekely, la fel ca şi Petrovic şi Keita, care urmează un alt program de pregătire, pentru a recupera deficitul de antrenamente survenit în urma unor probleme la tendon.

ACS Poli, bilanţ de iarnă: 10 1 4 5 4-10.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = patru

 


Alte articole legate de acest subiect: