Al doilea duel timișean în C4, adjudecat la scor de Mama Mia

Ziua inaugurală a celei de-a treia runde în noul sezon de liga a III-a din Seria a IV-a a adus deja și cel de-al doilea duel direct între cluburi timișene din totalul de zece programate în acest tur, iar de această dată s-au impus gazdele, neschimbată rămânând doar identitatea învinsei, și tot la zero: CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – CS Millenium Giarmata 3-0 (1-0).

Mama Mia

Mama Mia

Pe arena ”de la Gara Mare”, în cadrul etapei a treia, a răsărit soarele și în grădina celor de la Becicherecu Mic, care au reuşit prima victorie în campionat, după ce tot în această săptămână au izbutit o calificare dramatică în faza superioară a Cupei României, a patra.

Prima ocazie a jocului de la ora 17 de pe CFR a aparţinut oaspeţilor din Giarmata, în minutul 10, prin Maghici, care a prins un şut pe jos de la 14 metri, dar Ciui a respins cu pieptul în corner, rămas fără rezultat.

În minutul 25, trupa lui Cosmin Stan a reuşit deschiderea scorului, cornerul fiind executat de Radu spre centrul careului de 16 metri, unde mingea a ajuns la Sturz, care a recentrat la Dumiter iar acesta a finalizat din careul de 6 metri: 1-0.

O nouă ocazie pentru gazde prin Radu, din lovitură liberă de la 17 metri, cu un şut direct spre vinclu, la care Rusu a respins în corner.

În mitanul secund, ambele echipe au jucat pe contre dar mai periculoşi au fost cei din Becicherecu Mic, prima ratare notabilă aparţinându-i marcatorului Dumiter, care l-a pus la grea încercare pe Rusu, autor al unei respingeri din vinclu în corner. A venit însă totuși şi golul doi, în minutul 64, marcat de Mihai Stancu cu o execuţie de maestru de la 17 metri lateral stânga, direct spre vinclu. Iar patru minute mai târziu noul intrat Florin Olariu l-a faultat pe Dumiter la 15 metri, în careu, şi s-a acordat lovitură de la 11 metri şi cartonaș galben jucătorului în culpă, lovitura de pedeapsă fiind transformată de Adrian Sturz pe jos, în stânga portarului. După acest sec 3-0, oaspeţii nu au mai avut ce pierde dar au ratat câteva bune oportunităţi de a marca, prin Trifu, în minutul 75, Corlăţeanu (78) şi Stoica (79 şi 86), dar cea mai clară i-a aparţinut aceluiași Corlăţeanu în minutul 3 din prelungirile acordate de arbitru, scăpat singur pe flancul stâng și intrat în careu, de unde a şutat la colţul lung, Ciui respingând însă în corner.

Mama Mia, primele puncte, CS Millenium, în continuare doar cu unul în cont…

*

CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic: 12. Alexandru Ciui – 17. Alin Pricop, 18. Marius Toma, 22. Adrian Sturz, 8. Mihai Stancu, 6. Costel  Zurbagiu, 5. Dinu Rebenciuc, 10. Radu Zoran (min. 67, 21. Ovidiu Filip), 16. Jairo Aquino (min. 62, 19. Heriberto Ponce), 7. Ioan Dumiter (min. 84, 20. Dragoş Croitoru), Claudiu Matiş (min. 76, 11. Denis Ciobanu).

Antrenori: Cosmin Stan şi Mihăiţă Hromei.

Pe bancă: 1. Alin Culda – 19. Alexandru Albert.

CS Millenium Giarmata: 93. Florin Rusu – 16. Claudiu Mihălceanu (min. 46, 20. Marius Călin), 2. Eduard Soare, 19. Robert Artimon (min. 46, 17. Ovidiu Ştefănescu), 3. Lucian Ciobănică, 21. Augustin Maghici, 7. Sebastian Stoica, 6. Gabriel Popa (min. 46, 10. Romică Corlăţeanu), 27. Claudiu Ghighilicea (min. 64, Florin Olariu), 8. Olariu Mihai, 9. Patrian Trifu.

Antrenor: Răzvan Leucă.

Pe bancă: 18. Adrian Petri şi Traian Dejeu – delegat.

*

La cald…

Cosmin Stan (antrenor CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic): ”Da, am spus-o şi o repet, e o echipă nouă, în formare, din 18 jucători câţi avem legitimaţi, 15 sunt nou veniţi, și era normal că nu putem să ne legăm, să facem toate meciurile să fie bune, să fie excelente chiar de la început. Am avut o perioadă de pregătire foarte bună, în care am câştigat toate jocurile pe care le-am avut, am avut și trei meciuri de cupă, pe care pe toate le-am câştigat şi am ajuns într-o fază în care nu cred să fi ajuns Mama Mia în istoria ei. Am început campionatul cu un meci la Cermei unde am pierdut total nemeritat, din alte motive, nu din motive fotbalistice, iar apoi a venit un joc, cel de acasă cu Alba Iulia, în care nu ne-a ieşit nimic, am fost slabi din toate punctele de vedere. Meciul de astăzi l-am avut în mână de la început până la sfârşit, fără ca adversarul să ne pună probleme. Ca să rezum, suntem într-un moment bun spre foarte bun, cu rezultate bune până în momentul de faţă. Acela cu Alba Iulia a fost foarte slab dar se vede clar că a fost un accident. Da, a fost un euro gol al lui Stanciu, da, el mai are nişte execuţii de genul acesta, eu l-am mai avut elev la Ripensia şi acolo a dat câteva goluri tot de genul ăsta. Este un jucător cu execuţii cum puţine sunt la liga a III-a în România. Trebuie să fim obiectivi şi să recunoaştem că e foarte greu pentru cei doi jucători din străinătate, care nu au mai jucat în România, care nu cunosc limba, să vină şi de la început să fie foarte buni. Amândoi sunt jucători buni, exponenţiali pentru echipa noastră, şi amândoi pot să joace în teren, după regula dată de federaţie.”

Răzvan Leucă (antrenor CS Millenium): ”Nu sunt îngrijorat, căci au trecut numai trei meciuri, în care am reuşit să adunăm un punct, dar problema este acasă, că am pierdut un meci şi avem numai minus doi, însă să ţinem cont că am avut două meciuri în deplasare. Luăm goluri foarte uşor şi marcăm foarte greu, iar astăzi am luat nişte goluri de judeţ şi ratăm din orice poziţie. Asta nu merge la echipă, din păcate asta este. Lipsesc jucători cu experienţă, ori la fiecare echipă sunt jucători cu experienţă. Astăzi au lipsit jucătorii pe care nu îi avem, suntem la nivelul ligii a treia, la care nu ne permitem ca jucătorii să trăiască din sport, iar de aceea și avem foarte mult tineret, pentru că ei speră să ajungă să câştige mai mulți bani. Noi nu ne putem permite să le dăm salarii foarte mari, majoritatea trăiesc din altă parte, primesc o mică parte din care pot să trăiască şi se mulţumesc. Următorul meci, vine Ripensia, încercăm să facem un joc mai bun decât cel de azi, să nu mai comitem greşeli în defensivă, căci şi astăzi am făcut-o. Cred că a fost un meci echilibrat dar din păcate rezultatul a fost trei la zero”.

Au arbitrat: Florin Mazilu (Satu Mare) – Rareş Lakatoş (Oradea) şi Seiche Lazăr (Zalău). Observatori: Vasile Balaj (Dr. Turnu Severin) şi Antonio Burtea (Reşiţa).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: