ACS Poli Timișoara și LPS Banatul, prime calcule înaintea fazei play-off: rezultate directe, date, sistem

Doar două etape din returul Seriei 6 în Campionatul Național de juniori A și B le mai despart pe ACS Poli Timișoara, cu ambele sale echipe, și LPS Banatul, cu cea de juniori ”mai mici”, de calificarea în play-off, deznodămîntul la capătul a 22 de etape urmînd a fi aflat la finele săptămînii viitoare, duminică 28 aprilie, dar pînă atunci putem încropi niște calcule preliminare, enumerînd rezultatele lor directe. Mai jos, sistemul de desfășurare, date și criterii, pe scurt…

LPS Banatul și ACS Poli Timișoara vor fi implicate de joi în două săptămîni, cu 3 dintre cele 4 garnituri ale lor, în play-off-ul Seriei 6 a Campionatului Național de juniori A și B, în care se intră cu rezultatele acumulate cu celelalte 3 calificate și din care doar prima va ajunge la zonalul-semifinal din iunie

Iar toate acestea sunt importante pentru simplul motiv că doar locurile 1 după play-off din cele 8 serii vor accede la turneul zonal, practic semifinal, în play-off urmînd a se pătrunde cu tot cu rezultatele tur-retur înregistrate cu celelalte 3 calificate.

Așadar a doua fază a competiției juvenile se va desfășura în acest sezon în sistem play-off în toate cele 8 serii, cu participarea echipelor clasate pe locurile 1-4 în prima fază.

Jocurile se vor desfășura în sistem campionat, tur-retur, iar echipele își vor păstra rezultatele înregistrate în jocurile directe din prima fază a competiției.

Ca date de disputare, turul play off-ului va fi în 2, 9 și 12 mai, adică începînd din joia imediat următoare încheierii returului, iar returul în 19, 23 și 26 mai la juniorii A respectiv 19 și 26 mai plus 2 iunie la B.

Ulterior, turneul zonal, semifinal, va avea loc pe 2-6 iunie la juniori A, respectiv în 11-15 iunie la juniori B, cu finalele programate pe 14 respectiv 19 iunie.

+

La juniori A, ACS Poli Timișoara, Pandurii Lignitul și FCM 2012 Reșița sunt virtual calificate în play-off, rezultatele lor directe sunînd astfel: ACS – Pandurii 2-0 și 3-1, ACS – Reșița 4-1 și 2-1 iar Pandurii – Reșița 1-1 și 5-0. Într-un clasament în trei, ACS Poli are 12 puncte, maxim, cu golaverajul 11-3, urmată de Pandurii, cu 4 puncte, și Reșița, cu unul singur.

Acestor echipe și rezultatelor lor li se vor mai adăuga o a patra calificată, venind cu bagajul ei de scoruri directe cu primele 3 clasate, alegerea urmînd a se face între Minerul Motru, momentan cu 35 de puncte înaintea ultimelor 180 de minute de joc, CSȘ Drobeta (34p) și Energia Rovinari, tot cu 34. Indiferent însă de ocupanta locului 4, timișorenii par a porni play-off-ul dintr-o postură destul de confortabilă pentru a-și și menține fotoliul de lider după cele 6 etape, cu drept de accedere la zonal.

Cristian Contescu și elevii săi se anunță așadar candidați fermi la pătrunderea între cele mai bune 8 formații de juniori A din țară.

+

La juniori B, cele 4 par a fi deja ca și conturate, doar că ultimele două etape din retur mai programează două jocuri directe, cu implicarea a 3 dintre ele. Dar o ierarhie parțială, pre-play-out, tot poate fi creionată…

LPS Banatul, Pandurii Lignitul, ACS Poli și CS FC Hunedoara, eventual într-o ordine modificată, vor accede la play-off-ul Seriei 6, clasamentul provizoriu pe baza jocurilor directe sunînd astfel: 1. LPS 5 4 0 1 24-9 12 puncte; 2. Pandurii 4 3 0 1 10-6 9p; 3. ACS Poli 6 2 0 4 10-17 6p; 4. CS FC Hunedoara 5 1 0 4 3-15 3p.

Ar mai fi de jucat, duminică, derby-ul Pandurii – LPS Banatul, pe ”sinteticul” din Târgu Jiu, iar în etapa a 22-a, pe 28 aprilie, Hunedoara – Pandurii.

Ierarhia înaintea acestor ultime două ”directe” a rezultat după cum urmează: LPS Banatul – Pandurii 3-4, LPS Banatul – ACS Poli 4-2 și 7-2, LPS Banatul – Hunedoara 4-1 și 6-0, Pandurii – ACS Poli 2-0 și 2-3, Pandurii – Hunedoara 2-0 și ACS Poli – Hunedoara 2-0 și 0-3.

Juniorii B pregătiți de Claudiu Arba se află într-o mai bună postură să atace calificarea la zonal în dauna gorjenilor, decît alb-negrii instruiți de Roberto Ivan, și din tabăra cărora se dorea extragerea lui Silviu Balaure, pentru fortificarea tocmai a colegei de serie și concitadine LPS Banatul.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: