Alexandru Pelici continuă cu Ripensia. Sezon de toamnă cu cel mai bun bilanț al roșu-galbenilor în cele 3 ediții de la promovarea în Liga 2

Ripensia Timișoara a încheiat sâmbăta trecută cel mai fructuos sezon de toamnă în Liga 2 de la promovarea din 2017, punând punct parcursului din acest an cu un 3-3 în care a fost egalată de nou-promovata SCM Gloria în prelungirile deplasării la Buzău, deplasare efectuată fără antrenorul principal Alexandru Pelici, anunțându-și elevii înaintea plecării spre Câmpia Română că va părăsi echipa, dar confirmând în această după-amiază că va continua la cârma roșu-galbenilor.  

Ripensia a câștigat mai multe puncte în primele 21 de etape din ediția 2019-2020 a Ligii 2 decât o făcea în sezonul de toamnă din precedentele două campanii în eșalonul secund, actuala stagiune oferind și premiera ca toate cele 21 de runde să fie bifate cu același antrenor principal, Alexandru Pelici, spre deosebire de toamna lui 2017 respectiv 2018, în care Remus Steop iar anul trecut Ciprian Urican au fost înlocuiți pe parcurs, de fiecare dată cu Radu Suciu în rol interimar, în urmă cu două ediții chiar până la pauza de iarnă. 

Timișorenii au cules 27 de puncte în sezonul de toamnă abia încheiat, față de cele câte 25 strânse în primele câte 21 de runde din Liga 2 în toamna lui 2017 respectiv 2018, fără a se alege însă cu 3 din totalul actual, dat fiind că victoria cu 7-2 în dauna lui ASC Daco-Getica a fost anulată din statistici în urma retragerii bucureștenilor din competiție în cursul turului. Chiar și așa, linia de clasament a roșu-galbenilor este 20 5 9 6 24-30 24 de puncte, cu -3 la ”adevăr”, după o toamnă cu mai multe deplasări, 11, și bilanțul afară 2 7 2.

Ripensia se redresa simțitor și spre finele toamnei trecute, odată ce era preluată de Alexandru Pelici, în urma încă unui interimat asigurat de Radu Suciu, actualul antrenor principal al bănățenilor izbutind atunci un bilanț până la pauza de iarnă cu 3 victorii, două remize și o înfrângere la limită în întâlnirea sa de debut pe banca timișorenilor, 1-0 pentru Petrolul pe ”Ilie Oană”, linia de clasament după 21 de runde fiind 6 7 8 25-31 25 de puncte.

Similară celei din toamna de debut în Liga 2, 21 6 7 8 42-31 25 de puncte, în ambele cazuri menținerea statutului secund divizionar fiind asigurată în primăvară.

De astă dată, în primăvara lui 2020, Ripensia va beneficia de 9 partide pe teren propriu, celelalte 7 fiind susținute în deplasare, reluarea campionatului fiind cu un joc în Timișoara contra bucureștenei Metaloglobus, plasată cu 7 locuri mai sus și cu 7 puncte în plus față de elevii lui Pelici. Antrenor limpezind astăzi apele într-o discuție avută cu conducătorul de club Mihu, prin a continua la timona formației cu care obținea 22 de puncte în cele 17 jocuri din campania de primăvară a ediției trecute. Mai multe lămuriri, în conferința de presă ce va fi susținută de divizionara secundă săptămâna viitoare.

Rămâne de văzut cu ce efectiv va ataca Pelici pregătirile de iarnă de luna viitoare, dat fiind câteva prime despărțiri, de un mijlocaș cheie din angrenaj, Zaluschi, cu puține jocuri în picioare în toamnă în urma unei accidentări dar tocmai preluat de Dunărea Călărași, însă și de atacanții Fotescu și Staicu, frugali în reușite.

Ultimele rezultate din sezonul de toamnă în Liga 2, clasamentul după 21 de etape și programul etapei a XXII-a, prima din 2020, în principiu de peste zece săptămâni, pe coloana dreaptă. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + = sapte

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: