Alb-albaștrii Craiovei câștigă și duelul de podium de pe arena ”Ștefan Dobay”: 1-2 la Dumbrăvița

Liderul seriei vestice în Liga 3 s-a împiedicat doar acasă în acest campionat, în remize cu formații arădene, 1-1 la început de octombrie cu CS Gloria Lunca Teuz Cermei și 0-0 săptămâna trecută cu secund clasata nou-promovată Progresul Pecica, dar în deplasare a fost imperturbabil în marșul său, a treia dintre victoriile pe teren advers din totalul de 7 afară înregistrând-o după-amiază pe gazonul greu și băltit al stadionului ”Ștefan Dobay”. Alb-albaștrii din Bănie erau conștienți de miza partidei de la ora 14, dat fiind că, în cazul unei victorii a gazdelor bănățene, alb-verzii de lângă Pădurea Verde s-ar fi apropiat la 7 puncte de fruntașa de pe Jiu iar cursa spre titlu și promovare ar fi fost întrucâtva relansată: CSC Dumbrăvița – Universitatea Craiova 1948 S.A 1-2 (1-1).

N-au fost însă oltenii cei care să piardă primele puncte în deplasare în acest campionat, ci timișenii cei care să sufere al doilea eșec pe propriul teren în turul Seriei a IV-a, după cel din etapa inaugurală, și-atunci tot cu 1-2, cu LPS Cetate Deva. 

Liderul a învins așadar și pentru cea de-a treia oară în Banat, după un joc bun prestat pe arena” Ştefan Dobay“, singura diferență constând în faptul că de această dată a și scos mingea din propria plasă, ceea ce nu era cazul pe 14 septembrie pe ”Electrica”, 0-5 în fief-ul retrogradatei ACS Poli, și nici în urmă cu două săptămâni la Becicherecu Mic, 0-2 la Fortuna. 

Suprafața de joc a suferit urmările ploilor căzute intermitent în ultimele 48 de ore, inclusiv în ziua partidei, aspect la care s-a referit după înfrângere și antrenorul ”verzilor”, Sorin Bălu, apreciind totodată că un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil. În tot cazul, gazdele s-au aliniat fără fundașul căpitan Telescu și Enciu, absenți din motive medicale, oaspeţii prezentând un lot valid și etalând un fotbal curat.

Timișenilor avea să le aparțină primul şut pe spaţiul porţii, expediat în minutul 2, de Făgărăşanu, de la 16 metri, pe jos, portarul Bodea prinzând însă mingea fără probleme.

Nu mult avea să treacă și alb-albaștrii Craiovei modificau tabela de marcaj, deja în minutul 9, la o acţiune purtată de Stoenac pe flancul drept, de unde a centrat în faţa porţii iar Samuel Zimța a înscris cu capul din lateral, de la 6 metri, jos, lângă bară… 0-1. După acest gol, galeria olteană a strigat ”M*** Mititelu! M*** Mititelu!”

Tot oaspeții s-au dovedit a fi mai incisivi iar în minutul 16 Raicea a prins un şut pe jos de la 14 metri, Miklos respingând în extremis. Îndepărta pericolul, mutat la poarta oltenilor. Unde, în minutul 18, Stancu a executat un corner direct pe poartă, Bodea respingând și el cu dificultate. Minutul 20 aducea o acţiune a oaspeţilor, stopată de Ştefan, care l-a deposedat corect de minge pe Bălan, căzut la pământ şi solicitând lovitură de la 11 metri. Jocul continua. Și aducea egalarea, la mijlocul mitanului…

După o acţiune pe dreapta a lui Morariu, care i-a pasat ideal lui Ştefan, centrarea sa din careu, de la 14 metri lateral, fiind fructificată de ”vulpoiul” ex-prim-divizionar Octavian Drăghici. Deviere a căpitanului din apropiere, cu dreptul, pe lângă portarul Bodea… 1-1. La acest gol egalizator marcat de dumbrăvițeni, antrenorul vizitatorilor s-a arătat a fi foarte supărat, solicitând henţ, iar pentru proteste s-a ales cu cartonaşul galben, primul al meciului. Centralul arădean Gornic valida golul, corect, şi cu implicarea asistentului său. Iar până la pauză jocul avea să treneze, în așteptarea regrupării la vestiare. Urma să fie care pe care.

La reluarea partidei din etapa a XII-a, Făgărăşanu a primit la rândul său cartonaș galben, pentru tragere de tricou, Stoenac încasându-l în minutul 69 pentru simulare de fault în careu. ”Banca” oaspeţilor sărea ca arsă după decizia arbitrului de a lăsa jocul să continue. Erau momente mai aprinse, cu un nou cartonaş galben, şi în contul lui Stancu, autor al unui fault comis la 18 metri de propria poartă.

Din lovitura liberă executată de Stoenac în minutul 74, pe jos, la colţul lung, craiovenii au preluat din nou conducerea… 1-2. La care Bălu a apelat pe rând la 4 schimbări într-un interval de puțin peste zece minute, în căutarea unei noi egalări. 

Iar cu două minute înainte de final gazdele puteau într-adevăr egala, la o centrare din lovitură liberă de la 25 de metri, Nanu pe adresa lui Bilia, care a reluat cu capul din 7 metri dar portarul Bodea a respins miraculos un gol ca şi făcut…

Oaspeţii au simțit pericolul şi Trică a efectuat trei schimbări în ultimele 5 minute, inclusiv cele trei de prelungiri, universitarii alb-albaștrii conservând minimul avantaj și rămânând în continuare invincibili după 12 etape. Ar mai avea 3 hopuri până la încheierea turului.

Fluierul final aducea o mare bucurie în tabăra celor de pe malurile Jiului, alb-albaștrii îndreptându-se spre galeria olteană, alcătuită din circa 125 de ultras care i-au încurajat pe tot parcursul meciului. Craiovenilor le priește într-adevăr în seria vestică, triumfând și pe terenul deținătoarei ”bronzului” în ediția trecută de campionat din C4, plasată tot pe 3 și înaintea acestei penultime apariții acasă din tur. Ultima, peste două săptămâni cu hunedorenii, în rest fiind vorba despre deplasări la Horezu și Cermei. În privința oltenilor, pe teren propriu săptămâna viitoare cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii iar ulterior cu Național Sebiș, respectiv afară la Dăești. Încă un triumf și-n Vâlcea și-ar semna un extrem de rar ”8 din 8” ca victorii pe linie în deplasare în sezonul de toamnă…

*

CSC Dumbrăviţa: Robert Miklos – Mircea Stupu, Dănuţ Bilia, Mădălin Stancu (min. 77, Raul Briciu), Adrian Ștefan – Gabriel Siminic (min. 89, Bogdan Străuţ), Dragoş Coroiu, Andrei Făgărăşanu (min, 84, Florin Nanu) – Dorin Codrea, Răzvan Morariu (min. 82, Roger Kecskes) – Octavian Drăghici – cpt.

Pe bancă: Mădălin Smaranda – Bogdan  David, Mario Boldea. 

FC U Craiova 1948 SA: Roberto Bodea – Radu Negru, Marius Avram, Costinel Gugu, Radu Cristiu – Vlad Pop, Ionuţ Tănase – Nicuşor Raicea (min. 88, Vlad Botia), Marian Stoenac (min. 80, Daniel Rogoveanu), Samuel Zimţa (min. 90+2, Robert Tudor) – Claudiu Bălan (min. 90+1, Claudiu Dragu).

Antrenor: Eugen Trică.

Pe bancă: Claudiu Chindriş, Cornel Suciu, Ionuţ Zamfir.

Au arbitrat: Dan Alexandru Gornic (Arad) – Andrei Buda (Hunedoara) şi Lucian Berariu (Arad). Observator de arbitri Cornel Pantea (Oradea), iar delegat de joc Teodor Biriş (Hunedoara).

Fotografii realizate de Iosif Canea; declarațiile antrenorilor, în consemnări anterioare, iar rezultatele zilei în etapa a XII-a din C4, programul antepenultimei runde viitoare a turului și clasamentul, pe coloana dreaptă a secțiunii Fotbal.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− sase = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: