Alb-violet cu alb-violet. ASU Politehnica, duminică seară cu una dintre cele 3 imbatabile în Liga 2. FC Argeș, unică neînvinsă în fața Chindiei. Declarații Petruescu, Bozian, Bedea

ASU Politehnica tocmai s-a reabilitat după primele 3 apariții fără succes prin victoriile împotriva nou-promovatelor din Cluj și Bacău, sâmbăta trecută chiar în deplasare în Moldova, iar duminică seară, de astă dată la o oră decentă, 19:30, va prelua pentru a patra oară în noul campionat statutul de gazdă, în penultimul joc al etapei a VI-a, cu ocazia duelului alb-violet de pe ”Dan Păltinișanu” cu una dintre cele doar 3 neînvinse din actuala ediție a Ligii 2, FC Argeș, unică formație care a smuls până acum puncte Chindiei, și tocmai la Târgoviște, printr-un 1-1 aidoma celui înregistrat în prima ieșire a piteștenilor, la Pandurii.

Iar înaintea meciului cu FC Argeş, învinsă în primul meci acasă al ”violeților” timișoreni din campionatul trecut, 2-1 pe ”Știința”, antrenorul principal Cosmin Petruescu, marcatorul ”dublei” de pe Bistrița, Bogdan Bozian, şi noua achiziție Adrian Bedea, introdus în minutul 65 al succesului la Aerostar în locul lui Plămadă, au prefaţat duelul alb-violet prin a răspunde la întrebările jurnaliştilor în cadrul conferinței de presă organizate astăzi de la ora 13 de ASU Politehnica.

Se vor întâlni două echipe care și-au împărțit victoriile în campania precedentă, 2-1 pentru bănățeni în etapa a II-a și 2-0 (1-0) pentru regățeni în returul din decembrie 2017, formații care n-au înscris adesea în noul campionat, doar de 4 ori timișorenii iar în șase rânduri piteștenii, alte 13 participante în Liga 2 strângând fiecare cel puțin 6 goluri în primele 5 runde. Argeșenii au dispus acasă cu 2-0 de CS Balotești și Metaloglobus iar săptămâna aceasta au jucat abia marți seară, remizând alb pe stadionul ”Nicolae Dobrin” cu nu-promovata Energeticianul, în deplasare fiind în schimb încă neînvinși, pe când ASU Politehnica s-a reabilitat progresiv pe ”Dan Păltinișanu”, de la 0-1 cu Chindia la 0-0 cu CS Luceafărul iar cel mai recent 1-0 cu AS FC Universitatea Cluj.

Timișorenii au apelat până acum la numai 13 titulari în primele 5 reprezentații, dintre care 9 la start meci de meci, înlocuiți în 11-le de start fiind Nicolescu și Plămadă, în etapa a III-a, cu Ignea și Miholca, schimbat apoi cu Plămadă în garnitura aliniată la începutul întâlnirii cu clujenii, unsprezece menținut apoi și la fluierul de start din Moldova.

Cosmin Petruescu, antrenor principal la ASU Politehnica, a spus că ”va fi o partidă pe care o aşteptăm cu nerăbdare, împotriva uneia din cele trei echipe neînvinse în acest campionat, o echipă foarte bine organizată în plan defensiv şi nu în ultimul rând împotriva primei echipe care a reuşit să smulgă un punct formației din Târgovişte. Avem foarte multe informaţii despre ei, cu siguranţă şi ei au despre noi, ne rămâne la ora jocului inspiraţia şi forma de moment a jucătorilor. Suntem optimişti mai ales datorită faptului că venim după o serie de rezultate pozitive, dar mai ales dat fiind faptul că am reuşit în ultima perioadă să confirmăm şi în rezultate jocul bun din punctul meu de vedere, care l-am practicat în primele cinci etape. Sperăm într-un joc bun şi un rezultat care să ne permit să mai urcăm câteva poziţii în clasament. Cu siguranţă va fi un meci deschis oricărui rezultat, dar cu ajutorul publicului, care sperăm să vină în număr cât mai mare, să putem obţine cele trei puncte. Apropo, starea de spirit este foarte bună, suntem optimişti, suntem încrezători, am fost şi după primele două etape, în care rezultatele nu au fost cele pe care ni le-am dorit, şi aici un rol important îl au în continuare jucătorii cu experienţă din lot. Sunt cei care au gestionat bine vestiarul şi i-au ajutat şi pe cei tineri să treacă cu bine de cele două rezultate nu tocmai fericite de care am avut parte în primele două etape”.

Întrebat de suspendarea antrenorului piteştean Emil Săndoi pentru două etape, tehnicianul timișorenilor a spus că ”pentru noi contează mai puțin, cu siguranță după ce începe jocul sunt foarte puține informații pe care le mai poate transmite jucătorilor… Jocul se pregătește în cursul săptămânii. La noi băncile de rezerve sunt mai depărtate, de la linie la teren e distanță mai mare. Sunt convins că nu a fost un gest intenționat, chiar a declarat după joc că a considerat că e între linia care delimitează suprafața tehnică și linia de margine, nu se aștepta să fie în interiorul suprafeței de joc… Dacă vom câștiga putem spune că a fost un avantaj că antrenorul lor e în tribună, dacă nu, poate și jucătorii evoluează mai dezinvolt, neavând acea presiune pe care o exercită antrenorii”.

Despre primul dintre cele două jocuri consecutive ale ”violeților” pe ”Dan Păltinișanu”, ulterior fiind vorba și despre partida eliminatorie de miercuri de la ora 19 din turul al IV-lea al Cupei României cu Ripensia în calitate de club organizator, au vorbit astăzi și 2 componenți ai celor de la ASU Politehnica.

 

Bogdan Bozian, co-autor la golul victoriei cu clujenii, marcat de Velici, dar și dublu marcator la Bacău, a spus că ”urmează o partidă grea împotriva unui nume important al campionatului, noi suntem optimiști pentru meciul de duminică, traversăm o perioadă bună și sunt convins că putem obține un rezultat bun. Așteptam să vină și momentul acesta, trecusem pe lângă gol în etapele precedente, știam că o să marchez până la urmă. Mă bucur că a venit în deplasarea de la Bacău. Mereu spun că nu e important cine marchează, rezultatele sunt cele mai importante, dacă o fac eu e cu atât mai bine, dar mă bucur să-mi pot ajuta echipa, ori cu un gol, ori cu o pasă de gol. Ar fi foarte bine să avem reușitele de la Lugoj, dar nu e foarte important cine marchează, eu mă bucur că am putut să-i dau pasă de gol lui Gelu în meciul cu U Cluj! Aștept să-mi întoarcă favoarea în meciurile următoare…”

Bozian a completat: ”Suntem optimişti! Venim după o serie de două meciuri încheiate cu victorii. Am câştigat meciul cu U Cluj, unde puţină lume se aştepta, a urmat meciul de la Bacău, iar starea de spirit este normală, încrezătoare, întreaga echipă…”

 

Adrian Bedea a spus astăzi că ”ne aşteaptă un meci dificil, în faţa unei echipe bune, cum a spus şi domnul profesor, care a luat punct cu Chindia Târgovişte, au avut rezultate pozitive. Noi suntem nerăbdători, suntem încrezători şi ne dorim să luăm cele trei puncte. Aşteptăm ca suporterii să fie lângă noi, cum au făcut-o de fiecare dată şi, cum am spus, ne interesează cele trei puncte. A fost o aşteptare destul de lungă, mulţumesc domnului profesor, care a avut încredere şi răbdare cu mine, sper să evoluez cât mai mult pentru că abia am aşteptat acest moment”.

Programul etapei care începe astăzi la ora 17, la Târgoviște, cu jocul AFC Chindia – CS Mioveni, și se încheie luni de la ora 18:30 la Cluj cu meciul AS FC Universitatea – Aerostar Bacău, pe coloana clasamentelor.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 4

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: