Afront

Fotbalul de la noi a ajuns într-un punct pe care îi va fi greu să-l depășească. Oamenii care sunt implicați în acest domeniu îi terfelesc imaginea la fiecare pas. Exemplul echipei CFR Cluj este elocvent. Gruparea clujeană lăsa impresia unui club serios, cu principii sănătoase. Lupta pentru putere a bulversat rău acest club. Iuliu Mureșan, când și-a văzut puterea periclitată, a lansat un atac la potențialii adversari, ceea s-a repercutat puternic asupra echipei.

Mureșan a profitat de rezultatele modeste ale echipei și l-a îndepărtat pe antrenorul Eduard Iordănescu, de altfel un tehnician mult prea infatuat. Nu trebuie să-l deplângem prea mult, deoarece pentru cele trei partide a încasat suma de 350.000 Euro, sumă pe care un inginer sau un profesor nu o adună într-o viață întreagă.

Echipa clujeană este scindată, fapt ce se poate vedea în jocul ei și în starea de nervozitate a jucătorilor. Toți cei implicați denaturează adevărul prin declarațiile lor, care sunt departe de realitate. O eventuală calificare în preliminariile Champions League ar mai drege puțin din imaginea șifonată a clubului.

În preliminariile Europa League, FCSB a obținut o victorie în deplasare în fața unei echipe de mâna a doua din Slovenia, în timp ce Viitorul nu a reușit să treacă pe teren propriu de echipa olandeză Vitesse Arnhem. Din nefericire, Artean a evoluat doar câteva minute, deoarece a fost eliminat pentru un fault grosolan. Un început cum nu se poate mai lamentabil.

În campionatul intern, așa-zisul derby FCSB – Dinamo a fost o partidă agreabilă mai ales prin evoluția scorului, dinamoviștii reușind egalarea ori de ori au fost conduși. Au fost destule greșeli în evoluția celor două echipe, care au fost însă estompate de cele șase goluri marcate, trei de fiecare parte.

Dan Alexa continuă parcursul bun, reușind un rezultat de egalitate cu campioana CFR Cluj, rezultat care în mare parte i se datorează portarului Straton, ex ACS Poli. Un alt portar a avut o evoluție bună, chiar dacă a încasat două goluri. Mă refer la Căbuz de la Hermannstadt. Echipa lui Alexandru Pelici nu a mai reeditat jocul bun din prima etapă și a cedat la Botoșani.

O altă lacună a fotbalului nostru o reprezintă faptul că pătrund jucători străini, în marea lor majoritate de o valoare îndoielnică, chiar dacă sunt prezentați într-o lumină favorabilă. Așa cum a făcut Tibor Selymes, directorul sportiv al Poli Iași, lăudându-l excesiv pe Flores din Costa Rica.

Vineri, într-o ambianță plăcută, în organizarea celor de la ASU Politehnica, s-au sărbătorit 60 de ani de la câștigarea Cupei României de către Politehnica Timișoara. Au fost prezenți foști fotbaliști din diferite generații care l-au sărbătorit pe Iosif Lereter la cei 85 de ani ai săi, singurul supraviețuitor al Politehnicii din acea finală. În aceste condiții ne întrebăm pe cine reprezintă ACS Poli.

ACS Poli, măcinată de probleme interne, este lovită din toate părțile și, culmea, este evacuată de pe stadionul Dan Păltinișanu, un fapt inadmisibil, orice argumente s-ar invoca. Această situație dramatică nu scuză limbajul suburban folosit de antrenorul Ionel Ganea. El ar trebi să știe că atunci când echipa a fost în liga întâi, s-a mai echipat în autocar când venea de la Urziceni pentru partida de la Giurgiu cu Astra. Deci precedent există.

Telenovela de la UTA legată de montarea gazonului artificial pe arena Motorul nu mai are sfârșit. Oficialii speră ca partida cu Farul Constanța să se dispute pe acest teren.

Să facem abstracție de aceste probleme și să ne pregătim cu toții pentru începerea campionatului ligii a doua. Mult succes!

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + = 10

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: