Alin Ignea (ASU): ”Mai trebuie timp să punem relațiile de joc în funcțiune dar momentan să-i batem sau măcar să nu pierdem la Brăila” Dacia, fără punct acasă din aprilie

Puțin a mai apucat Alin Ignea să intre în teren pe finalul campaniei trecute pentru prim-divizionara ACS Poli, dar ceva mai mult să se rodeze în paralel pentru ”satelitul” acesteia în urma revenirii după o lungă convalescență, însă mijlocașul are acum ocazia să debuteze pentru concitadina ASU Politehnica la nivelul Ligii 2, în care ”violeții” de pe ”Știința” debutează sâmbătă la 11 în deplasare la Brăila.

Destinație în capătul estic al țării spre care alb-violeții vor călători mâine, în speranța unui prim pas reușit în fief-ul unei grupări care pierdea drastic ultimele două apariții oficiale acasă, 1-5 cu CS Afumați și 0-3 cu Juventus București în mai 2017, după ce ultimele puncte pe teren propriu erau smulse în îndepărtatul 26 aprilie, 1-0 cu CS Mioveni.

Alin Ignea

Ignea a remarcat de la bun început că pe poliști îi așteaptă ”un meci foarte greu, într-o deplasare foarte lungă, și în aceste condiții aparte, cu caniculă în toată țara. Dar sperăm la un punct sau la puncte”. Într-adevăr, căldura sufocantă din această săptămână și-ar putea pune cu atât mai mult amprenta pe evoluția secund divizionarelor aflate oricum abia la stadiul ambalării motoarelor, instabilitatea atmosferică făcând ravagii săptămâna trecută și tocmai la Brăila, unde chiar s-a murit în năpraznica furtună.

ASU Politehnica, autoare a unui draw în penultima ieșire oficială din mai, 2-2 la Clinceni, se va prezenta la Dunăre într-un efectiv remaniat, Alin Ignea remarcând pe această temă ci ”avem o echipă bună dar mai trebuie timp să punem relațiile de joc în funcțiune, mai avem nevoie de timp…”

Pățit și încercat la nivelul Ligii 1 cu ACS Poli, lui Ignea nu i-a venit greu să identifice faptul că ”probleme financiare nu sunt doar la cei din Brăila ci la cam toate cluburile, pe la toate nivelurile, însă știm că Dacia Unirea este o echipă foarte bună acasă, unde joacă agresiv din ce am văzut și în sezonul trecut, așa încât pierde foarte greu… Noi urmărim să-i batem sau să nu pierdem!” În plan personal, ”am speranța să joc meci de meci și să fiu sănătos, iar apoi vedem ce se întâmplă pe parcurs…”

În ultimul meci direct dintre timișoreni și ACS Dacia Unirea, în primăvară, pe ”Știința”, a fost remiză, Bădăuță deschizând scorul în minutul 8 iar brăilenii egalând în minutul 43. După ieșirea la Dunăre, ASU Politehnica va juca pe teren propriu cu nou-promovata FC Argeș, la Târgoviște, acasă cu nou-promovata Metaloglobus respectiv la ACS FC Academica Clinceni, pe 26 august. În weekend, sâmbătă 5 august, fotbal de Liga 2 se joacă în Timișoara în Ciarda Roșie, Ripensia debutând la acest nivel contra Forestei Suceava.

Sporttim va publica pe coloana dreaptă programul rundei ce va demara vineri la ora 18 cu meciul ASA – Știința Miroslava, între o ex-prim-divizionară respectiv promovată din Liga 3.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: