Andone (ASU Politehnica): ”Trebuie să fim pregătiți mental și de luptă în dueluri, căci altfel… Afumați e o echipă care joacă în acel stil cu multe pase, joc de București…”

Alb-violeții sunt în fața celei de-a doua deplasări în Ilfov după 4 săptămâni, CS Afumați – ASU Politehnica fiind programat în etapa a 9-a din Liga 2 sâmbătă de la ora 11, joc pe care gazdele neînvinse de 3 runde după ce în primele 5 nu înscriau deloc îl abordează de pe locul 15 și cu numai 5 goluri marcate, mai mult doar decât ”lanterna roșie” Foresta Suceava. Dar, după cum a explicat astăzi de la 10,45 antrenorul timișorenilor, Bogdan Andone, completat de Poparadu și Țugui, CS Afumați este mai puternică decât relevă diferența de 7 locuri și 5 puncte din clasament între oponentele din weekend, în favoarea bănățenilor.

Care au avut parte de rezultate alternante, mai întâi două victorii, apoi două eșecuri la zero, din nou două succese, începând cu cel cu 3-2 în Ilfov, la Clinceni, urmate de înfrângerea cu 1-0 în fief-ul liderului sibian și dezamăgitorul după pauză 2-2 (2-0) acasă sâmbăta trecută cu o altă formație ilfoveană, CS Balotești.

Și în campania precedentă timișorenii aveau a cincea deplasare tot la Afumați, încheiată atunci cu 2-0 (0-0) pentru gazde prin goluri marcate în minutele 81 și 90+1, Sorin Brîndescu abordând ieșirea în formula Mitrea – Motreanu, Gălan – cpt, Todorov, Taub – Teuț (77, Vucea), Giuricici, Constantinescu, Birău (83, Stancu), Mărgărit, Blănaru iar pe bancă fiind Gakos – Ștefanovici, Ghinescu, Țugui și Niță.

La ora actuală, bănățenii se vor prezenta în Ilfov cu bilanțul 4 2 0 2 6-7 6 puncte pe alte terenuri, 3-2 la Brăila, 2-0 pentru Chindia, 3-2 la Clinceni și 1-0 pentru AFC Hermannstadt, după ce anul trecut efectuau deplasarea la Afumați în etapa a 10-a, cu 8 puncte la zestre, dintre care 4 în deplasare.

CS Afumați a pornit cu stângul în actuala ediție a Ligii 2, 4-0 pentru CS Mioveni, 0-1 acasă cu Hermannstadt, 0-0 la Balotești și 2-0 pentru Sportul la Snagov, după care a mai pierdut și în runda a V-a, 0-1 pe teren propriu cu Dunărea Călărași, pe 26 august, trecând însă apoi la rezultate pozitive, 2-0 la Satu Mare, tot 2-0 și acasă cu UTA respectiv 1-1 în weekend-ul trecut la Motru, unde Vasile Neagu a apelat la Marinescu – Onea, Robicek, Patriche – cpt., Perju, Tudorache, Olariu (70, Zaharia), Avram, Vlada (82, Burlacu), Vasile (60, Manole) și Dedu, rezerve fiind: Obretin – Buzea, Mitu și Nicolae.

Ultima întâlnire a violeților cu cei din Afumați s-a consumat în primăvară, în returul sezonului trecut, 2-1 (2-0) pentru ASU Politehnica prin golurile lui Taub și Blănaru în minutul 42, din penalty.

Bogdan Andone a spus în această dimineață că ”ne așteaptă o deplasare foarte dificilă, la o echipă foarte bună, mai ales în meciurile de pe teren propriu, cu continuitate la nivelul staff-ului și al lotului de jucători, care activează de mulți ani împreună, un teren greu, pe care se câștigă foarte greu, așa încât trebuie să fim foarte bine pregătiți mental și de luptă, de dueluri, altfel vom avea foarte mult de suferit”.

Antrenorul principal al ocupantei locului 8, la patru puncte în urma Ripensiei și a lui ASA, pe pozițiile 2 și 3 pe podium, a mai semnalat și că ”i-am urmărit în câteva meciuri, își crează multe ocazii, așa a fost și cu Dunărea, cu care au pierdut, dar un rezultat mincinos, Călărași marcând din penalty dar Afumați având 6-7 ocazii imense. Și cu UTA și-au creat o sumedenie de ocazii, putea fi mult mai mult decât 2-0, așadar o echipă foarte bună, o echipă care joacă, în stilul acela cu multe pase, joc de București – cum spunem noi, așa încât trebuie să fii foarte bine pregătit în dueluri, pregătit pentru sacrificii și efort, căci altfel va fi foarte, foarte dificil…”

Despre recentul 2-2 (2-0) acasă cu ilfovenii din Balotești, ”am pierdut ca niște proști, pe niște greșeli incredibile, de copii și juniori, pe lucruri pe care le-am antrenat, dar a fost același scenariu precum în meciul cu Metaloglobus, pe fondul unui joc foarte bun, a unei calități a jocului foarte bună pe atac, în care ne-am creat multe oportunități. A apărut însă o relaxare, tratarea cu superficialitate a defensivei, probleme de concentrare, cu decizii eronate, și am pierdut 5 puncte în două meciuri pe care n-aveam dreptul să le pierdem sub nici o formă”.

Andone n-a divulgat în schimb problemele medicale din efectiv: ”Om vedea până sâmbătă care jucători sunt valizi, cine poate juca, cine nu, căci sunt și unii cu unele probleme, rămâne așadar de văzut cine joacă, cine nu. N-aș vrea să spun cine are probleme căci adversarii știu atunci iar altele nu spun niciodată nimic, cine joacă, cine nu, și se vor pregăti în funcție de noi…”

Majoritatea meciurilor etapei a 9-a, printre care și Academica – Ripensia, la Clinceni, se joacă sâmbătă de la 11, iar Olimpia – UTA la Satu Mare de la ora 12, după care Chindia – Dacia Unirea Brăila duminică de la 11. Programul rundei și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 3 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: