Analiza grupelor interesante de la Euro 2016

Campionatul European de Fotbal din Franța este foarte aproape. Strategiile sunt în curs de elaborare, suporterii se pregătesc de meciuri spectaculoase, iar pariorii caută deja cele mai bune cote la meciurile de la această competiție. De asemenea, împătimiții fenomenului fotbal caută acum informații privitoare la aceste meciuri și în special despre marele duel de început, Franța – România.

În această privință este important de știut totul, căci meciul de deschidere al Euro 2016 este esențial pentru echipa noastră: vrem să știm pe ce post este transmis meciul Franta vs Romania, dacă postul care transmite meciul este disponibil în format HD sau chiar dacă îl avem în grila de programe de care dispunem la furnizorul de televiziune la care suntem abonați.

Campionatul European de la această ediție se remarcă deja prin mai multe evenimente notabile. Se știe faptul că el va fi primul cu 24 de echipe. Scandalul sexual în care a fost implicat, printre alții, Karim Benzema, unul dintre jucătorii mari ai Franței, a zguduit lumea fotbalului. Nici Michel Platini nu a fost ferit de necazuri, de fapt, prima scena fotbalistică fiind afectată de numeroase scandaluri de corupție la cel mai înalt nivel.

Totuși, toate evenimentele neplăcute au fost trecute în plan secund după ce s-au tras la sorți grupele acestui turneu. Primele două din fiecare grupă se vor califica în faza 16-imilor. Sperăm ca, după un meci inaugural Franța – România, românii să aibă motive de mândrie și să spere la un loc între aceste echipe ce vor trece de faza grupelor. Federația Româna de Fotbal a publicat programul de pregătire al echipei naționale pe site-ul oficial.

Mulți analiști sunt de părere că Franța nu putea spera la o grupă mai ușoară, însă socotelile lor nu prea s-au adeverit de fiecare dată, iar Franța a și dezamăgit cu ocazia unor turnee la care a participat și la care a fost favorită. Este de ajuns să ne amintim de Campionatul Mondial din 2002, atunci când francezii mergeau în calitate de campioni mondiali. Totuși, atunci, ei au plecat destul de repede acasă și au lăsat în urmă o senzație de neputință.

Grupa României nu este neapărat una dintre cele mai puternice de la Euro 2016. Atunci când vom urmări meciul Franța – România, nimic nu va conta din palmaresul adversarilor noștri. Vom juca de la egal la egal cu o echipă care e forțată de statutul ei să câștige cu orice preț acest joc. Deși România, Albania și Elveția s-au calificat direct la Campionatul European de Fotbal, niciuna dintre aceste echipe naționale nu a câștigat grupa în care a evoluat în preliminarii.

Cea mai tare este Grupa E. Acolo au fost repartizate formații ca Belgia, Italia, Irlanda și Suedia. Nimeni nu îi voia pe italieni în propria grupa, dar iată ca ei vor juca alături de alte echipe de temut din Europa. Italia a fost finalistă la ediția din 2012 și a rămas o echipă puternică, în special pe faza de apărare. Belgia, o echipă națională în plină ascensiune, plasată foarte bine și în clasamentul mondial, adică pe locul 2, nu se va lăsa dată la o parte atât de ușor de la masa echipelor de calibru. Suedia, condusă de impetuosul Zlatan Ibrahimovici, are o mare sete de victorii la turneele finale, după ce a ratat Mondialul brazilian din 2014, atunci când a fost eliminată la baraj de Portugalia fenomenalului Cristiano Ronaldo.

România nu este, din păcate, într-o situație foarte fericită. Fotbaliștii noștri vor încerca să impresioneze atunci când în lumea întreagă va fi transmis meciul Franța – România, iar toți ochii vor fi ațintiți asupra fotbaliștilor de pe teren. Primul meci al unei asemenea competiții este mereu extrem de important și poate da tonul evoluțiilor ulterioare ale formațiilor angrenate în aceste dueluri tari. De aceea, România are nevoie de un joc bun și curajos, astfel încât să profite de situația în care vor fi puse gazdele, aflate sub o presiune imensă la ora jocului.

Euro 2016 va fi înțesat cu vedete. Puțini mari fotbaliști actuali au ratat acest turneu final din cauza necalificării. Doar olandezii sunt o pierdere importantă din acest punct de vedere, căci ei aveau un joc spectaculos care îi captiva pe toți suporterii și iubitorii fotbalului. În Franța îl vom vedea și pe Gareth Bale, galezul din atacul lui Real Madrid, fotbalist care deține acum recordul celui mai scump transfer realizat în fotbal la nivel mondial. Meciul Anglia – Țara Galilor este un duel ce merită urmărit, iar noi vom vedea la lucru ambițiile istorice ale celor două națiuni înrudite. În aceeași Grupă B cu ele sunt și Rusia și Slovacia. Aceste echipe naționale nu vor să plece cu mâna goală de la Euro și sunt dornice să elimine cel puțin o formație britanică și să o trimită acasă cât mai repede.

Pe lângă meciul de deschidere Franța – România, atât de special pentru noi, turneul din Franța ne va asigura și alte dueluri importante și spectaculoase. Sunt de urmărit și partidele dintre Germania și Ucraina sau Germania și Polonia, care vor avea loc în Grupa C. Irlanda de Nord pleacă din start din postura de outsider al acestei grupe echilibrate.

Totuși, nimeni nu dădea acestei echipe naționale vreo șansă de calificare la Euro 2016 atunci când au început preliminariile. Situația se poate repeta și în iunie, căci nimeni nu îi vede pe anonimii nord-irlandezi capabili să își depășească acum condiția.

Germanii ar trebui să se teamă, cu siguranță, de atacantul polonez Robert Lewandowski, cel care a marcat în preliminarii nu mai puțin de 13 goluri. El este într-o formă formidabilă și doar vreo accidentare nefericită l-ar putea ține departe de porțile adverse în Franța.

O alta grupă extraordinară la această ediție a “Europeanului” de fotbal este Grupa D. Aici, Spania va da piept cu Turcia, Croația și Cehia. Turcii au fost cei care i-au împiedicat pe olandezi să joace la Euro 2016 într-o grupă de calificare câștigată de cehi. În schimb, Croația are jucători de top, care se remarcă printr-o tehnică ieșită din comun: Luka Modric (Real Madrid), Ivan Rakitic (Barcelona) sau Mario Mandzukic (Juventus Torino)…

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Publicitate și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: