Amical cu o repriză de 45 de minute și două de 30: ASU Politehnica Timişoara – Centrul Naţional de Pregătire 3-4 (0-3, 1-0, 2-1)

Pentru a treia oară în decurs de două luni, secund divizionara ASU Politehnica și CNP Timișoara s-au întâlnit în meciuri de verificare, de această dată un test util chiar dacă întrecerea Ligii 2 este în plină desfăşurare, înaintea etapei a șasea. După ce în primul joc s-a înregistrat o remiză, 2-2, iar în cel de-al doilea alb-violeții au învins cu 3-2, astăzi a venit rândul junilor lui Cristian Petcu şi Ionuţ Vucea să încheie victorioși, cu 3-4.

Meciul de astăzi de pe arena ”Ştiinţa s-a jucat pe durata a trei reprize, prima având 45 de minute, iar ultimele două câte 30 de minute. Prima, cu o durată conform regulamentului, a fost de excepție pentru generația de 2000 de la Centrul Național de Pregătire, îndrumată de antrenorii Cristian Petcu – principal, secundul Ionuț Vucea și Wili Harasim cu portarii, ”mânjii” reuşind să puncteze de trei ori.

Scorul a fost deschis în minutul 18 de Mihai Bănceanu, care a recuperat o minge la 25 de metri de poarta lui Murariu și a înscris spectaculos, cu un şut de la 20 de metri, în vinclu.

Cei de la Centrul Național de Pregătire și-au dublat avantajul în minutul 26, prin Răzvan Pițigoi, care a profitat de o nouă eroare a celor de la ASU Politehnica și l-a învins pe Murariu, care a ieșit în întâmpinare.

Iar în minutul 41, și tot printr-o execuție de rafinament, Roger Kecskes a prins un şut de la 22 de metri, balonul lovind transversala şi ricoşând în plasă.

În repriza a II-a, prima cu durata de o jumătate de oră, în minutul 60, Bogdan Miholca a redus din diferență, din interiorul careului: 1-3.

Iar la începutul celei de-a treia reprize ”violeţii” s-au apropiat la un gol, atunci când Florin Lazea a transformat o lovitură de la 11 metri: 2-3.

Însă formația mai tânără nu s-a împăcat cu golurile primite şi a marcat din nou, prin foarte tânărul Valentin Firca, în vârstă de 16 ani, tot cu un șut la vinclu, de la marginea careului de 16 metri.

Scorul final avea să fie stabilit în chiar ultimul minut al jocului, 105, de Romeo Bănică, finalizând cu capul din interiorul careului mic în urma unei centrări: 3-4. A fost al doilea meci de pregătire dintre cele două echipe în decursul noului campionat al Ligii 2, primul derulându-se după etapa a II-a a sezonului.

*

ASU Politehnica Timișoara: Murariu – Bilia, Mera, Scutaru, Cherecheș – Ignea, Vidrăsan – Plămadă, Bozian, Bedea – Velici.

În cele două reprize au mai intrat: Munteanu – Szasz, Nicolescu, Coadă, Cojocaru, Ghinescu, Lazea, Poparadu, Miholca, Bănică, Istrătescu, C. Popescu, Alexandru Rus.

CNP Timișoara: Pădure – Stoianovici, Țiereanu, Goța, Popa – Bănceanu, Coroiu, Trip, Kecskes – Pițigoi, Șimăndan.

Au mai intrat Matenciuc – Pop, Gîdea, Vișan, Cin, Firca.

Cosmin Petruescu (antrenor principal ASU Politehnica): ”În primul rând, vreau să-i felicit pe copii pentru replica pe care ne-au dat-o! A fost cel mai bun joc al lor dintre cele pe care le-am disputat cu ei. Lăsând la o parte rezultatul, care are importanța lui, dar nu este primordial în astfel de jocuri, consider că a fost un test foarte util. Am oferit minute mai puține celor care au jucat în ultima etapă de campionat, mai multe celor care nu au evoluat sau au intrat pe parcurs la Bacău. Din punctul de vedere al efortului fizic, ne-am atins obiectivele pe care ni le-am dorit vizavi de parametrii efortului. Poparadu, care vine după o accidentare, a bifat și el 30 de minute. Nu în ultimul rând, le-am dat minute și celor doi jucători recent transferați, Tiberiu Istrătescu și Călin Popescu. Sunt doi tineri de mare perspectivă și am rămas plăcut impresionat de atitudinea pe care au avut-o și de curajul cu care au intrat în joc. Chiar dacă a fost un meci de pregătire, au fost la primele minute pentru echipa noastră”.

Ionuţ Vucea (antrenor secund CNP): ”Pot spune că a fost cel mai bun meci reuşit de elevii noştri în cele trei partide jucate cu ASU Politehnica. Noi am fructificat ocaziile, având o eficacitate foarte bună. După pauză jucătorii s-au relaxat probabil şi avansul de trei goluri i-a mulţumit, dar în fotbalul de azi şi de la acest scor poţi să pierzi. Drept dovadă, am primit şi cele trei goluri în cele două reprize, unul chiar în ultimul minut. La finalul meciului băieţii au fost foarte bucuroşi de acest rezultat. Sunt foarte mulţumit de acest succes, chiar dacă a fost un amical!”

ASU Politehnica joacă următoarele două meciuri pe ”Dan Păltinișanu”, duminică de la ora 19:30 în campionatul Ligii 2, cu FC Argeș, iar miercurea viitoare în turul al IV-lea al Cupei României, cu concitadina Ripensia, de la ora 16:30.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 4 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: