ACS Poli, un pas înapoi acasă cu nou-promovata Sepsi, la a doua deplasare la rând fără gol primit: 0-0

Dictonul nici un meci nu seamănă cu altul a fost probat în această seară de ACS Poli, care n-a fost tocmai în largul ei în calitate de gazdă mai bine clasată și în special în mai noua postură de ”revelație a sezonului”, după cum și-a atras aprecierile, găsind mai dificilă înfrângerea rezistenței nou-promovatei din Sfântu Gheorghe decât depășirea în meciurile precedente a liderului CFR Cluj și a dinamoviștilor, chiar la București.

Într-adevăr, tare întortocheate pot fi căile fotbalului, din moment ce timișorenii n-au mai putut înscrie măcar un gol celor de la Sepsi după ce marcau de 4 ori în prima oră de joc unui lider CFR Cluj cu un singur balon scos din propria plasă în primele 7 etape, și care alb-vișinii de sub Feleac, la rândul lor, dispuneau în prealabil cu 0-2 de covăsneni în ieșirea la Brașov.

Însă și antrenorul principal Ionuț Popa a fost cât se poate de conștient încă după triumful de luni seară de la București că Sepsi s-ar putea dovedi o nucă suficient de tare și greu de spart, avertizându-și în consecință jucătorii să lase deoparte euforia seriei de 3 succese în favoarea maximei concentrări la ora partidei acasă de la ora 18, din etapa a X-a.

Ușor apăsată psihologic de noul statut și parcă fâstâcită la gândul că s-ar putea cocoța chiar și în imediata apropiere a podiumului măcar pentru o noapte, ACS Poli n-a izbutit ceea ce ar fi conturat premiera adjudecării a 4 întâlniri la rând în Liga 1, consolându-se măcar cu ideea că a strâns cinci apariții succesive fără înfrângere, un maxim egalat pentru bănățeni prin încadrarea simetrică a victoriilor cu 2-0 la Mediaș, 4-3 cu CFR Cluj și 2-1 pe Dinamo între remize albe, după încă un 0-0 pe ”Dan Păltinișanu”, la declanșarea acestei secvențe, contra campionilor de la FC Viitorul, în vinerea de 11 august, așadar acum mai bine de o lună: ACS Poli – Sepsi 0-0.

A fost însă totodată și cel de-al cincilea meci din 10 în actualul campionat, așadar jumătate, în care timișorenii nu au marcat, respectiv al treilea acasă, unele lucruri având poate de-a face cu absența vârfului Drăghici, datorită accidentării suferite luni în ”Groapă”, și care s-a făcut resimțită. Marcator după pauză în precedentele două victorii, acasă cu liderul CFR și cu golul victoriei în minutul 62 al ieșirii în capitală, Drăghici a fost nevoit să înghită în sec, precum Țigănașu, și el accidentat, iar înlocuitorul său în avanposturi, Bianconi, aflat la a doua titularizare deși cu alte 6 apariții din postură de rezervă, nu s-a regăsit în postura din care timișorenii nu înscriau deloc nici cu FC Viitorul, atunci fiind schimbat la mijlocul reprizei a II-a tocmai de Drăghici.

Astăzi, într-o dublă înlocuire efectuată la pauză, sud-americanul i-a lăsat locul lui Ciucur, însă era parcă scris ca timișorenii să nu marcheze pe ”Dan Păltinișanu”, căci atunci când s-a mai întâmplat astfel, 0-1 cu FCSB, la fel, Drăghici n-a fost în cadru nici între rezerve, linia de atac fiind condusă de Bud.

O singură schimbare de necesitate a fost așadar nevoit Ionuț Popa să efectueze în 11-le victorios la Dinamo, însă suficientă pentru a diminua din dinamismul manifestat în precedentele 270 de minute, iar cu toate eforturile făcute de Curjuric, intrat și acesta de la pauză, mai apoi fiind aruncat în luptă și Mailat, spre mijlocul părții secunde, în locul lui Bîrnoi, tabela a rămas înghețată la 0-0 pe căldura serii miezului de septembrie.

ACS Poli a ratat astfel ascensiunea ierarhică și premiera celor 4 victorii la rând în Liga 1, Sepsi opunându-se cu dârzenie și izbutind să nu încaseze gol în cel de-al doilea meci succesiv în deplasare, după spargerea gheții pe alte terenuri printr-un 2-0 la Iași. Iar cu încă o ieșire înainte pierdea greu în capitală, 1-0 la Dinamo…

Cu un 11 fortificat față de ora promovării și prin componenți cu aplomb ofensiv, de exemplu Astafei, Herea ori Nikolic, trecut cândva pe ”Dan Păltinișanu”, și chiar și în absența altora, Sepsi și-a vândut scump pielea, dovedind că și-a închegat o garnitură capabilă să suporte rigorile elitei și să-i supraviețuiască, cu plusuri calitative față de cealaltă nou-promovată, Juventus, deja învinsă aici cu 2-1.

Atunci, Munteanu deschidea scorul rapid, deja în minutul 9, și tot el s-a arătat a fi foarte activ și astăzi, încercându-și tirul în același minut și reglându-l mai bine, pe buturi, tot în primul sfert de oră, când a mai avut și o altă tentativă, blocată.

ACS Poli a mai beneficiat și de lovituri de colț în prima jumătate a reprizei I, Cânu avansând din nou pentru lovituri de cap iar una trecând alături în minutul 20, pe când Sepsi, bine grupată, s-a limitat la a absorbi tacticos presiunea gazdelor.

Diminuată odată cu scurgerea timpului, timișorenii ajungând și să greșească tot mai adesea, surprinși fiind în câteva rânduri și în ofsaid, pe când cei din Sfântu Gheorghe au simulat o replică prin Herea, cu un șut alături în minutul 37.

Ionuț Popa a simțit pericolul conturării unui draw alb și a mutat la pauză, însă aspectul jocului nu s-a modificat prea mult, același laborios mijlocaș Munteanu începând în trombă și partea a doua, cu o lovitură de cap alături în minutul 49 dar și un șut blocat în minutul 57, când îl completa și Vașvari pe lângă buturi, toate fără a face și diferența.

Încă o înlocuire, la care și omologul Suciu a apelat la tânărul Veress din minutul 69, însă nou-promovații din Sfântu Gheorghe se tot apropiau de liman cu fiecare minut scurs, încurajați fiind din peluză de un contingent de suporteri inimoși, în contrast pozitiv cu alte vizitatoare ale arenei ”Dan Păltinișanu”. Senzația pe care o lăsau era că roșul apăsa pretutindeni, greu de înlăturat… Și Nikolic a reluat cu capul alături la cornerul lui Herea din minutul 75 iar ultimul sfert de oră a adus o presiune în creștere din partea timișorenilor, însă tot fără efect.

A mai încercat Munteanu în minutul 76, însă imprecis, iar Mailat în minutul 78, și șuturile lui Curjuric și Vașvari fiind blocate în minutul 83, pe când cel al lui Șeroni, pe lângă buturi. Din nou aceiași Curjuric și Șeroni, dar aproape că se intra deja în prelungiri, 4 minute la număr, iar grosul lor deja trecuse. Croatul a mai încercat o dată însă ultima tentativă le-a aparținut tocmai celor de la Sepsi, prin Astafei, și-ar fi fost chiar prea mult.

ACS Poli a dat astfel parțial pe mere din ceea ce agonisea surprinzător pe pere, totul înaintea a două deplasări la grupări de care este urmată în ierarhie și care în runda în curs s-au înfruntat direct aseară, CSM Poli Iași – FC Voluntari 2-1, prima ieșire fiind marți în sudul țării, la Ploiești, în inaugurarea intermediarei, runda a 11-a. Chiar și așa însă, cu nici două săptămâni înaintea încheierii turului acasă cu craiovenii, bănățenii rămân într-o poziție de invidiat, fie și cu oarecare regrete de data cea mai recentă, dar realitatea este că nivelul așteptărilor crescuse deja suficient de mult pentru a apăsa indirect pe umerii unor victorioși până mai ieri care le întrecuseră cu vârf și îndesat contra primei clasate și în capitală. (* foto: Leczki Jozsi)

La final, Popa a admis că „am făcut cel mai slab joc, sunt total nemulțumit de atitudine, dar şi de ce se întâmplă și în jurul echipei. Băieții au fost lipsiți de vlagă; am călătorit iar cu autocarul, puteam să și pierdem. Nu am putut să afișăm cea mai bună echipă. Nu mai are rost să vorbesc despre Bianconi și jocul său. Mi-a stricat seara… Probabil vom juca fără atacanți. Vă dați seama că Drăghici pleca la noi ca al treilea vârf și a fost acum primul. S-a străduit Popa, primarul, Birlică, dar ce mă surprinde că toate orașele astea primesc bani. De ce nu se poate la Timișoara!? Noi nu putem crește intensitatea pentru că nu avem condiții de refacere. Nu avem bani de avion, nu putem aduce alt atacant. Nu înțeleg, oamenii de acolo nu vor să ajute echipa… Iar duminică dimineață plec cu autocarul la Ploiești”.

Antrenorul cu care Sepsi a promovat, Valentin Suciu, a explicat că „eram pregătiți pentru acest joc și ne doream mai mult, dar trebuie să recunoaștem că ne mulțumim cu un punct, mai ales la problemele noastre de efectiv. Însă mă bucur în schimb că cei care a intrat au reușit un joc bun. Un gol schimba situația dar din păcate nu a intrat atunci la Nikolic, iar Timişoara e echipa momentului, mai ales la ora actuală, nu a pierdut de peste o lună de zile, a avut și trei victorii la rând…”

Iar în cel de-al doilea meci al serii în Liga 1, CS U Craiova – Dinamo 2-2, bucureștenii rămânând la un punct în urma timișorenilor. Rezultatele rundei, clasamentul actualizat și programul etapei a XI-a, intermediară, în care ACS Poli joacă marți de la 18,30 în Prahova, pe coloana dreaptă. În aceeași seară, de la ora 21, Sepsi – CS U Craiova, ambele întâlniri fiind găzduite nu în localitățile de proveniență ale formațiilor organizatoare.

*

ACS Poli – ACS Sepsi OSK 0-0

ACS Poli: Curileac – Crețu, Melinte, Cânu, Șeroni – Soljic (46, Curjuric), Artean – Munteanu, Vașvari, Bîrnoi (65, Mailat) – Bianconi (46, Ciucur).

Rezerve: Straton – Bocșan, Doman, Oprea.

Sepsi: Fejer – Burlacu, Ursu, Oros, Dumbravă – Iovu (69, Veress), Ghinga, Pilibaitis, Astafei – Herea (79, Huiban), Nikolic (86, Damian).

Rezerve: Miron – Grecu, Damian, Papsys.

Cartonașe galbene: Bianconi 25, Crețu 59, Cânu 67 / Pilibaitis 9, Herea 24, Oros 43, Veress 86. Arbitru: George Cătălin Doman.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 40

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: