ACS Poli, tot acasă cu Petrolul şi în optimile Cupei României

ACS Poli va găzdui marți 27 octombrie de la ora 21, tot în compania Petrolului Ploieşti, unul dintre meciurile fazei optimilor de finală ale Cupei României la fotbal din ediţia 2015/6, conform tragerii la sorţi desfăşurată astăzi la FRF, după ce nou-promovata din Timişoara juca tot pe teren propriu în compania aceloraşi galben-albaştri prahoveni şi optimile de finală ale Cupei Ligii, pe 9 septembrie, când bănăţenii se impuneau cu 1-0.

ACS Poli – Petrolul este una dintre cele 4 partide ale optimilor Cupei României punând faţă în faţă doar cluburi din Liga 1, constituind totodată atât o reeditare a duelului direct de pe malurile Begăi din optimile Cupei Ligii cât şi al proximei confruntări de campionat, programată luni seară în ultima etapă a turului sezonului regular, şi care ar putea avea loc la Chiajna dat fiind deteriorarea suprafeţei de joc a arenei ploieştene „Ilie Oană”.

Jocurile din cadrul optimilor Cupei României Timişoreana vor avea loc peste 4 săptămâni, în perioada 27-29 octombrie, cu începere de la ora 14:30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit de Comitetul de urgență și comunicat ulterior pe site-ul FRF.ro.

Deşi a pătruns în optimile Cupei României cu cea mai categorică victorie înregistrată în faza 16-imilor de finală, 6-0 la Braşov cu Unirea Tărlungeni, Petrolul nu şi-a găsit însă cadenţa într-un sezon de Liga 1 început cu o penalizare de 6 puncte, reuşind o singură victorie în 12 apariţii în elită.

ACS Poli, care s-a calificat în optimile Cupei României graţie unui 2-0 în deplasare la Piteşti cu CSM Râmnicu Vâlcea, va primi replica prahobenilor după un meci acasă de campionat cu CFR Cluj, din etapa a II-a a returului, şi deplasarea la Botoşani. Până atunci, nou-promovata va juca lunea în deplasare la Petrolul şi Pandurii, pe 5 şi 19 octombrie, la trecerea de la turul la returul Ligii 1, meciuri între care e strecurat sfertul de finală la Steaua al sferturilor Cupei Ligii, pe 15 octombrie. Pentru galben-albaştri va fi o apariţie între deplasarea la FC Voluntari şi un meci acasă cu CSMS Iaşi.

O rememorare a partidei ACS Poli – Petrolul 1-0, decisă de golul lui Elek din minutul 68, în linkul spre transmisiunea LIVE TEXT a jocului de acum 3 săptămâni.

În celelalte întâlniri, 4 dueluri între grupări din eşalonul secund şi prim-divizionare, Viitorul II – CFR Cluj, FC Braşov – Astra, SC Bacău – ASA şi FCM Baia Mare – FCSB, respectiv alte 3 exclusiv de elită: Concordia – CSMS Iaşi, Viitorul – FC Botoşani şi Pandurii – Dinamo.

Jocurile din șaisprezecimile, optimile și sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării (conform art.30.6.1 din ROAF).În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă (conform art. 30.9 din ROAF). În jocurile la care participă echipe din Liga 2 sau Liga I se pot efectua maximum 3 înlocuiri  de jucători (conform art. 30.11 din ROAF).

În privința numărului maxim de jucători extracomunitari folosiți în jocurile de din Cupa României, se aplică următoarele reguli:

  1. a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceiași categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă;
  2. b) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară (conform art. 30.12 din ROAF).

În cazul jocurilor desfășurate într-o singură manșă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporție de 50% din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului. În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină și Etică a FRF (conform art. 30.13 din ROAF). Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea eliminării lor din campionatul în care participă.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: