ACS Poli Timișoara, într-o grupă intrată la apă: doar 10 oponente în Seria a II-a a Ligii a doua

ACS Poli Timișoara va afla calendarul competițional în B2 abia luni 18 august, cu nici două săptămâni înaintea începerii campionatului eșalonului secund, dar până atunci a primit confirmarea că va avea într-adevăr parte de numai 10 adversare în noua ediție a Seriei a II-a în Liga 2, una cu număr impar de grupări la start, spre deosebire de Seria I, cu 12 cluburi.

Ceea ce echivalează cu 30 de jocuri de campionat pentru alb-negri, dintre care 20, tur-retur, în cadrul sezonului regular, iar apoi alte zece, tot tur-retur, în faza play-off a locurilor 1-6, presupunând că retrogradata din Liga 1 va confirma statutul de principală pretendentă la revenirea în elită, cu mențiunea că echipele întră în playoff și playout cu toate punctele acumulate în faza I.

Seria vestică a mai intrat așadar puțin la apă, rămânând în 11 competitoare, după ce în sezonul 2012-2013, primul cu ACS Poli în întreceri, scădea pe parcurs de la 13 la 12 grupări, iar în ediția trecută s-a derulat în 12.

Spre deosebire de precedenta participare în B2, ACS Poli va avea acum parte și de oponente din județele Caraș Severin, mai exact pe CS Metalul Reșița și nou-promovata CS FC Caransebeș, și Satu Mare, Olimpia, dar și din Prahova, pe AFC Fortuna Poiana Câmpina, cea mai îndepărtată localitate ca așezare geografică de malurile Begăi pe harta seriei vestice. În rest însă, timișorenii vor întâlni din nou adversare din județele Arad, Bihor și Brașov, ca și în 2012-2013, dar și din Argeș, Olt și Vâlcea. Însă doar în unele cazuri și aceleași oponente.

Mai exact, este vorba despre CS Mioveni, CS FC Olt Slatina, CSM Râmnicu Vâlcea și Poiana Câmpina, toate de peste Carpați, Metalul Reșița, FC Caransebeș, Olimpia, FC Bihor, Unirea Tărlungeni și Șoimii Pâncota.

Ca sistem competițional, faza I constă într-un campionat disputat fiecare cu fiecare, tur – retur, iar faza a II-a într-un sistem playoff, în care primele 6 echipe din clasament joacă între ele tur – retur, 10 meciuri, și playout, cu echipele clasate pe locurile 7-11 jucând între ele tur – retur.

Promovează în Liga I echipele clasate pe locurile 1 în playoff din fiecare serie, așadar două echipe, și retrogradează în Liga a 3-a echipele clasate pe locurile 11 și 12 din seria I, locul 11 din seria a 2-a, plus o echipă de pe locul 10, după disputarea unui joc de baraj într-o singură manșă, pe teren neutru.

*
Liga 3 va fi formată din 69 de echipe, în 4 serii a câte 14 echipe și o serie de 13 echipe, tocmai cea vestică, a patra, cu 3 timișene la start, fiecare club jucând cu toți ceilalți adeversari, o dată pe teren propriu, o dată în deplasare (13 etape tur – 13 etape retur). Promovează în Liga a 2-a echipele clasate pe locurile 1 în din fiecare serie (în total 5 echipe). Retrogradează în Liga a 4-a echipele clasate pe locurile 13 și 14 din seriile cu 14 echipe, locul 13 din seria cu 13 echipe (seria a 4-a), plus o echipă de pe locul 12. În această situație, va fi alcătuit un clasament special în care se vor lua în calcul numai jocurile susținute de echipele de pe locurile 12 cu echipele clasate pe locurile 1 -11.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × unu =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: