”Am reușit și cu jucători care au evoluat mai puțin!” Vulturii, 9 succese din 9: lider al returului. În prelungiri!

CS Vulturii 2009 Lugoj s-a despărțit cum nu se poate mai bine de proprii suporteri, câștigând și pentru a noua oară în ultimele 9 meciuri, vineri de la ora 18, 2-1 acasă în prelungiri cu ACS Știința Turceni, triumf ce le conferă șanse elevilor lui Cosmin Petruescu de a încheia sezonul chiar pe locul 2 în Seria 4, ceva de necrezut pentru fanii alb-albaștrilor la începutul returului.

10612698_819357678105170_7686109543790106456_n

În a cărui ierarhie separată CS Vulturii 2009 se regăsește actualmente pe locul 1, o performanță notabilă. Desigur, șansele lugojenilor de a și încheia campionatul în postură de vicecampioni ai seriei sunt foarte reduse, dar ascensiunea celor de pe malurile Timișului este incontestabilă, apropierea de podium fiind acum palpabilă.

CS Vulturii va pune punct sezonului vinerea viitoare de la ora 18, când se va derula întreaga etapă, în deplasare la Sebiș, cu secund clasata CS Național, care se impunea în tur la Lugoj cu 2-0, hibernând atunci pe primul loc.

Până atunci, timișenii au savurat în runda a XXV-a al nouălea triumf consecutiv, conturat după pauză: CS Vulturii 2009 – ACS Știința Turceni (Gorj) 2-1 (0-0).

Mai întâi, gazdele au deschis scorul dintr-o lovitură de la 11 metri obținută de Dobra după o pătrundere verticală, fiind faultat în marginea careului mare, în lateral, de fundașul central al gorjenilor. Vânătu a transformat, 1-0 în minutul 57.

Tot de la punct fix, peste nici 10 minute, au egalat și oltenii, în urma unei lovituri libere din zonă laterală, o neatenție a lugojenilor servindu-i lui Slavu o reluare cu capul, după o deviere pe colțul lung: 1-1 în minutul 66, de pe picioare.

Petruescu a mai efectuat încă o schimbare, apelând și la Vlădia, deși cu mici probleme medicale, iar ocaziile avute de Stoichescu și Porcescu s-au preschimbat în cele din urmă, grație perseverenței, într-un gol în prelungiri, aducător de două puncte în plus.

Tocmai Vlădia a lansat o diagonală în careu, iar Precupanu, de la 10 metri, din lateral dreapta, a trimis peste portar, un lob cu destinația plasă. Ar fi fost oricum 11 metri, execuția fiind din cădere, tras clar de fundașul stânga al vizitatorilor: 2-1 în minutul 93.

Fără Magdaș, neconvocat, respectiv Buligă – rămas pe bancă, în vreme ce Vlădia a intrat deși ușor accidentat, toți având probleme medicale, CS Vulturii 2009 s-a descurcat în condițiile date, spre bucuria antrenorului Cosmin Petruescu: ”O partidă pe care am controlat-o cap-coadă, cu mici excepții. Am avut posesie, un număr bun de ocazii, dar am întâlnit o echipă foarte bine organizată, bine așezată, venită să nu piardă, și care a încercat să ne surprindă cu câteva șuturi de la distanță în prima parte și care a egalat, pe lipsa noastră de atenție, la o fază fixă din partea a II-a. Dar putea să se încheie cu orice rezultat, căci, așa cum am învins, putea la fel de bine să fie remiză sau chiar să și pierdem. Una peste alta, o victorie muncită, ca număr și claritate a ocaziilor avute”.

”Sunt mulțumit de rezultat, mai ales ținând cont și de faptul că am abordat meciul cu jucători care au evoluat mai puțin, căci am avut mari probleme de efectiv. Dar cei intrați de la început și pe parcurs și-au făcut pe deplin datoria. Îi felicit pe băieți, staff-ul tehnic și cel administrativ, căci împreună am reușit ceea ce am reușit!”, a mai spus Petruescu.

:::::

CS Vulturii 2009 Lugoj: Iordache – Precupanu, Loga, Miculescu – cpt., Ardelean – Dobra (64, Marta), Mânecan, Vânătu, Semenea (60, Ivașcu) – Stoichescu (80, Vlădia), Porcescu.

Pe bancă: Dragostin – Agoston, Pîntea și Buligă.

”Îi felicit pe cei de la Arad pentru reușita promovării și le doresc baftă în Liga 2!”, a urat antrenorul Petruescu. În ultima rundă, Vulturii, a patra în ierarhie, va juca la Sebiș, a doua clasată, iar Mamma Mia – a treia, la Motru.

+

Rezultatele penultimei etape din C4 – a XXV-a:

Pandurii II Târgu Jiu – Naţional Sebiş 0-6: Călin (14), Poiană (35), Apostol (49), I. Radu (74), Neacşu (83), Digbeu (87 – pen.).

ACSVM Craiova – ACSO Filiaşi 0-0.

CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – UTA Bătrâna Doamnă 0-0.

Vulturii Lugoj – Ştiinţa Turceni 2-1: Vânătu (57 – pen.), Precupanu (90+3) / Slavu (66).

FC Hunedoara – Minerul Mehedinţi 3-0 – neprezentare (retragere din campionat).

CS Ineu – Minerul Motru se joacă sâmbătă de la ora 18 iar Millenium Giarmata a stat.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: