ACS Poli, triumf pe ploaie la Satu Mare, în memoria lui Adi Stoicov: Totic și Velcotă două contra Olimpiei

ACS Poli a pășit cu dreptul la reluarea returului în Liga Elitelor U19, valorificându-și statutul de favorită în deplasarea de la ora 12 pe arena Samobil, unde Totic a deschis scorul iar Velcotă a semnat o ”dublă” în jocul etapei a 17-a din Seria de Vest a competiției juniorilor mari.

Velcotă: două goluri

Velcotă: două goluri la Satu Mare

Pe un teren trădând marile probleme ale sistemului juvenil din fotbalul românesc, mostră de suprafață de joc precum nici măcar încercata infrastructură sportivă timișoreană nu are, ACS Poli s-a adaptat mai bine condițiilor în cauză, incluzând o vreme ploioasă, și a obținut o prețioasă victorie în memoria coordonatorului Centrului de copii și juniori de pe ”Dan Păltinișanu”, Adrian Stoicov, plecat prematur în ceruri, miercuri, la vârsta de 49 de ani.

Juniorii A ai celor de pe ”Dan Păltinișanu”, cu elevi ai antrenorului Stoicov în componență, au avut succes într-un moment îndoliat pentru fotbalul local, dominând gazdele de la CSFC Olimpia 2010 Satu Mare, în dauna cărora și-au creat numeroase ocazii de gol, trei fiind fructificate: 3-1 (2-1).

CSFC Olimpia 2010 se alinia la start de pe locul zece în Seria de Vest din Liga Elitelor U19, cu mult în urma concitadinei LPS Satu Mare, lider cu 37 de puncte și 4 avans tocmai față de ACS Poli, a doua clasată, care pierdea cu 4-0 în fief-ul fruntașei, în 29 octombrie, în tur.

N-a mai fost însă cazul și la cea de-a doua descindere la Satu Mare, ACS Poli bisând în schimb la succesul cu 6-0 repurtat în partida tur cu Olimpia din 17 septembrie 2016.

Cu bune rezultate în deplasările actualei campanii, și anume 3-2 la Mediaș, 5-0 la LPS Banatul, 1-0 la Drobeta Turnu Severin, 3-2 la Pandurii și 3-0 la Centrul de Excelență Timișoara, dar și un eșec cu 3-2 la FC Viitorul Mihai Georgescu, secund clasata s-a impus astăzi de la amiază cu 3-1 (2-1), Totic deschizând scorul în minutul 8 dintr-un voleu la o centrare de pe stânga.

Velcotă a preluat din nou conducerea pentru timișoreni în minutul 36, dintr-o lovitură liberă, plasată în vinclu, iar tot el a înscris și în minutul 64, speculând prompt o greșeală de portar, după ce Olimpia egala în prealabil în prima parte dintr-o lovitură de la 11 metri, acordată pentru infracțiunea lui Filip.

ACS Poli a reluat așadar întrecerea în Liga Elitelor U19 prin a înscrie tot 3 goluri, după ce pe 7 decembrie 2016 trăgea cortina peste sezonul de toamnă cu un 3-0 acasă cu LPS Banatul, hibernând în fața unui grup de urmăritoare de pe locurile 3-5, apropiate ca punctaj, și anume FC ACS Ardealul Cluj, Centrul de Excelență și UTA Bătrâna Doamnă.

Antrenorul Petre Vlătănescu a apelat astăzi la Trifon – Filip, Găvruță, Lazăr, Podină – Oprea, Pop, Dincă (Săplăcan), Totic (Sevici), Codrean (Bodochi), Velcotă (Sîrbu), rezervă fiind portarul Mihai.

Bilanțul secund clasatei, care va primi în etapa a 18-a vizita lui CSȘ Drobeta, a devenit 16 12 0 4 36-17 36 puncte.

* În Liga 1, în play-off, după ce în prima etapă 5 dintre cele 6 cluburi din prima grupă valorică n-au marcat nici un gol, runda a doua a adus vineri și astăzi două dispute cu numeroase reușite, și anume ieri CFR Cluj – Astra 3-2 iar sâmbătă seară, la Ovidiu, FC Viitorul – Steaua 3-1 (0-0), înscriind Coman (46), Morar (56) și timișoreanul Carlos Alberto Casap în minutul 75, respectiv Alibec în minutul 79 pentru învinșii de la care Tamaș a fost eliminat în minutul 17 după un fault asupra lui Purece. În play-out, la debutul etapei secunde, ASA – Concordia 2-1. Clasamentele la zi în cele două grupe valorice + programul rundelor a 2-a și a 3-a, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: