Alegerile AJF Timiş, nu doar un duel în 2 pentru funcţia de preşedinte, ci şi în 8 pentru cele 3 posturi de vicepreşedinte: platforma program a unui candidat

Alegerile AJF Timiş au loc la finele acestei săptămâni, la Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timişoara, cu începere de la ora 9 şi cu avertizarea din partea forului fotbalistic judeţean că uşa de acces în sală va fi încuiată începând cu 11, iar mai multe posturi sunt puse la bătaie.

De salutat în primul rând decalarea cu două ore a începerii propriu-zise a procesului de votare, de la 9 la 11, dând astfel posibilitatea şi reprezentanţilor celor mai îndepărtate structuri afiliate AJF Timiş din judeţ să ajungă în timp util în centrul Timişoarei sau să nu fie nevoiţi să se trezească înainte de cântatul cocoşului.

Altfel, la cursa pentru funcţia de preşedinte nu mai adăugăm multe referiri, deţinătorul postului, Dănuţ Laţa, nerăspunzând solicitării noastre de a ne parveni platforma program în vederea susţinerii candidaturii sale, aşa încât ne îndreptăm astăzi puţin atenţia şi spre duelul pentru triumviratul vicepreşedinţilor.

Au fost acceptate 8 dosare de candidat, fiind vorba despre platformele program întocmite de Nicolae Pleşa, Lucian Betea, Ioan Lazăr, Adrian Onica, Constantin Nedelea, Emanuel Roşu, Marcel Baban şi Romeo Malac, iar mai jos dăm publicităţii unul dintre acestea.

Arbitrii și observatorul AJF Timiş, Nicolae Pleșa, la jocul FC Auto Timișoara - AS FC Deta 1-0, din D Timiş 2012-2013

Este vorba despre candidatura lui Nicolae Adrian Pleşa, un observator FRF şi AJF Timiş în vârstă de 46 de ani, născut în data de 18 noiembrie 1967 la Timişoara. Căsătorit, cu un copil, Pleşa a activat ca arbitru în perioada 1987-2012, în competiţiile judeţene precum şi în liga a III-a, nivel la care continuă ca şi observator federal. Absolvent de studii superioare în Ştiinţe Politice şi Administrative, cu Masterat în statutul funcţionarului public – juridic, Pleşa are ocupaţia de poliţist în cadrul Serviciului rutier I.P.J. Timiş, ca agent de circulaţie.

„Platforma program în vederea susţinerii candidaturii pentru funcţia de vicepreşedinte AJF Timiş, alegeri din 22.02.2014, Nicolae Adrian Pleşa.

Viziune/strategie

  1. Organizare AJF

Viziunea mea este să construim calea prin care vom reuşi. Misiunea pe care doresc să mi-o asum în ceea ce priveşte fotbalul este definirea, crearea şi implementarea unei strategii care să aducă fotbalul din judeţul Timiş spre succes. Fiecare strategie, fiecare plan porneşte de la o idee centrală, de la un concept care defineşte întregul ansamblu. Strategia pe care eu îmi doresc să o pun în practică este definirea, crearea şi implementarea unei viziuni şi a unui concept unitar al fotbalului din Judeţ. Este punctul de la care trebuie să pornească tot ce ne dorim să construim la orice nivel al fotbalului nostru.

Respectarea întocmai a statutului AJF Timiş şi a Regulamentelor şi Hotărârilor adoptate de Adunarea Generală AJF Timiş precum şi a regulamentelor şi hotărârilor FRF/UEFA şi FIFA.

Nu este vorba doar despre nişte idei puse pe hârtie, e vorba despre un mod de gândire şi de acţiune.

Acum suntem în situaţia în care trebuie să ne definim punctele forte, principiile noastre de lucru şi metodele pe care le vom aplica, plecând de la caracteristicile native ale fotbalistului român, de la potenţialul său încă neexploatat complet, într-un mod profesionist şi organizat.

Evidenţa echipelor şi a jucătorilor, transferurile, legitimările şi informările către structurile afiliate AJF Timiş, să fie implementate pe sistem electronic, ca fiecare echipă să cunoască toate aspectele şi problemele fiecărui club de fotbal, lucru care în prezent nu există implementat.

Eu şi echipa mea vom lucra să construim baza pe care se va sprijini această strategie:

–          UNDE: terenuri, baze sportive, stadioane;

–          CU CINE: instructori sportivi, antrenori, jucători, manageri sportivi;

–          CUM: campionate, cupe, turnee;

Investiţiile şi implicarea în fotbal trebuie încurajate, iar cei care fac deja acest lucru trebuie susţinuţi printr-un sistem corect, transparent şi care are ca obiectiv performanţa.

  1. Competiţii

Competiţiile între cluburi constituie hrana permanentă a sportului, aici se văd jucătorii, aici se observă performanţa antrenorilor şi a arbitrilor.

O competiţie lipsită de intensitate, de rivalităţi sportive, de miză, nu poate atrage şi nici genera valoare. Concluzia este una singură: competiţiile de valoare aduc valoare.

La ora actuală, toate competiţiile fotbalistice între cluburi din judeţ traversează cu siguranţă o situaţie similară: lipsa fondurilor, valoarea scăzută a nivelului de joc, lipsa planificării organizatorice, incertitudinea încheierii sezonului, baza materială (stadioane, terenuri de antrenament) şi umană (juniori), suficientă sau inexistentă.

Mă voi implica să îmbunătăţim arbitrajele, care trebuie să reprezinte în permanenţă capacitatea AJF Timiş de a menţine o linie echidistantă între interesele subiective ale cluburilor şi jucătorilor şi cele obiective ale jocului de fotbal.

În această situaţie, dorinţa mea şi a echipei mele este aceea de a forma o comisie de specialişti care să evalueze fiecare competiţie în parte şi să decidă care este cea mai bună soluţie de organizare pentru sezoanele următoare. Această soluţie va fi discutată şi aprobată de toţi membrii afiliaţi la AJF Timiş.

Campionatele judeţene de copii şi juniori vor fi susţinute de AJF şi autorităţile locale. Eu şi echipa mea considerăm că acest nivel de bază trebuie construit şi dezvoltat ca parte a unor iniţiative locale de susţinere şi promovare a sportului de masă. Fotbalul practicat în mod organizat trebuie să reprezinte un eveniment, un prilej de cunoaştere şi interacţiune socială pentru fiecare comunitate, un motiv de mândrie locală. Cele mai mici echipe de fotbal trebuie să aparţină tuturor membrilor comunităţii.

Fotbalul feminin

Crearea unei structuri organizatorice complexe destinate fotbalului feminin, realizarea unei structuri piramidale prin parteneriate cu FRF iar la vârful piramidei să se regăsească fotbalul de performanţă. Este important să creem această structură, astfel încât orice jucătoare care doreşte să practice acest sport să ştie care sunt paşii pe care trebuie să-i urmeze şi la ce nivel se află.

Creşterea numărului de echipe, menţinerea stratificării din punct de vedere valoric a campionatului, precum şi înfiinţarea unui campionat de junioare sunt doar câteva dintre etapele realizării acestei structuri.

Fotbalul de sală

Aceste proiecte vor include colaborarea cu autorităţile locale şi centrale ale statului pentru a putea beneficia de infrastructura necesară: săli de sport, săli polivalente disputării acestei competiţii, a evenimentelor ce vor fi organizate pentru futsal. Pornind de la această bază, vom putea dezvolta o colaborare cu toate cluburile din judeţ, pentru a putea face primii paşi către înfiinţarea unei secţii de futsal, paralel cu cel de fotbal, astfel încât puterea unor branduri să îşi poată găsi rezonanţa în competiţiile de futsal.

Futsalul poate reprezenta alternativa pentru fotbal în perioadele de pauză competiţională;

– deveni punctul de plecare pentru competiţii demonstrative, cu scop caritabil, în care să poată evolua foşti şi actuali jucători de fotbal;

– reprezenta primul pas către fotbalul mare al unor copii din zonele lipsite de terenuri de fotbal sau în care nu există condiţii meteo propice fotbalului normal;

– reprezenta locul de disputare a unor campionate dedicate veteranilor, fiind o variantă de petrecere a timpului liber.

3. Perfecţionare / promovare / parteneriate

Înfiinţarea în cadrul AJF Timiş a cursurilor de antrenori, de instructori sportivi, arbitri şi observatori, acestea fiind necesare pentru creşterea nivelului fotbalistic din judeţ.

O colaborare mai bună cu DJST Timiş, cu autorităţile locale, pentru a promova şi dezvolta competiţiile de fotbal din judeţul Timiş.

Atragerea de sponsori pentru a susţine buna desfăşurare a competiţiilor, cadrul legal pentru susţinerea financiară a celor care doresc să se implice în această activitate.

Mă voi asigura însă ca această chestiune să devină unul din punctele importante ale agendei AJF Timiş în mandatul meu, pentru că înţeleg cât de importantă este o lege mai bună în acest sens, ca fotbalul să se dezvolte şi să ajungă la performanţă.

4. Modernizarea evidenţei jucătorilor şi a echipelor, pe un site de evidenţă, prin care echipele să fie informate în permanenţă cu toate evidenţele şi informările AJF Timiş; aceasta se va ţine electronic, fişa fiecărui jucător, cu datele personale, toate datele ce privesc buna desfăşurare a activităţii fotbalistice.

Acest aspect va uşura activitatea conducătorilor de cluburi, pentru a fi informaţi la zi cu toate problemele campionatului de fotbal, va elimina toate aspectele legate de dubla legitimare a jucătorului, deplasarea conducătorilor de cluburi la AJF Timiş pentru unele informări”.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × 4 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: