ACS Poli U17, prim triumf după 7 etape

Juniorii B ai prim-divizionarei ACS Poli i-au imitat sâmbătă după-amiază pe colegii lor mai mari din garnitura sub 19 ani, câștigând în cel de-al doilea meci al cuplajului juvenil găzduit de complexul sportiv ”Dan Păltinișanu”, cu diferența că suprafața de joc a devenit cu atât mai greu practicabilă în decursul celor 80 de minute care au tras cortina peste ”dubla” de sâmbătă de la Timișoara, din Seria de Vest a Ligii Elitelor.

Astfel, în premieră în acest tur al categoriei valorice a Ligii Elitelor, ACS Poli, una dintre puținele grupări din țară calificate la acest nivel cu ambele formații, atât la U19 cât și la U17, s-a impus în aceeași rundă pe ambele fronturi.

Pe un gazon cu glia tot mai ruptă, ACS Poli U17 a obținut victoria de care avea și mai mare nevoie, dat fiind că aborda partida de la ora 14 de pe locul 9 și antepenultimul în Seria de Vest. Impunându-se cu 4-2 (1-0) în dauna vizitatorilor de la AFC ASA 2013 Târgu Mureș, elevii lui Alin Paleacu i-au depășit cu două puncte în ierarhie pe învinșii lor ardeleni, bănățenii încheind sezonul de toamnă dar nu și turul cu bilanțul 8 2 1 5 11-20 7 puncte.

ACS Poli nu mai câștigase în Liga Elitelor la categoria U17 chiar din runda inaugurală, când dispunea cu 2-1 pe Bega în 14 octombrie de Star Sport Pitești, succesul din etapa a VIII-a venind după 4 înfrângeri consecutive.

Drumul spre victorie l-a deschis în minutul 35 din penalty Dobrincu, după ce Toboșaru era faultat în careu, același Toboșaru dublând avantajul gazdelor în primele minute ale părții secunde.

ASA a redus din handicap dar Chiriac și David au înscris apoi celelalte două goluri ale bănățenilor, la care târg-mureșenii au mai replicat o dată dar au și încheiat deplasarea în inferioritate numerică, recepționând la scorul de 4-2 un cartonaș roșu, acordat direct pentru un fault dur.

ACS Poli U17: Mosoarcă – Buga, David, Bain, Țârțău – Chiriac, Românu – Toboșaru, Grosu, Kecses – Dobrincu.

Au mai jucat: Daminescu, Periat, Vancea, Turdean, Codrea.

Rezerve: Badaod.

Alin Paleacu își va struni elevii în pregătiri post competiționale încă vreo două săptămâni, reluarea turului fiind programată în jur de 10 martie, în ultima etapă a primei jumătăți a întrecerii pe serii a Ligii Elitelor, în deplasare la CSȘ Drobeta.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 9 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: