Amical: Ripensia Timişoara – CS Şoimii Lipova 2-1 (1-1). Declarații Petruescu, Sabău + FOTO

Roșu-galbenii bănățeni din Liga 2 au continuat și astăzi șirul victoriilor din pregătirile de iarnă, răsturnând scorul în amicalul de pe Bega cu vizitatorii arădeni din Liga 3, care deschideau scorul la mijlocul primei părți prin Paulevici, după care Popovici a egalat prompt iar Neagu a transformat spre final o lovitură de la 11 metri: Ripensia Timişoara – CS Şoimii Lipova 2-1 (1-1).

Acesta a fost cel de-al cincilea meci de pregătire al Ripensiei, aflată în cea de-a doua săptămână de cantonament la Buziaș, partida de astăzi de la ora 13:30 jucându-se însă la Baza 2 UPT, unde elevii pregătiţi de Cosmin Petruescu au revenit așadar în cursul acestei ierni, bifând încă un succes, după ce precedentele se consemnau în fața Fortunei Becicherecu Mic, cu 5-1, Avântului Periam, cu 8-1, Crişului Chişineu Criş, cu 4-3 şi Pandurilor Târgu Jiu, sâmbătă, cu 4-0. Mult mai greu în această după-amiază, 2-1 cu CS Şoimii Lipova.

Prima ocazie mai mare am notat-o în minutul 13, când Golda a ratat de la 8 metri cu poarta goală, ca apoi Tudorache să nimerească transversala cu un şut de la 10 metri, în minutul 23.

Iar după numai un minut oaspeţii aveau să deschidă scorul prin Dragan Paulevici, cu un şut din colţul careului de 16 metri, la colţul lung, în stânga portarului Velcea… 0-1.

Însă bucuria vizitatorilor a fost de foarte scurtă durată, căci Alexandru Popovici a luat o minge pe cont propriu, a intrat în careu, a driblat şi portarul şi a trimis în plasă. Primă repriză încheiată la egalitate, dat fiind că aceiași Popovici şi Golda au mai ratat alte două situaţii clare de a marca.

Unicul gol al reprizei secunde a căzut târziu, decisiv în stabilirea învingătoarei, fiind marcat de Alexandru Neagu în minutul 80, din lovitură de la 11 metri, corect acordată pentru fault în careu: 2-1.

Și înapoi în cantonament la Buziaș, urmând ca ripensiștii să se mai pregătească prin joc și joi respectiv vineri, în zonă…

*

Ripensia: Velcea – Andrei Macrițchii, Țieranu, Lalić, Fridrich – Valeriu Macrițchii, Coulibaly – Popovici, Ene, Tudorache – Golda.

Antrenor principal: Cosmin Petruescu; secund Iulian Muntean.

Repriza a doua: Miklos – Marić, Țieranu (min, 79, Bain), Lalić, Gladun – Stoi, Călin – Vasluian, Neagu, Piftor – Pădurariu.

CS Şoimii Lipova: Iliescu – Nagy, Pop, Popa, Filimon, Tănase – Gavrilă, Trip, Trabalka – Gherasim, Paulevici.

Repriza a doua: Buta – Stoin, Pop, Bercu, Haţegan – Ouadie Salhi, Vlad, Prună, Moisin – Ardelean – Paulevici.

Antrenor principal: Flavius Sabău; secund, Marius Ciubăncan.

Au arbitrat: Denis Mihăescu – Denis Ştefănescu şi Paşca.

+

La cald…

Flavius Sabău (antrenor principal CS Șoimii): ”A decurs exact cum mă aşteptam, ne-am mişcat destul de bine, am încercat să controlăm posesia… Uneori ne-a reuşit, uneori nu…Pentru noi a fost un prim joc amical după două săptămâni de pregătire. Sunt foarte mulţumit de ceea ce am văzut.”

– În prima repriza ați evoluat mai bine… În a doua repriză am avut doi jucători în probe, care nu s-au antrenat cu noi, s-a văzut asta din punct de vedere tactic, s-a văzut asta bine pe linia mediană şi pe cea de atac, şi s-a văzut asta în a doua repriză, este cumva normal.”

– Ați avut o serie de plecări importante de la echipă, dar în ultima perioadă ați adus jucători noi… Da, este destul de bine în comparaţie, cei care au plecat şi cei care au venit. Cei care au plecat ştiau tot ce le ceream, cei noi nu ştiu. Marea provocare va fi ca să-i aducem pe cei noi din punct de vedere tactic și mental la ceea ce vrem noi să jucăm.”

– Cum va fi lupta la promovare în această serie a opta? Ah, destul de grea, sută la sută va fi destul de grea. Sunt multe orgolii, sunt multe echipe de la noi din judeţ, şi din județele apropiate, şi sunt orgolii mari. Sunt şi echipe bune şi mă aştept să fie foarte greu din toate punctele de vedere, mai ales în momentul acela când eşti o echipă care te bați la primele locuri. Toţi trag de tine…”

– Mai aveţi de gând să mai transferaţi jucători, să mai acoperiţi câteva posturi? Nu, nu mai aducem, ultimele posturi rămase – am încercat să le dau şanse acestor doi băieţi, Moisin şi Ardelean. O să vedem cum se vor comporta în continuare, în mare măsură suntem destul de competitivi şi nu mai avem nevoie de întăriri.”

Cosmin Petruescu (antrenor principal Ripensia): ”A fost un adversar foarte bun, am întâlnit o echipă cu pretenţii. Am ales ordinea adversarilor, mi-am dorit un astfel de joc pentru etapa de pregătire în care ne aflăm. Ştiam din partidele disputate în vară, atât cele amicale, cât şi oficiale, că Lipova este un adversar foarte bun. Dar mă bucur pentru atitudinea pe care au avut-o jucătorii noştri. O victorie pe o evidentă stare de oboseală, firească, dacă ţinem cont că de când am început pregătirea nu au avut nici o zi de pauză. Mă bucur că am reuşit să câştigăm, chiar dacă în unele momente ale jocului ne-a lipsit luciditatea, ne-a lipsit prospeţimea şi am luat unele decizii greşite, trebuia să judecăm altfel. Dar mă bucur că am avut atitudine, determinare. Băieţii, cât au putut, au încercat să respecte un plan tactic pe care l-am pregătit pentru acest joc.”

– Nu aţi folosit trei jucători, pe Dobre, Rogac şi Sokovic. Care este situaţia lor? Pe Dobre l-am menajat, având trei portari, şi l-am folosit din primul minut pe juniorul Valentin Velcea – e un portar talentat, de perspectivă. I-am făcut un cadou, fiind ziua lui de naştere, şi cu siguranţă îl vom folosi şi în meciuri oficiale. Rogac, care se antrenează separat după o accidentare, din meciul cu Periam, iar Sokovic, am decis să-l protejăm, că tot la meciul cu Periam a avut mici probleme medicale.”

– Unde veţi juca următoarele meciuri de verificare? Cu Reşiţa şi cu Pandurii Târgu Jiu? Mi-aş dori să joc pe iarbă, chiar dacă o parte din pregătiri am făcut-o pe acest sintetic. Doresc să le mulţumesc încă o dată celor de la Politehnica Timişoara pentru sprijinul acordat, am solicitat acest teren pe ultima sută de metri. Cred eu că următoarele două jocuri se vor juca pe iarbă, chiar dacă nu vor fi suprafeţe perfecte pentru joc. Dar probabilitatea este de a juca la Buziaş, Hitiaş sau poate chiar la Urseni.”

Fotografii de Iosif Canea; clasamentele toamnei în Liga 2 și Seria 8 din Liga 3, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: