ACS Poli, ultim meci acasă pentru o lună, cu o echipă fără succes şi cu un unic gol marcat în ultimele 6 etape. ”Sper ca după rezultatele pozitive să avem mai mulţi suporteri”

Amatorii de fotbal au ocazia vineri seară să o vadă într-un meci oficial acasă pe prim-divizionara ACS Poli pentru ultima oară în circa o lună de zile şi în mod cert în ultimul meci pe teren propriu din turul sezonului regular, prilejul fiind dat de sosirea vecinei de clasament a timişorenilor CSMS Iaşi, al cărei bilanţ diferă doar în ceea ce priveşte primirea unui gol în plus faţă de bănăţeni, cu menţiunea că ocupantele locurilor 9 şi 10 împărtăşesc soarta cele mai mari ineficacităţi după primele 11 etape, cu câte doar 6 reuşite fiecare.

Iar meciul de vineri de la ora 18,30, pe care Sporttim îl va difuza în direct LIVE TEXT, este ultimul pentru ceva vreme pe “Dan Păltinişanu” al elevilor lui Florin Marin, Iosif Rotariu şi Octavian Benga deoarece următoarele două runde programează pentru nou-promovaţi deplasări stabilite luni seara, pe 5 octombrie de la ora 21 la Ploieşti, cu Petrolul, în etapa a XIII-a şi ultima a turului, iar în 19 octombrie de la ora 18 la Drobeta Turnu Severin, cu Pandurii, între care se va strecura ieşirea la Bucureşti, cu Steaua, pe 15 octombrie de la ora 21, în sferturile Cupei Ligii, trofeu deţinut la zi de campioni.

723725augustflorinmarincv

 

Aşadar, abia peste 3 etape, când pe Bega va descinde CFR Cluj, spre finele lunii viitoare, va mai avea parte ACS Poli de un meci acasă, îndemnul lansat astăzi la întâlnirea cu presa de antrenorul Florin Marin fiind adresat spectatorilor întru susţinerea echipei, şi prin prisma şirului pozitiv de patru victorii și o remiză în ultimele cinci meciuri oficiale, fără gol primit: ”Îmi doresc să vină un număr cât mai mare de suporteri la meci, să fie alături de echipă şi să ne susţină. Aportul lor contează mult! Sper ca după aceste rezultate pozitive să avem mai mulţi suporteri. Îmi doresc să înscriem mai multe goluri dar, așa cum am mai zis, este important că ne creăm situații de poartă. Ocazii ne-am creat la fiecare joc”.

Probleme cu înscrierea golurilor n-au însă aşadar doar timişorenii, care au remizat alb la ultima lor apariţie în Liga 1, 0-0 vinerea trecută pe «Dinamo» cu FC Voluntari, o altă codaşă la acest capitol, tot cu numai 6 goluri marcate, ci şi ieşenii lui Nicolo Napoli, care se prezintă în Banat fără victorie şi cu un unic gol marcat în ultimele 6 etape de campionat, mai exact din deja îndepărtatul 7 august, când dispuneau cu 2-1 de CFR Cluj, triumf prin care se cocoţau lideri ai elitei, însă doar pentru respectiva rundă, după care aveau să cadă în clasament nu mai puţin decât 9 locuri.

De fapt, a zecea acum, CSMS Iaşi încheia tot pe locul 10 şi sezonul trecut, dar şi cu cel mai slab atac, adunând doar 31 de goluri, dintre toate prim-divizionarele care au supravieţuit sistemului cu 6 cluburi retrogradate, echivalent cu unicul total inferior mediei de o reuşită pe meci.

Pesimiştii ar putea spune că dacă FC Voluntari şi ACS Poli, cu cele câte doar 6 goluri înscrise, au remizat alb vinerea trecută, atunci şi timişorenii cu ieşenii, sub spectrul aceleiaşi cifre şase, ar repeta scenariul, însă optimiştii i-ar putea contrazice că n-a fost meci de 0-0 pe Bega în noul sezon de Liga 1, nici măcar contra Stelei, bilanţul general în campionat pe „Dan Păltinişanu” al nou-promovatei devenind de dată recentă pozitiv, 6 3 1 2 5-5.

Mult mai modest stau ieşenii în deplasările Ligii 1, fără punct câştigat în ultimele 4 ieşiri, şi anume 1-1 la Voluntari şi victorie cu 1-0 la Concordia, însă şi 0-3 la Pandurii, 0-1 la Botoşani, 1-4 la Astra şi 0-2 la Craiova. În plus, moldovenii au părăsit, spre deosebire de nou-promovată, şi Cupa Ligii, încă de la primul hop, 0-1 cu CFR Cluj, singura consolare de dată recentă venind marţi la Berceni, în 16-imile Cupei României, în care prim-divizionara şi-a salvat la potou pielea prin a egala şi a forţa pătrunderea în prelungiri dintr-un penalty acordat pentru un henţ şi transformat de Golubovic în al patrulea minut adiţional la finele celor 90 regulamentare, după care s-a şi calificat cu 2-4 la loviturile de departajare, formula de start utilizată de Napoli fiind Caparco – M. Mihalache – cpt., Bosoi, Bădic, Al. Creţu, Goge, V. Gheorghe, M. Ciucă, Boiciuc, Golubovic şi De Sousa, cu Hotoboc – Şt. Grigorie, Viveiros, Şt. Enescu, Piccioni, Grăsinescu şi I. Voicu rezerve la start.

Aceasta este şi prima vizită a ieşenilor pe Bega în Liga 1 după peste 5 ani şi jumătate, mai exact din 26 februarie 2010, când FC Timişoara dispunea cu 2-1 de o grupare CS FC Politehnica în pragul retrogradării.

Acum însă, altele sunt datele problemei, fiecare punct contând în eventualitatea reîntâlnirii în play-out, Florin Marin avertizând azi în privinţa unei echipe oaspete bine organizată: ”Este un joc dificil contra Iaşiului. Întâlnim o echipă omogenă, cu un antrenor care organizează bine jocul. Înainte de toate, nu trebuie să ne pierdem concentrarea. Lucrurile funcţionează bine, jucătorii trebuie să aibă aceeași concentrare, aceeași atitudine! Important este să câștigăm cele trei puncte. CSMS Iași se organizează foarte bine în apărare. Ieșenii sunt buni pe mingea a doua și ocupă bine spaţiile. Au în componență jucători care pot să facă diferența, așa cum este cazul lui Golubovic, Grigorie, Enescu sau Mitic. Sunt jucători care pot să ne surprindă. Sunt periculoşi şi la faze fixe. Închid bine jocul. Trebuie să luăm toate măsurile să-i contracarăm, să ne impunem noi jocul şi să câştigăm.”

De la timişoreni, care treceau la rândul lor marţi de 16-imile Cupei României, însă nu după alte 30 de minute de prelungiri, ci cu un 2-0 conturat încă din prima parte la Piteşti contra vâlcenilor, prin reuşita lui Curtean, din penalty, şi şutul de la distanţă al lui Llorente, singurul jucător accidentat pentru întâlnirea din etapa a 12-a este Cânu, aflat în recuperare din cauza unor probleme musculare.

Cât despre juniorii utilizaţi la duelul eliminatoriu cu CSM Râmnicu Vâlcea, în care Sîntean şi Sorescu au intrat în teren iar Sturz şi Mailat au fost pe bancă, Florin Marin a spus: ”Sunt jucători de mare perspectivă, cu calități foarte bune. Au potențial, dar în acest moment nu pot să-i folosesc la prima echipă. Am să le acord şi lor șanse. Depinde de fiecare meci, depinde de situația lotului, dar și de evoluția lor la echipa a doua.”

Biletele la jocul cu CSM S Iaşi pot fi cumpărate de la biroul ticketing de la stadion, la prețurile de 10 lei la peluze, 15 lei (tribunele I și II), 25 de lei (tribuna 0) și 50 de lei (loje), iar online la www.ktickets.ro

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: