Aerul de munte, mai puternic decât cel de şes: UTA Bătrâna Doamnă – FC Braşov 1-2 (0-1)

După rezultatele consemnate în această etapă în liga a doua, totul părea favorabil echipei arădene. Ea putea profita de înfrângerile rivalelor sale Sepsi Sfântu Gheorghe şi Olimpia Satu Mare, cu condiţia de a o învinge pe FC Braşov pe teren propriu.

Teren propriu cam mult spus, deoarece starea gazonului din Şiria a fost una potrivnică echipei care trebuia să construiască, adică UTA-ei. Gazdele au întâlnit un adversar de o tenacitate surprinzătoare, cu un joc elaborat, cu reuşita unui gol în primele minute de joc prin rapidul şi inventivul Chitoşcă. Braşovenii au fost cei care au controlat jocul mai ales în prima repriză, arădenii nereuşind mare lucru, deoarece atât Adrian Petre, cât şi Copil nu au prins o zi bună.

După pauză, antrenorul Roşu a riscat şi a renunţat la un fundaş lateral şi a introdus rând pe rând trei jucători de atac în speranţa unei egalări. Dar masiva apărare braşoveană, îndeosebi portarul Florin Iacob, a fost de netrecut. Mai mult, în plină dominare arădeană, Enceanu a mai lovit o dată, profitând de o greşeală a defensivei arădene. Chiar dacă a avut o perioadă inactivă, Curtuiuş a avut o zvâcnire şi a fost faultat în careu de C. Stan, dar lovitura de la 11 m a fost ratată de Adrian Petre. Totuşi, arădenii au reuşit golul mult aşteptat, când practic nu mai era nimic de făcut.

Astfel, arădenii au fost învinşi, fiind victime ale propriilor erori, chiar şi aceea de a fi considerat echipa FC Braşov o echipă fără veleităţi, aflată în pragul falimentului.

*

Laurenţiu Roşu: „Am avut un joc slab, am fost lipsiţi de prospeţime şi nu ne rămâne decât să jucăm pe viitor cu mai multă atenţie pentru a reuşi promovarea mult visată.”

Cornel Ţălnar: „Jucătorii noştri s-au dăruit exemplar şi au luptat cu multă determinare, obţinând, zic eu, o victorie meritată. Sper ca această reuşită să-i trezească pe cei care conduc destinele echipei.”

*

Duminică, 19 Martie 2017; Şiria; stadion: Otto Greffner; teren: denivelat cu zone mustinde de apă; spectatori: 1.200

Au marcat: Chindriş (min. 90) cu un şut din apropiere; Chitoşcă (min. 8) cu un şut din unghi după o cursă rapidă, depăşindu-l pe Filaret; Enceanu (min. 78) care a reluat din mijlocul careului mare o deviere a lui Moldoveanu.

UTA Bătrâna Doamnă: Miron – Mevlan (min. 65 Munteanu), Manea, Gligor (cpt.), Filaret – Strătilă (min. 70 Andor), Chindriş, Tănase, Vâlceanu – Copil (min. 46 Curtuiuş), Adrian Petre.

Antrenor: Laurenţiu Roşu.

Pe bancă: Barna, Piccioni, Copaci, Jorza.

FC Braşov: Fl. Iacob (cpt.) – Băjan, Şerban, Poverlovici, Stan – Chitoşcă (min. 64 Enceanu), Munteanu, P. Iacob, Goge (min. 56 I. Popa) – Şt. Grigorie (min. 86 Ichim), Moldoveanu.

Antrenor: Cornel Ţălnar.

Pe bancă: Căucă, Sburlea, Istrati, Râchişan.

Cartonaşe galbene: Şerban, P. Iacob, Ichim.

Arbitri: Florin Mazilu (Satu Mare) – Szekely Iulian, Doru Lucaciu (Cluj). Rezervă: Rareş Viidcan (Oradea). Observatori: Viorel Lolea (Reşiţa), Nicolae Grigorescu (Timişoara).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: