ACS Poli Timişoara, prim eşec stagional la juniori A

După 24 de jocuri fără înfrîngere şi cu calificarea la turneul zonal-semifinal déjà în buzunar, în virtutea avansului pe care şi l-au consolidat înaintea intrării în faza play-off, ale cărei dispute din 1-4 au ajuns astăzi la finele primei jumătăţi, juniorii A de la ACS Poli Timişoara au făcut primul pas greşit, în Valea Domanului, acolo unde se impuneau în toamnă cu 4-1, în cursul sezonului regulat.

Desigur, odată învingători şi în prima treime a meciurilor din play-off, înainte şi după Paşti, acasă cu Minerul Motru şi Pandurii Târgu Jiu, timişorenii s-au văzut prematur cu sacii în căruţă şi au adoptat atitudinea celui care aşteaptă deja mai durele confruntări pentru intrarea în finala cu trofeul pe masă, ceea ce i-a costat la Reşiţa, în faţa gazdei AFC Municipal 2012, care n-a aşteptat invitaţii speciale pentru a smulge un scalp ceva mai preţios.

În alcătuirea Gîrlea – Artimon, Ciobanu, Todorov, Mureşan – Scheau, Popa, Duţu, Balaure – Ardelean, Stoichescu, pe parcurs mai intrînd Cosovanu, Pleşcan, Opriş, Lihoni şi Popescu, o revenire după un an, în urma unei accidentări, elevii lui Cristian Contescu au ratat suficiente oportunităţi pentru a-şi apropia şi conserva victoria încă din prima parte, pierzînd din vedere după pauză aspectul că încheierea parcursului de 28 de jocuri în Seria 6 fără eşec ar constitui un motiv de mîndrie. N-au mai pus osul la fel, pe fondul unei atitudini pe care aspiranţii din campionate mai performante nu şi-o permit indiferent de circumstanţe, şi au fost taxaţi. În minutul 60 din 6 metri, după ce erau învîrtiţi şi driblaţi de cărăşeni, iar în minutul 80 din lovitură liberă.

Balaure, Stoichescu şi mai ales Pleşcan, chiar şi din 6 metri, n-au scuturat măcar o dată plasa, aşa încît ACS Poli a trecut de la 4-1 în tur la 0-2 în play-off, cel puţin raportat la deplasările în Reşiţa.

O înfrîngere care nu schimbă datele problemei, şi insignifiantă în ansamblul întregului parcurs stagional al juniorilor A, unul bun, dar care lasă o undă de îndoială că nu chiar toate ar fi aşa cum trebuie, asta şi în perspectiva zonalului. Dar, raportat la cele menţionate de noi în alte consemnări pe seama unor discutabile decizii şi strategii de manageriat sportiv la clubul timişorean, nici n-ar trebui să mire prea mult o atitudine pe alocuri delăsătoare. Cine oare ar putea să le insufle juniorilor acea atitudine de viitor profesionist?

Replica învinşilor, în următoarele ultime 3 jocuri din play-off, la Motru, duminica viitoare, apoi la Târgu Jiu şi, în fine, acasă cu reşiţenii.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + trei =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: