Alo, AJF Timiş… Stănescu, de ce numai observator de joc?

Ca o adnotare la cea de-a treia rundă a returului Diviziei D, scursă de vineri pînă duminică, punctăm un aspect ce a ieşit în evidenţă cu ocazia surprizei înregistrate sîmbătă la Chişoda, unde gazdele şi-au crescut handicapul faţă de liderul CSM Lugoj, care s-a bucurat de o şi mai evidentă desprindere în frunte pe seama isprăvii lui FC Auto. Al cărei succes a fost observat din partea AJF Timiş de un anumit trimis căruia i s-ar preta ca o mînuşă, opinăm noi, o altă postură. Omul potrivit la locul potrivit.

Gheorghe Stănescu, fost jucător la CFR Timişoara și fost arbitru de categoria I, a trecut în rândul observatorilor de circa doi ani. Oare de ce nu este observator pentru arbitri și în acest eșalon? Acest fost arbitru a fost un exemplu pentru mulți tineri împărţitori ai dreptăţii, fiind admirat pentru corectitudinea cu care aborda jocurile. Și când vezi că foștii antrenori și organizatori de competiții ai unor echipe de fotbal sunt observatori pentru arbitri și nu de joc…

FC Chişoda - FC Auto 1-2 în 31 martie 2012, etapa a XX-a din D Timiş: Gheorghe Stănescu, observator de joc

Oare pe ce criterii se fac aceste delegări ale observatorilor, care nu au nici o logică!? Ar trebui să fie desemnaţi observatori pentru arbitri tocmai cei care au practicat această meserie și să știe să îi îndrume pe tinerii cavaleri ai fluierului pe calea cea dreaptă. Mai sunt astfel de exemple de foști excelenţi arbitri care sunt observatori de joc în acest eșalon, și nu observatori pentru arbitri… Eugen Iercu, Ion Hârșoveanu, Dragoș Tonenchi. Păcat.

Şi în rolul lor de observatori de joc îşi fac bine datoria, dar n-ar fi poate chiar mai utili – în beneficiul fotbalului şi al protagoniştilor săi – în calitatea de observatori pentru arbitri? Noi întrebăm, noi auzim.

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × = 16

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: