ACS Poli U19 ia o lecție de fotbal. Însușită?

ACS Poli Timișoara a suferit sâmbătă dimineață o drastică înfrângere în județul Cluj, în cadrul etapei a 19-a din Seria de Vest a Ligii Elitelor U19, ACS FC Ardealul impunându-se în duelul de podium cu 5-1, după ce gazdele conduceau la pauză cu 4-0.

Clujenii s-au revanșat astăzi cu vârf și îndesat pentru eșecul din tur de la Timișoara, 1-0 pentru ACS Poli, desprinzându-se rapid prin fructificarea unor centrări la capătul a două frumoase acțiuni de atac și majorându-și apoi și mai mult avantajul în urma unei lovituri de colț, cu capul. Ocupanții locului 3, având un meci mai puțin jucat, au impus un ritm alert încă din startul partidei de la ora 10, pe care nu l-au slăbit pe parcursul primei reprize, asigurându-și astfel din timp victoria cu care s-au apropiat la un punct de învinșii lor.

Văzută ca un barometru al stadiului actual al echipei de juniori mari, deplasarea pe arena Victoria Someșeni a dezvăluit carențe de atitudine, inducând necesare învățăminte de rigoare. Dacă Ardealul s-a dovedit prin abordarea meciului ca fiind o echipă bună, organizată și disciplinată, ACS Poli s-a arătat în schimb a fi lipsită de atitudine și blazată.

Oaspeții și-au mai revenit la reluarea jocului iar rezerva Bodochi a redus din handicap în urma unei aruncări de la margine, expediată lung, și a unei devieri, timișorenii mai având la 4-1 alte două ocazii, în vreme ce ardelenii, automulțumiți, au periclitat rareori buturile bănățenilor, suficient însă pentru a stabili rezultatul final: 5-1. Eșecul se aseamănă celui consemnat pe terenul liderului LPS Satu Mare, în 29 octombrie, în etapa a X-a, cu 4-0.

Capac la toate, Velcotă a primit cartonașul roșu și a fost eliminat din joc la 5-1 pentru a se fi adresat centralului după ce acesta acordase o lovitură liberă, pentru fault, fază în care nu fusese implicat.

Petre Vlătănescu, care preia echipa în pregătiri joia, după ce până atunci antrenamentele sunt efectuate cu Victor Collins, a apelat la Contra (80, Trifon) – Sporin, Găvruță, Sturz, Podină – Oprea, Pop – Ochea, Dincă (65, Sîrbu), Codrean (60, Bodochi) – Velcotă, în vreme ce Săplăcan și Sevici au rămas pe margine.

ACS Poli stă în etapa viitoare, iar peste două runde primește vizita lui CS Pandurii.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: