Adrian Popa, căpitanul Ripensiei: ”Jocul nostru combinativ, frumos, plăcut ochiului, este un aspect care ar trebui să fie prioritar sâmbătă!”

Ripensia Timișoara – ASU Politehnica, programat sâmbătă de la ora 16, în runda a doua a returului Diviziei D Timiș, între primele două clasate în eșalonul IV județean, și care ar putea beneficia de o… rejucare în competiția knock-out, mai exact în semifinalele Cupei României din faza județeană Timiș, pe 27 mai, a fost prefațat astăzi după prânz de amfitrionii derby-ului din weekend, printre care și căpitanul roș-galbenilor…

Ripensia - CS Ghiroda 1-0, în finala fazei județene a Cupei României: Adrian Popa la balon

Ripensia – CS Ghiroda 1-0, în finala fazei județene a Cupei României, pe ”Dan Păltinișanu”: Adrian Popa

Adrian Popa, căpitan al Ripensiei, a subliniat că ”învingătoarea de sâmbătă își va lua un mic avans dar nu va fi unul decisiv. Personal, și în numele întregului colectiv, susțin că este foarte benefic că jucăm meciul pe terenul Dan Păltinișanu, unde de-a lungul anilor am trăit doar momente frumoase, mai întâi în vara lui 2013, în care Ripensia a câștigat finala Cupei României – faza județeană. A fost o senzație extraordinară și ne-am simțit minunat să fim susținuți de atâția suporteri! Neverosimilă a fost participarea în fază națională a Cupei României pe ”Dan Păltinișanu”, a fost un moment unic pentru noi toți, să înfruntăm o echipă de Liga 1, prin care ne-a deschis o portiță să scoatem puțin capul pe plan național și chiar internațional, să fim văzuți și să ne facem auziți. Acestea ne-au definit ca echipă, pentru care jucăm din pasiune, cu plăcere, și am obișnuit publicul cu un joc combinativ, frumos, plăcut ochiului. Sâmbătă, aceste aspecte ar trebui să fie prioritare, mai ales că sâmbătă s-a creat o emulație în jurul meciului și cred că va veni multă lume. Jocul va fi difuzat live prin intermediul siteului nostru și suntem siguri că suntem pregătiți atât în plan fizic și mental, cât și tactic, tehnic. Suntem o echipă omogenă, am acumulat ceva experiență, am adus jucători de valoare, avem așadar toate premizele necesare pentru a cîștiga acest meci, să readucem această plăcere, pasiune și bucurie și toate să le transpunem în meciul de sâmbătă… Suntem pregătiți, dornici de victorie dar mai ales de câștigarea acestui campionat, deținem o echipă foarte omogenă și experimentată, și acest lucru va face diferența”.

Afis meci Ripi-ASU

Popa a mai relevat: ”Consider că avem avantajul terenului, acesta va fi al patrulea joc oficial al Ripensiei pe terenul Dan Păltinișanu, și am avut rezultate pe acest teren. Consider că cunoaștem mult mai bine decât ei aceste teren, noi suntem mult mai mulți care am mai evoluat aici, ei, doar doi. Galeria lor probabil va fi numeroasă dar acest aspect doar ajută la un spectacol cât mai frumos”.

Ripensia o elimina pe terenul ”Dan Păltinișanu” din Cupa României pe prim-divizionara U Cluj, în toamna lui 2013, la jumătate de an după ce dispunea pe același stadion de CS Ghiroda, în finala fazei județene Timiș a competiției K.O. Acesta este însă primul meci de campionat găzduit de galben-roșii pe principala arenă a Timișoarei.

Spre finalul conferinței de presă, ca parte a răspunsurilor la întrebările din partea mass-media, Radu Ienovan a subliniat că, în privința organizării partidei pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, Ripensia ”nu s-a gândit la strategii, ci doar că în felul acesta putem facilita cât mai multor persoane un spectacol sportiv de calitate, în care ambele protagoniste să se ridice la înălțimea așteptărilor din partea publicului și la final să mulțumească spectatorii prezenți la meci. Facem astfel accesibil acest meci nu numai timișorenilor, celor care pot sosi la stadion, dar ne dorim să fim aproape de toți cei care au o anumită afecțiune față de Ripensia și Timișoara în general, care nu pot participa la acest meci”. Completat fiind de Erol Baeram: ”Am întocmit o anumită statistică, iar la precedentul meci pe Electrica am avut 1.500 de plătitori și credem noi un maxim de 2.000 de spectatori, căci se știe că pe lângă plătitori au acces gratuit oamenii peste de 60 ani, copiii și liceeni până la 18 ani, și inclusiv la acesta se păstrează aceste reguli. Vor fi cel puțin 2.000 de spectatori, nu ne hazardăm însă facem toate eforturile să vină cât mai mulți spectatori. Și ora am ales-o deoarece  credem că vor veni nu numai timișoreni, ci și din județul Timiș, chiar și din cele limitrofe, cei care vor să vadă un specacol sportiv, și sper să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor. Nu am ales varianta disputării meciului în nocturnă, care nu era exclusă din start de cei care dețin stadionul, dar ne-am gândit că cei din județ să aibă timp să se întoarcă la o oră rezonabilă acasă, fiind și capriciile vremii, care pot să influențeze. Sperăm ca vremea nefavorabilă să nu fie un impediment major, ca să participe cât mai multă lume”.

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × 9 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: