”E o echipă în fața căreia dacă nu suferi, îți poate face mari probleme”. Alexa, pre-ACS Poli-FC Botoșani, și despre împrumutarea lui Gabriel Iancu

Dan Alexa s-a referit în conferinţa de presă de la amiază la startul de campionat dar și la ultimele achiziții, reușite după prima etapă, precum și la al doilea meci acasă, programat luni de la ora 21 cu FC Botoșani, proaspăt eliminată din UEFA Europa League.

Botoșenenii încă n-au câștigat în noul sezon al Ligii 1, remizând în deplasare și apoi încheind luni seară runda a doua cu un 2-2 (1-2) acasă cu Viitorul, în care Marius Croitoru a egalat de două ori, în minutele 19 și 56, așa încât duelul de luni seară este al unor grupări fără succes în noua ediție a elitei. O victorie i-ar putea totuși sălta pe alb-violeți în clasament peste vizitatorii lor din Moldova.

După ce ieri a participat la prezentarea oficială a lui Srgian Luchin, revenit astfel după peste 4 ani în fotbalul timișorean, după ce pleca în 2011 de la FC Timișoara, Dan Alexa, antrenorul principal în stare de suspendare pe două etape al lui ACS Poli a spus că ”ne aflăm înaintea unui meci important, ca de altfel toate, și venim după două înfrângeri. Nu e un moment foarte bun, dar nici îngrijorător. În două jocuri echipa a fost de multe ori peste adversar, dar niște momente pe care nu le-am gestionat bine ne-au costat”.

Timișorenii au adăugat zilele acestea achizițiilor de săptămâna trecută ale lui Rufino și Goga revenirea lui Luchin, fundaș care a spus ieri că ”mă bucur că am revenit la Timișoara, că am avut o primire frumoasă, așa cum mă și așteptam. Acasă te simți cel mai bine! De o lună de zile port discuții cu Daniel și Dan, am promis că în cazul în care nu îmi voi găsi o echipă în străinătate, în țară voi evolua doar pentru Timișoara! Faptul că sunt ei doi aici a fost un plus în luarea acestei decizii. Am avut niște discuții cu o echipă de afară, dar după acest start nu așa cum ni-l doream cu toții, am decis să ajut echipa atât cât o să pot. îmi doresc mult să ajut echipa prin evoluțiile mele, sper să revin la forma dinainte, am lipsit destul de mult timp din cauza unor accidentări. Așa cum Poli are nevoie de mine acum, așa am nevoie și eu de Poli și sper să ajut echipa și să ajung la nivelul dorit de club și suporteri”. Luchin, care în luna martie va împlini 30 de ani, a evoluat din 2011 încoace la Dinamo București, Botev Plovdiv și Steaua București, și a completat lista fotbaliștilor cooptați după debutul campionatului, între care și atacantul spaniol Rufino Segovia del Burgo, născut pe 1 martie 1985 la Madrid, care a semnat un contract valabil pentru sezonul 2015-2016. Rufino are în palmares 33 de goluri în ultimele două stagiuni, sub culorile echipei CD Toledo (Segunda Division B). Atacantul de 1,76 metri a crescut la academia clubului Rayo Vallecano, iar apoi a trecut la Atletico Madrid (2005-2007). La Atletico a bifat două prezențe în Primera Division, iar apoi a jucat la Real Valladolid, Aguilas, Mellila, Honved Budapesta, Burgos și Huracan Valencia.

Revenind la cele spuse astăzi de Dan Alexa, ”chiar dacă Botoşani a pierdut ieri, o consider una dintre cele mai bune echipe ale campionatului. O echipă omogenă, o echipă care e foarte bine pregătită fizic, pune mare presiune. Meciul cu Legia nu are relevanță, e mult ca valoare peste Botoșani. E un meci în care contează să avem stare de spirit, atitudine. Chiar peste cele două jocuri, ce contează e rezultatul final. E un meci greu, echipa nu are presiune, să înțeleagă, îmi doresc mai multă atitudine, sacrificiu mai mult decât în cele două jocuri pierdute, chiar dacă nu meritam. Dificultățile startului de sezon prin forma fizică mai puțin bună a unor jucători cheie de la care aveam pretenţii, dar m-au dezamăgit”.

În privința noilor achiziții, ”totuși, ultimul transfer, Luchin, a sosit la o capacitate bună din acest punct de vedere. Jucătorii aduși să facă diferența, Goga, Zicu, Curtean, Sarmov, Rufino, de exemplu ultimul a a avut patru zile de pregătire, Sarmov vine după o accidentare de șapte luni… Din păcate aceștia nu sunt în cea mai bună formă fizică, ușor ușor revin. Luchin e pregătit, e un avantaj. Am controlat și așa meciurile astea două ne-a lipsit sclipirea, nu am fost destul de agresivi pe anumite momente, am avut și neșansă. La Cluj nu trebuia să pierdem. Sunt foarte încrezător, cunosc potențialul tuturor jucătorilor. Îi știu pe Curtean, Zicu, Goga, sunt aceeași jucători din urmă cu patru ani, trebuie să avem răbdare, nu e ușor să intri nepregătit”.

”Tot lotul este valid, excepţie Gabriel Cânu care îşi ispăşeşte cele trei etape de suspendare, ceilalți fundași, Melinte și Scutaru, și-au revenit după accidentările suferite reluându-şi antrenamentele. Botoșaniul are jucători foarte buni, sunt jucători iuți, de mare agresivitate, prin asta au excelat. O să intre Roman, Batin, Marthinus le-a lipsit foarte mult în prima parte cu Legia, sunt jucători buni. Botoșaniul e o echipă în fața căreia dacă nu suferi îți poate face mari probleme. E foarte bine pregătită. Croitoru e un jucător, alături de Vașvari, care poate face diferența în jumătatea adversă. Din cele două goluri primite de portarul Sascha Kirschstein s-a făcut vinovat la Cluj, la primul meci nu a auvt nicio vină la golul lui Răduț, nu doar Sascha a greșit. Mă gândesc dacă voi începe cu el sau nu…”, a mai spus Dan Alexa.

Antrenorul principal, care își va ispăși luni a doua etapă de suspendare, a mai amintit că ”este posibilă o sosire a lui Gabriel Iancu, împrumut de la Steaua. Jucător pe care e dispus să-l accepte cu tot cu viața sa privată dacă va confirma pe gazon. Aștept. Îmi doresc fotbalistic să intre și să joace, etalonul e ceea ce oferă pe teren, dacă nu oferă înseamnă că viața privată e o problemă. S-a discutat despre posibila venire a lui Iancu, dacă poate și de azi e binevenit. Îmi plac jucătorii capricioși, dar să joace. Dacă e capricios și nu joacă, nu avem nevoie”.

După jocul de luni, ACS Poli va evolua în runda a IV-a tot lunea, pe 3 august, la București, de la ora 21, cu Dinamo.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: