ACS Poli, tot 100% și după 9 etape în Liga Elitelor U19

Juniorii mari de la ACS Poli Timișoara și-au menținut punctajul maxim în fruntea Seriei de Vest a Ligii Elitelor U19 grație celei de-a patra victorii acasă în noul campionat, 3-1 cu LPS Bihor Oradea, repurtată sâmbătă de la ora 12.

Elevii lui Sorin Vlaicu – foto pagina I s-au desprins la 2-0 până la pauză dar au ratat exasperant pe întreg parcursul jocului din etapa a IX-a, fiind la un moment dat în pericol de a cădea pradă vorbelor cu ocaziile ratate, care se răzbună. Sîrbu a deschis scorul spre mijlocul primei reprize iar Strein a dublat avantajul nu mult mai apoi, oaspeții orădeni reducând la reluare din handicap dar Podină, revenit vineri dimineață împreună cu colegii săi de la convocarea sub ”tricolor”, liniștind apele cu o lovitură de cap în urma unui corner, 3-1. Un scor ceva mai aproape de diferența reală din teren între lider și gruparea de mijlocul clasamentului.

ACS Poli, învingătoare acasă în precedentele apariții cu 2-1 în fața Viitorului Mihai Georgescu Cluj, 6-0 cu Olimpia Satu Mare și 1-0 cu Ardealul Cluj, și-a creat el puțin încă 10 bune oportunități de a marca, ochind și bara, prin Ochea.

Timișorenii au fost însă în efectiv foarte restrâns, dat fiind împărțirea de personal a juniorilor din generațiile 1998-1999 între formațiile clubului, la cea prim-divizionară de seniori respectiv ”satelit”, așa încât Vlaicu a apelat la o singură înlocuire, spre final: Contra – Gavruță, Pop, Fridrich, Podină – Strein, Ochea (Sevici, 89), Popan, Dincă – Totic, Sîrbu.

Câștigătoare până acum afară cu 3-2 la Mediaș, 5-0 la LPS Banatul, 1-0 la CSȘ Drobeta și 3-2 recent la Pandurii, ACS Poli este în fața unei noi ieșiri la LPS Satu Mare, cea mai redutabilă dintre concitadinele de pe Someș.

În uvertura rundei Seriei de Vest la ”Elitele” U19, FC Viitorul Mihai Georgescu a dispus cu 3-2 de Gaz Metan.

În continuarea cuplajului juvenil de sâmbătă după-amiază, ACS Poli și LPS Bihor au remizat 0-0 în etapa a IX-a din Liga Elitelor U17, tot în zona vestică, orădenii fiind superiori în prima parte, după care timișorenii au preluat frâiele partidei, ratând însă 3-4 mari ocazii. ”Am continuat mai ambițioși, ceea ce am vrut și eu să văd la ei, și au avut realizări în joc, atitudine, în plus față de alte prestații”, a remarcat Adrian Săvoiu, antrenor al juniorilor B.

Remiza a reliefat și relativul echilibru ierarhic între cele două grupări, orădenii sosind cu o victorie și două puncte în plus, cu două locuri în fața gazdelor lor.

Care au suferit o nouă accidentare în efectiv, Stănilă fiind înlocuit în repriza a II-a, cu probleme la laba piciorului, după ce Gavrilă sfârșea zilele trecute pe masa de operație, intervenție chirurgicală la antebraț în urma unei duble fracturi survenită în antrenamente.

ACS Poli a remizat alb acasă la U17 în componența Mosoarcă – Andreica, David, Demenescu, Belu – Buga, Stănilă (Târțău), Bonda, Stanciu (Nedelcu) – Iseini, Ursu, în vreme ce Popeț – Grosu și Badaood au luat loc pe banca de rezerve.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: