AJF Timiș, una în înscrisurile de pe frf-ajf, alta în realitate. Inadvertențe, incompatibilități

Înscrisuri conform publicării pe www.frf-ajf.ro, așadar accesibile prin intermediul mediului online, nu sunt probate în toate cazurile de realitatea factuală, semne de întrebare în dreptul AJF Timiș. Bântuită de mari, mari nori negri, sub spectrul cărora cele de mai jos sunt chiar bagatele, spunând totuși destule…

Pe rând dar nu neapărat într-o anumită ordine, consultând site-ul www.frf-ajf.ro, de semnalat de exemplu în cazul Comisiei Județene de Arbitri enumerarea unor membri ai lotului de observatori de arbitri care nu mai participă, și anume Altmayer sau Cutean.

În ceea ce privește componența Comitetului Executiv al AJF Timiș, de exemplu Marius Mureșan nu mai activează la AS Peciu Nou, iar gruparea din Jebel nu mai ființează, implicând aspectul că Teodor Petruș nu are pe cine reprezenta. Iar Nagy Alexandru activează ca arbitru prin prisma faptului că în 17 noiembrie 2019 a fost delegat la jocul Găvojdiei cu Micro 1, ceea ce nu i-ar lăsa portița de a și conduce o grupare locală. Iar atunci pe cine ar reprezenta, dacă la Autoliv nu mai activează?

Întrebări și în legătură cu funcționarea Comisiei pentru Statutul Jucătorului, care pare a se rezema pe umerii lui Iovan și secretarului Groza, ambii de asemenea observatori delegați, în condițiile în care în privința participării lui Cârciumaru și a președintelui Urechiatu ar fi tot o nebuloasă. Iar în legătură cu Comisia Tehnică, președintele Ciprian Urican nu pare a mai fi fost implicat nici pe departe așa cum s-ar cuveni.

Prezență și în Comisia de Competiții, prezență și în Comitetul Executiv, ceea ce implică o incompatibilitate, caz al lui Alexandru Dumitrașcu, semn că hibele Asociației Județene de Fotbal Timiș sunt într-adevăr numeroase. Ori una, ori alta… Cum poate AJF Timiș a învesti pe cineva atât pentru a reprezenta un anumit eșalon cât și în vederea organizării activității competiționale?

Cât despre Nicolae Grigorescu, datorită problemelor penale în care este inculpat, de-acum publicate în înscrisurile judecătorești, i se apropie plecarea, așa încât includerea lui Cornel Făniță în structură ar fi în ideea preluării Comisiei Județene de Arbitri. Se poate însă semnala modul în care a fost consemnată hotărârea Comitetului Executiv al AJF Timiș din 29 ianuarie, comentariile fiind de prisos: 4) Se aproba in unanimitate inlocuirea membrului Balanescu Cornel cu domnul Fanita Constantin in structura CJA Timis.

Trecând la Comisia de Disciplină, cu excepția președintelui, membrii acesteia sunt și observatori și se aleg cu nenumărate delegări, similară fiind situația și la Comisia de Competiții, în care, cu excepția șefului de birou, Dumitrașcu, membrii sunt de asemenea observatori, la fel, cu nenumărate delegări.

Cireașa pe tort, Comisia de Recurs a AJFT, cu Ioan Cojocari președinte sau Marcel Ivu în calitate de membru. Și în acest sens, alte comentarii ar fi absolut de prisos.

O vorbă și despre mai marele forului județean, conform declarației oficiale de avere a Corneliei Cismaș-Malac. Romeo Malac primește net de la AJFT suma de 24.500 lei pe an, adică aproximativ 2.041 lei pe lună, ceea ce înseamnă că este angajat cu 4 ore la AJFT, iar salariul normal este dublu. Nu poate fi angajat cu normă întreagă pentru că este șef serviciu administrare stadion la Direcția Prestări Servicii din cadrul CJ Timiș. 

Glisând spre remarci de ordin general, ”Comițiile” sunt desemnate de dregătorii ”Asociației”, Comitetul Executiv este ales, dar între timp trebuiau efectuate modificări conforme cu schimbările intervenite în statutul membrilor, doar că ar mai fi necesară și o Adunare Generală care să valideze astfel de schimbări… Și care de ce n-ar fi oare convocată? Așadar, o mulțime de inadvertențe și neclarități, pentru a nu mai pomeni de incompatibilități, unele cazuri fiind dintre cele mai clare, fără a mai nominaliza. Cât despre celelalte aspecte legate de delegările membrilor comisiilor, sunt de notorietate în sensul în care contravin prevederilor statutare, care spun că membrii comisiilor trebuie să fie independenți. Dar diriguitorii forului nu au sau nu vor a retribui membrii comisiilor, preferând să-i remunereze prin delegările etapă de etapă. Ceea ce contravine regulamentelor.

În fine dar nu în ultimul rând, fiind vorba despre cel mai sensibil subiect, conferit de prisma sa spre viitor, ăla care mai a rămas în forma sa cât de cât obișnuită, și anume sectorul ”copii și juniori”, este poate cea mai bună dovadă a cruntei decăderi societale, reflectată în cerc vicios și în fotbal, în acest caz sub egida AJF Timiș. La asemenea reflexe, apucături și tare comportamentale, rezultante ale vidului de educație, așa ziși adulți conform noilor terminologii, de fapt imaturi ca produse ale primitivismului actual cu aere de emancipare, asemenea răbufniri la ora unor banale meciuri juvenile. O sacră pură inocență a fost pulverizată într-o țară profund și iremediabil bolnavă la nivelul conștiințelor, un abis moral fără principii și etică, ceea ce se poate întâmpla la unele întâlniri juvenile, circ ca la ușa cortului cu implicare a unor muște în lapte, reflectând climatul alterat în care sunt nesportiv induși acești învățăcei. 

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + = 10

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: