Al treilea succes la rând în Liga 2, fără gol primit după 7 etape: Concordia – Ripensia 0-1

Roșu-galbenii au încheiat astăzi prima deplasare din noul campionat al Ligii 2 fără a primi gol, la a șasea ieșire în ediția în curs a eșalonului secund, obținând toate cele 3 puncte pe stadionul unei prim-divizionare până anul trecut, Concordia din Chiajna, al treilea triumf consecutiv al timișorenilor în anticamera elitei dar și cea de-a treia victorie la rând pe terenuri adverse: Ripensia, 1-0 (0-0) în Ilfov.

Cu un moral bun după succesele de la Târgu Jiu și cu Turris-Oltul pe ”Electrica”, formația fără remiză în Liga 2 a înscris în primele minute ale reprizei secunde a matineului din etapa a XI-a, la mijlocul turului, depășindu-i pe galben-verzii despărțiți săptămâna aceasta de antrenorul Florin Bratu, demisionar după ce în precedentele două partide nu lua oricum loc pe banca tehnică a gazdelor.

Ilfovenii abordau disputa din a doua jumătate a clasamentului sub presiunea înfrângerilor suferite în precedentele două reprezentații acasă în Liga 2, 0-1 cu CS Mioveni și 1-2 cu Farul, însă n-au izbutit egalarea la puncte a Ripensiei, care a încheiat primul meci fără gol primit în eșalonul secund din 19 septembrie, când trecea cu 2-0 la Timișoara de nou-promovata din Bacău. Zi în care și Concordia contabiliza ultimul său triumf pe teren propriu în divizia secundă.

Astăzi, într-o rundă a oaspeților, Ripensia a fost echipa mai bine organizată, tenace și periculoasă, fructificând în cele din urmă una dintre fazele fixe cu Vlad Tudorache la pupitru, lovituri libere succesive în urma cărora Nenad Lalic a înscris din careu, la colțul lung: 0-1 în minutul 49. 

Timișorenii au fost la un pas de dublarea avantajului la mijlocul reprizei a II-a, lovitura de cap a lui Sokovic izbind bara la centrarea lui Vasluian din minutul 68.

Încă o victorie pentru timișoreni, a cincea dintre care ultimele 3 în succesiune, moment bun în care așteaptă revenirea lui Alexandru Pelici, acum din nou la cârma celor din Mioveni, oaspeți ai roșu-galbenilor săptămâna viitoare. 

Învinsă în primele 4 deplasări din noul campionat, în care înscria o singură dată, primind în schimb 13 goluri, Ripensia s-a reabilitat în țară prin a se impune la formațiile mai slab clasate din Târgu Jiu și Chiajna, ceea ce i-a ameliorat bilanțul afară: 6 2 0 4 4-14 6 puncte.

Rezultatele etapei a XI-a în Liga 2, și aceasta cu două jocuri amânate dat fiind impunerile normative fără justificare științifico-medicală din actualul exercițiu de instaurare a dictaturii mondiale, pe coloana datelor tehnice, laolaltă cu programul viitor și clasamentul.

*

CS Concordia Chiajna: Biceanu (83, Lazăr), Cucu, Atomei, Ciucureanu (64, Piper), Llullaku, Arnăutu (83, Hergheligiu).

Rezerve: Costache – Alexe, Cherecheș, Mihalcea, Lazăr, Rosado, Kanda, Hergheligiu, Piper.

Antrenor: Costel Orac.

Ripensia Timișoara: Dobre – Lalic, Țieranu, V. Macrițchii, A. Macrițchii (67, Burdeț), Călin – cpt., Coulibaly, Tudorache, Vasluian (78, Urvanțev), Gladun, Sokovic (78, Golda). 

Rezerve: Mociu, Păduraru – Burdeț, Golda, Al. Neagu, Maric, Urvanțev, Stoi, Rogac.

Antrenor: Cosmin Petruescu.

Arbitri: Adrian Illyeş (Ploieşti) – Constantin Mihai Cantemir (Făgăraş) și Doru Zamfir (Slatina); rezervă: Robert Avram (Piteşti). Observatori: Liviu Seceanu (Galaţi) și Ciprian Anton (Suceava).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sase = 7

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: