AJF Timiș chiar are probleme la ”Promoție”: deleagă câte unul-doi arbitri

Dacă la jocurile din liga a IV-a şi a V-a se respectă Articolul 63 – capitolul 5 din ROAF, regulament de organizare a activităţii fotbalistice, iată însă că a trecut deja cea de-a treia etapă din returul Campionatului Județean Timiș rezervat celor din eșalonul șase dar la categoria ”Promoţie” sunt delegaţi și în continuare câte un arbitru sau doi, plus un observator.

Iar conform ROAF, AJF Timiș şi Comisia Județeană Timiș a arbitrilor au obligaţia de a asigura câte trei arbitri, fiind negru pe alb stipularea că un joc de fotbal se poate disputa  cu cel puţin un arbitru şi doi asistenţi, în caz contrar meciul urmând a se reprograma. Rămâne de văzut cum va evolua situația în continuare dar momentan probabil s-a renunţat la ajutorul arbitrilor din judeţele vecine, ceea ce s-a întâmplat numai o etapă.

Numărul arbitrilor din Timiş a scăzut cu mult, de la 300 în anii trecuţi la sub 200, auzindu-se voci nemulțumite și cluburi pe măsură de contrariate că nu se pot delega cei trei arbitri, măcar la jocurile importante, în care sunt implicate primele clasate.

Seria I

Banatul Nerău este la primele puncte cedate de la începutul campionatului, încheind 3-3 pe teren propriu cu Voinţa Şandra, care a condus de două ori, iar în minutul 36, la scorul de 1-2, a ratat o lovitură de la 11 metri prin Rădac.

Pentru gazde, Alexandru Prelipcean a reuşit un hat-trick, oaspeţii marcând prin Mihai Rădac, de două ori, şi Andrei Pîrnău. Antrenorul Cosmin Sîntean ne-a declarat că ”este adevărat, am făcut cel mai slab joc de până acum, iar rezultatul este echitabil, dar nu pot trece cu vederea două greşeli de arbitraj. La golul doi a fost ofsaid iar la golul 3 jucătorul de la Şandra a preluat cu mâna şi a marcat. La noi este bine, ne trimit trei arbitri, dar când jucăm în deplasare avem numai unu. Aşa se întâmplă din retur, ceea ce nu este normal!”

Gazdele au folosit următorii jucători: Sofran – Muşat, Ciubotaru, Sîntean, Branea, Mihai Dan, Dibarţ, Prelipcean, Coman, Ioan Ardelean, Axinte. Au mai jucat: Constantinescu, Radu, Alex Ardelean şi Şeicaru.

Tot în această serie, Checeana Checea a realizat scorul etapei în dauna celor de la Voința Biled II, cu 8-0, iar ocupanta locului secund, Ieceana Iecea, a învins în deplasare la Avântul Periam II, scor 1-2.

Seria a II-a

În această serie, lupta pentru promovare este mai strânsă, nu mai puţin de 4 echipe trăgând la primul loc. Fortuna Covaci are numai un punct avans, cu 29 după succesul la trei goluri diferenţă reuşit în deplasare la Camaro Fibiş, urmată fiind de alte trei echipe.

Gelu, victorioasă tot în deplasare, la Bărăteaz, cu 2-1, prin golurile marcate de Andrei Popa şi Bogdan Lupu respectiv Flavius Stănilă.

AS Călacea, care a făcut scor acasă, pe arena Colterm, unde îşi disputa meciurile de pe teren propriu, 4-0 în faţa celor de la Satchinez prin golurile lui Vlad Hozan – 2, Florin Pârvulescu şi Sorin Novac. Antrenorul Diab Arafat a folosit următorii jucători: D. Vasioni, I. Gyori, D. Lakatoş, A. Novac, I. Lihoni, A. Nechifor, A. Kozma, V. Hozan, Fl. Pîrvulescu, Fl. Şerban, N. Radu. Pe bancă: T. Luncz, V. Filip şi D. Hranisavilevici.

Iar Cocoșul II Orţişoara a câştigat la ”masa verde” cu Atletic Timişoara, care s-a retras din campionat.

Seria a III-a

Liderul FC Jebel a suferit prima înfrângere din acest campionat, în deplasare la Unirea Banloc II, cu 2-0, dar păstrează o distanţă confortabilă, de 11 puncte faţă de locul doi, pe care îl ocupă Denta, câştigătoare cu 6-2 pe teren propriu.

Singura victorie în deplasare a reuşit-o Răuţi la Ofseniţa, cu 1-3, care le-a stricat gazdelor sărbătorirea inaugurării terenului de joc, din această etapă revenind pe propriul gazon. Iar scorul etapei l-a furnizat echipa din Jamu Mare, care a învins acasă cu 5-0.

+

Campionatul Municipal Lugoj

Nici o schimbare în fruntea clasamentului celor două serii, cu toate că Iosifalău a terminat la egalitate, 2-2 în deplasare la Darova. Belinţ va câştiga cu 3-0 meciul de pe teren propriu întrucât oaspeţii de la Niţchdorf au venit la teren fără legitimaţiile de joc.

Singura victorie în deplasare, Hitiaş, cu 4-2 la Lucareţ.

În Seria a doua, Coştei a conturat o victorie cu 3-0 acasă cu cei din Tomești, iar ocupanta locului secund a semnat scorul etapei, 6-0 acasă în compania celor de la Pietroasa Mare. Făget II şi Vucova au obținut victorii la ”masa verde” întrucât Dumbrava şi Cralovăţ s-au retras din campionat.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Promoţie și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: