Al 12-lea meci pe ”Dan Păltinișanu” după ”ultimul joc pe Dan Păltinișanu”. Selecționata AJF Timiș, retur cu arădenii

A trecut ceva vreme, aproape 3 luni, de când nu s-a mai jucat un meci divizionar de fotbal pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, mai exact din 7 septembrie, Ripensia cedând atunci Petrolului cu 0-1 în cadrul etapei a șasea din Liga 2, după care pe vechea arenă s-au mai disputat între timp doar câteva partide de rugby din Superliga și Cupa României, plus câte-un joc de fotbal juvenil, dar iată că miercuri seară se va reporni instalația de nocturnă a marelui oval din sud-estul orașului, dat fiind desfășurarea unei întâlniri cu balonul rotund.

Secund divizionarele timișorene s-au repliat pe ”Știința” și ”Electrica”după înfrângerile cu 0-1 de pe ”Dan Păltinișanu” din primul sfert al turului, ASU Politehnica pierzând chiar de două ori pe ovalul de beton, cât despre cel mai mare stadion al orașului, rămâne cum am stabilit.

Se trâmbițau tare multe în primăvară, când cu finala județeană a Cupei României la fotbal, dar nu și în aceste pagini, titrându-se atunci în lung și-n lat cum că era vorba despre ultimul meci jucat pe ”Dan Păltinișanu” înaintea demolării arenei.

Nici vorbă, ceea ce era cât se poate de previzibil, așa încât Sporttim a început numărătoarea și a ajuns între timp la cel de-al 12-lea meci găzduit de ”Dan Păltinișanu” după acel ”ultim joc pe Dan Păltinișanu”, unul între selecționata divizionară a AJF Timiș și cea a omologilor arădeni, programat miercuri de la ora 18:30.

Închirierea stadionului costă câteva mii de lei bune, pe care nici Ripensia, nici ASU Politehnica nu le-au mai scos din vară din buzunare pentru a organiza meciuri pe ”Dan Păltinișanu”, preferând gazonul altor arene din Timișoara, dar iată că AJF Timiș își permite așa ceva, ceea ce este de remarcat, semn că forul județean dispune de asemenea fonduri.

Sau să fie oare totul posibil în virtutea faptului că președintele AJF Timiș, Romeo Malac, este și administrator al stadionului, conform organigramei direcției patrimoniale a Consiliului Județean Timiș, în grija căruia se află arena ”Dan Păltinișanu”? Ar fi așadar o zi cu mult mai lungă în activitatea acestui diriguitor napoleonic din fotbalul timișean, dat fiind orarul 8-16 din fișa postului în ale administrării stadionului, completat de ”bagatela” conducerii Asociației Județene de Fotbal Timiș, pentru a nu mai pomeni de delegările de la final de săptămână sub egidă federală, la nivel divizionar.

I-ar veni greu și peste mână un asemenea paralelism al responsabilităților și unui competent individ cu atenție distributivă, capacitate organizatorică și rutină în îndeplinirea mai multor atribuții, darmite unei persoane împinse cu ștafeta în mână în jilț pe trasee politice și prin tragerea de sfori cu tot cu edili trecuți pe la urnele ”fotbalului mic” timișean.  

O întreagă mascaradă, așa cum o întreagă mascaradă este legată și de stadionul ”Dan Păltinișanu”, tot ras până acum de pe fața pământului, conform sforăiturilor politice și crezului naivilor. Iar dacă este să te iei și după notele domeniului muzical, răzbătând dinspre organizatorii Diskoteka 2020, ediția viitoare s-ar desfășura în primăvară tot pe ”Dan Păltinișanu”, între 1 și 3 mai, semn că stadionul ar mai rezista declarațiilor de grabnică demolare, lansate de pe coridoarele politicii. Să tot fie în curând aproape 10 ani de când estimam în aceste pagini că va mai trece mult și bine – ceva de genul în glumă chiar și până în 2027 în absența unui detașament de chinezi – pentru inaugurarea sălii polivalente aidoma uneia de cartier, lăsată de izbeliște, nefinisată, nu departe de marele oval, iar dacă nici măcar atât nu s-a putut, nu este deloc de mirare că incompetenți care au subminat societatea românească doar dau repetitiv din gură în privința noului stadion al Timișoarei, căci vorba goală nu-i costă nimic, dar rezultatele faptice sunt ca și nule.

În ceea ce privește jocul de miercuri seară, constituie returul disputei dintre selecționatele divizionare ale AJF Arad și AJF Timiș, încheiată 2-2 (0-1) în județul vecin, Raul Gălățan și Bogdan Moroșan înscriind pentru vizitatori pe Mureș.

Unde Daniel Vasilcin a apelat la unsprezecele Ciui – Paulevici, Gălan, Solomon, Fridrich – Mânecan, Marta, Neagoie, Gălățan – Cărpinișan, Radovan, introducându-i pe parcurs și pe Moroșan, Szalkai, Silaghi și Șultz.

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = cincizeci patru

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: