Aiuritor… Comedie neagră TV: vineri, sâmbătă, duminică, 15-22

Vreţi să ştiţi deja în ce zi şi la ce oră vor evolua poliştii în următorul joc de campionat după cel cu Gaz Metan? Ce mai pretenţii! Puţintică răbdare. Mai jos, despre incredibilul fapt că alb-violeţii încă n-au evoluat în primele 18 etape ale acestui sezon sâmbăta de la ora 19, fluierul de start cu medieşenii constituind a unsprezecea oră de începere diferită pentru timişoreni în 2010-´11. De fapt, s-a întâmplat doar de 3 ori în această ediţie ca poliştii să joace de la aceeaşi oră, într-o aceiaşi zi, sâmbăta de la 20,30, toate acasă.

În cele 10 deplasări, Poli a început la nouă ore diferite, potrivindu-se o singură dată 17, cinci după-amiaza. Însă o dată duminica, la Sibiu, iar mai apoi sâmbăta… Aproape la fel, în cele 9 meciuri acasă, cu tot cu cel de sâmbătă, alb-violeţii au parte de şase ore diferite de start, respectiv 3 zile de disputare, de vinerea până duminica. S-a potrivit doar acel 20,30, repetat de trei ori sâmbăta, şi-apoi încă o dată duminica, la acel 2-0 cu Oţelul.

Vrea Dusan Uhrin jr. să ştie în cele mai mici detalii cum îşi plănuieşte ciclul săptămânal de pregătire, în funcţie de meciul programat în weekendul viitor? Ce mai pretenţii! Care va să zică puţintică răbdare. Englezii, inventatorii jocului, au ştiut ce aleg când au stabilit deja în ceaţa secolului al XIX-lea ora de start a jocurilor ca fiind cincisprezece. 15. Atunci potenţialul fizico-psihologic e maxim, atunci randamentul la efort e optim…

Ce atâta bioritm al eroilor arenei, ce atâta importanţă dată acestor factori!? Trăiască drepturile de difuzare, trăiască sumele încasate de către cluburi din acest contract, sume ce acoperă oarecum golul vistieriilor neîncasând din biletele de intrare rămase nevândute, sume ce maschează minciuna unui fotbal practicat deseori cu tribune cel mult pe jumătate pline.

A scârbit corupţia din fotbal spectatorul iubitor al jocului, îndepărtându-l de stadion, şi au exacerbat problema televizările în cascadă, ţintuindu-i pe aceiaşi oameni în fotolii? Pot fi simple speculaţii sau subiect al unui studiu de caz social. Cert este însă că o boală acută a fotbalului Ligii 1 este programarea celor nouă jocuri la nouă ore de start diferite, servind grilei de programe a posturilor cumpărătoare ale drepturilor de difuzare.

Mă rog, fanii oricum sunt trecuţi la categoria „şi alţii”, se pare că ăsta este filmul. Dar totuşi, antrenorii, jucătorii, echipele în sine!? Dacă mai înţelege cineva ceva din încetăţenirea acestui prost obicei, şi aici mă refer mai ales la tehnicienii străini, care, neîndoielnic, prin campionatele lor interne nu au parte de aşa ceva. De chiar aşa ceva… S-a liberalizat ora de start şi prin tradiţionalul Albion, unde tot mai puţine sunt partidele începând sâmbăta la ora 15, dar în orice caz rar este evantaiul orar românesc al Ligii 1…

S-o luăm cu deplasările. Ghici la ce oră şi în ce zi va juca Poli sub Feleac, cu CFR 1907 Cluj, în etapa a XX-a? Vineri? Sâmbătă? Duminică? Luni? De la 15? Sau de la 22? Cam acestea ar fi marjele, conform programului alb-violet pe 2010-2011.

Aşadar, în deplasări, Poli a jucat duminica de la ora 17, apoi duminica de la ora 22, duminica de la ora 20, duminica de la ora 19, duminica de la ora 18,30, sâmbăta de la ora 15, duminica de la ora 21,30, sâmbăta de la ora 17, sâmbăta de la ora 21,45 şi, în fine, sâmbăta de la ora 18. Fotbal la sfârşit de noiembrie românesc la ora 21,45!?

Iar la Cluj? Încercaţi şi dibuiţi pe portalul LPF când se derulează etapa a XX-a, la cele nouă ore ale sale de start, şi veţi da de… Etapa a XX-a!? Nu există încă… E pe vine.

Acasă, timişorenii n-au prea ieşit din sufragerii, pe rând, sâmbăta de la ora 20,30, duminica de la ora 20, duminica de la ora 22, sâmbăta de la ora 21, sâmbăta de la ora 20,30, vinerea de la ora 18,30, sâmbăta de la ora 20,30, duminica de la ora 20,30, iar acum… Câţi vor asista pe viu, sâmbătă de la ora 19? Iar dacă în Timişoara nu s-ar munci cu râvnă, contribuabilii localnici proptind veniturile bugetare naţionale, probabil că diabolicele creiere cenuşii ce parcă se desfată într-un pervers deliciu din a jongla cu orele de start şi implicit cu ciclurile fireşti de pregătire şi viaţă în general, ar pricopsi pleaşcă alb-violeţii şi cu un luni de la ora 16,45. Pe când, pentru variaţie?

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sase = 12

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: