Antonio Foale, 2-1 ASU: ”I-am luat încă din primul minut sus acolo, nu i-am lăsat să-și facă jocul, și a contat”. Prim triumf acasă în 2018

ASU Politehnica s-a desprins la 2-0 deja în primul sfert de oră al jocului găzduit pe ”Știința” în Vinerea Mare cu a cincea clasată în Liga 2, CS Afumați, timișorenii învingând în premieră acasă în 2018, la a patra încercare, triumf prin care s-au apropiat la 4 puncte de ilfoveni. ”Violeții” vor juca și vinerea viitoare, la Călărași, în fief-ul liderului lui Alexa, de la ora 17…

Antonio Foale, aflat ca interimar la doar al doilea meci pe teren propriu la cârma alb-violeților, față de cele 3 disputate în deplasare, în care înregistra toată gama rezultatelor, s-a bucurat de primele puncte adjudecate acasă prin victorie în noul an: ”Ne-am făcut un cadou frumos de Sfintele Sărbători de Paște, pe multă muncă, iar cu acest prilej adresez Sărbători fericite susținătorilor noștri! Le mulțumesc jucătorilor pentru tot angajamentul lor de astăzi, pentru atitudine și agresivitate, pentru dorința lor de victorie în primul rând”.

Foale a explicat că ”am avut puțin emoții, când am făcut pasul înapoi, dar am reușit să nu luăm gol și ne-am reglat apoi din nou jocul spre jumătatea reprizei a II-a, când am ieșit din nou la atac. Se zice că 2-1 e un scor periculos…”

Așa cum semnalam și în comentariul LIVE TEXT al meciului, ”Lusamba și-a reziliat contractul, un caracter, și el a simțit că nu s-a integrat, așa cum a și declarat, și poate că și timpul a fost prea scurt, acesta este și motivul, neintegrarea. Vedem cum o fi fără vârf, astăzi cel puțin am reușit, ceea ce înseamnă că se poate, se găsesc soluții problemei…”

N-a fost însă vorba doar despre dispariția din efectiv a atacantului congolez, ASU acuzând astăzi și alte indisponibilități: ”Plămadă a fost accidentat, la fel, la antrenamentul de joi și Schieb, o surpriză neplăcută că și portarul Dascălu și-a întors degetul”. Iar Mera a absentat datorită suspendării.

Cât despre învinșii de pe o poziție ierarhică superioară, ”Afumațiul, o echipă de top, ce a impresionat, dar nu i-am lăsat să-și facă jocul, i-am luat încă din primul minut sus, i-am ținut acolo, și a contat, căci altfel, ei au un nucleu de jucători care evoluează de mult timp împreună, se cunosc și cu antrenorul, și ne putea fi mai greu. Au fost acțiunile lor de contraatac pe dreapta, și la gol…”

Iar rezultatele zilei din Vinerea Mare semnalează că doar ASU Politehnica s-a impus pe teren propriu în Liga 2, dintre șase formații gazdă. Clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = sapte

 


Alte articole legate de acest subiect: