Alexa promovează matematic cu Dunărea: 3-1 (0-1) cu Ripensia la Călărași

Din victorie în victorie, metronom, liderul seriei unice în Liga 2 ținea cu atât mai mult să nu rateze sâmbătă un nou succes care i-ar fi asigurat deja promovarea matematică înainte de termen chiar pe propriul teren, oportunitatea rezolvării ecuației accederii în elită încă din etapa a 33-a fiind cu atât mai bună cu cât vizitatori la Dunăre erau nou-promovații Ripensiei, întrecuți în cele din urmă cu 3-1 după 0-1 la pauză. Dan Alexa a repetat astfel după 2 ani cu cei din Călărași isprava reușită cu o altă formație din sud-est, Rapid, galben-albaștrii mai având însă acum în vizor și câștigarea eșalonului 2, într-un duel cu nou-promovata AFC Hermannstadt, pe când celor din Ciarda Roșie le-a rămas în plan salvarea de la retrogradare în cele 4 apariții după pauza de săptămâna viitoare, în ieșiri la Șiria și ASU Politehnica dar și acasă cu amenințatele cu căderea Pandurii și Știința Miroslava.

Formații din Gorj și Iași care s-au întâlnit tot sâmbătă la Motru în runda a 33-a, victoria ex-prim-divizionarei prin golul lui Cenaj la 3 minute după ce intra în teren după mijlocul reprizei a II-a sugerând că lupta pentru evitarea retrogradării rămâne încă în toi, ca un avertisment pe adresa Ripensiei, rămasă cu 5 puncte în fața celor de la CS Pandurii Lignitul dar având și avantajul acontării săptămâna viitoare a punctelor la ”masa verde” în ceea ce ar fi trebuit să fie un duel în Ciarda Roșie cu Olimpia, exclusă după sezonul de toamnă.

Timișorenii s-au aliniat cu speranțele lor în fief-ul liderului Ligii 2 însă adevărul este că, în ciuda absenței marcatorului Vali Alexandru din avanposturile fruntașei, Dunărea pornea ca favorită partida ce i-ar fi putut parafa în avans promovarea în Liga 1. Pus pe sărbătoare, colectivul din Călărași nu putea rata ocazia vremelnicei fieste scăldată în soare încă din 5 mai, și încă pe teren propriu, iar chiar dacă Marius Toma i-a încurcat pe moment planurile printr-o lovitură de cap sub bară la cornerul lui Ungureanu din minutul 30, 0-1, trupa timișoreanului Dan Alexa, triumfător în Liga 2 și în 2015 cu ACS Poli iar în 2016 cu Rapid, a reintrat pe albia reușitelor deja în primele 10 minute ale reprizei a II-a, readucând lucrurile la normal.

Egalarea o aducea Valentin Munteanu în minutul 47 cu un lob din careu la colțul lung iar ex-polistul Alin Dobrosavlevici înscria cu capul în minutul 53 după o lovitură liberă executată de Pană, 2-1, care Silviu Pană avea să stabilească scorul final în minutul 83, în urma unei faze lucrate de Munteanu: 3-1.

Finish cu nervi și un cartonaș roșu în contul lui Dobrosavlevici, însă mai ales cu bucuria izbânzii înainte de termen în ochii lui Dan Alexa și a elevilor săi. Dunărea este deja promovată matematic, AFC Hermannstadt fiind nu departe de aceeași performanță, și mai mare din postura de nou-promovată, după ce sibienii au tranșat acasă de la ora 13 cu 1-0 (0-0) un duel al primelor 4 clasate cu FC Argeș, depășită de capul lui Crișan din minutul 70, după un corner. Într-o zi eminamente a gazdelor în Liga 2, cu 6 victorii pe teren propriu, s-a mai impus printre altele și CS Balotești, 2-1 cu Dacia Unirea Brăila.

*

Dunărea: Muntean – Vasile (46, Rus), Şandru (66, Cristea), Dobrosavlevici, Mendy – Stoica, Preoteasa (46, Iacob), Puşcaş, Pană – Munteanu, Kanda – cpt.

Rezerve: Popa – Missi Mezu, Toma, Spehar.

Ripensia: Rădulescu – Popa – cpt., Bocşan, M. Toma (89, Hecsko), C. Toma – Stoi (90, Bobină), Tudor – Mediop, Ungureanu, Golda (75, Cluci) – Dumiter.

Rezerve: Contra – Mînecan, Burdeţ, Zurbagiu.

Rezultatele zilei în Liga 2 și clasamentul actualizat plus programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 8 = treizeci doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: