”Apar mari probleme de funcționare când nu se sincronizează cele trei elemente”. Ripensia, conferință de presă la final de sezon. Declarații Mihu, Ienovan

În absența antrenorului principal Alexandru Pelici, motivată prin pregătirea meciului în deplasare la Constanţa, programat vineri de la ora 11 la ASSCS Farul, Ripensia a găzduit în această după-amiază o conferință de presă în loc de concluzie la participarea în ediția 2018-2019 a Ligii 2, găzduită în sediul clubului din Piața Libertății numărul 1, în clădirea vechii Primării, o premieră în privința întâlnirilor mediatice: ”Aici a fost constituit clubul Ripensia, iar aşa cum cei din 2012 au reconstruit clubul, recuperăm valoric la nivel simbolic. E şi acest demers… Am insistat să primim o încăpere în acest loc”. Amfitrioni, Dumitru Mihu și Radu Ienovan, conferința începând la ora 14:30 şi încheindu-se la ora 16…

”La sfârşitul anului trecut am constituit o societate pe acţiuni, pentru a construi infrastructura necesară funcţionării în toată componenţa, seniori şi juniori… Activitatea a decurs în limitele impuse, obiectivul anul acesta a fost supravieţuirea. Apoi să facem o figură cât se poate de frumoasă… Am avut un început ezitant, finalul, la fel, dar important e că mijlocul a fost consistent… Meritul principal e al jucătorilor, antrenorilor, al celor trei pe care i-am avut. Noi le mulţumim pentru toată activitatea desfăşurată în condiţii bunicele! Suntem optimişti, avem un oraş mare, puternic, odată şi-odată se va face… Obiectivul nostru este să construim un club de fotbal și nu o echipă! Asta înseamnă că trebuie să depunem eforturi la toate nivelele. Nu este o soluție pentru noi, ca și club, politica aceasta de a crea un foc de artificii. Că după vine bezna! Nu ne dorim performanțe cu orice preț. Toate componentele clubului trebuie să crească armonios și noi avem probleme la infrastructură. Trebuie să punem cărămizile una peste alta, nu să construim pe nori. Ne-am ocupat mai mult de echipa mare, ne ocupăm de găsirea de locaţii, astfel încât cât mai mulţi copii să ştie că joacă la Ripensia. Avem 150 aproximativ. Suntem în perioada acumulării cantitative, ne propunem să ajungem la 4-500 de copii, să vină cât mai mulţi antrenori. Sunt baze identificate, care nu sunt folosite sau închiriate. Sper să avem măcar 20 de antrenori, fiecare cu echipa lor, să lărgim această bază. De multe ori, chiar dacă există bunăvoinţă din partea autorităţilor, legislaţia nu permite. Am avut tatonări cu CFR, există un potenţial foarte mare. Terenul, e al Primăriei. Construcţia, a CFR-ului. Am avut discuţii, vom vedea dacă vom reuşi să finalizăm ceva. Va fi greu, e nevoie de investiţii serioase acolo. Nu ne permitem să facem investiţii unde nu avem o înţelegere fermă… iar legislaţia nu permite”, a punctat Dumitru Mihu. Care a mai amintit despre terenul Mănuşarul, un alt teren vechi din Ciarda Roşie… ”E privat şi e ţinta unui proiect imobiliar, dar am discutat şi cu primarul Nicolae Robu despre terenul Dacia din Mehala. E nevoie de un stadion. Mâine, dacă ar fi unul nou de 32.000 de locuri, am plăti 10.000 de euro chiria şi nu ne-am permite să jucăm acolo…”

Întrebat despre stadionul promis de autorităţi, lângă cel actual, Ciarda Roşie, Mihu a explicat: ”Acesta se află doar în stadiul de proiect. Având în buget pe anul 2019 numai  200.000 de lei, nu o să ne propunem niciodată să construim un stadion. Autorităţile locale trebuie să construiască un stadion! Grupul celor care sunt lângă Ripensia este destul de redus şi încă avem mult de lucru la nivel de susţinători. Este preconizată formarea unui club al oamenilor de afaceri – Ripensia 100. Oameni cu potenţial financiar, care să-şi aducă o contribuţie la bunul mers al clubului. Aceşti oameni de afaceri există, trebuie să le oferim seriozitate. Sper ca în perioada următoare să constituim acest club! Discutăm despre nivelul cubului, care e undeva la mijloc, şi infrastructura, care e jos. Şi apar astfel mari probleme… Şi exista frustrări şi discuţii interminabile. Trebuie să apropiem cele trei elemente. Stadionul „Dan Păltinişanu” să nu fie dărâmat deocamdată, în condiţiile în care nu există planuri concrete pentru o nouă construcţie”.

La care a intervenit Radu Ienovan, explicând că în ediţia 2020-2021 „cerinţele de omologare vor fi mai aspre, cerându-se 1.500 locuri pe scaune, faţă de cele 500 pe care le are acum arena din Ciarda, are minimum necesar. Dar teoretic mai poate suferi modificări, ajustări pentru mărirea tribunelor de la peluze, din spate”.

Întrebat dacă știe de va pleca antrenorul Pelici, răspunsul a fost ”nu mi-a spus că va pleca, nu ştiu dar există discuţii şi cu dânsul, sigur, avem o discrepanță, fiind un antrenor foarte bun cu aspirații foarte mari. Nivelul clubului este pe undeva la mijloc, iar din punct de vedere al infrastructurii, suntem jos. Apar mari probleme de funcționare când nu se sincronizează cele trei elemente. Alex Pelici e un antrenor bun, care a venit în orașul lui să facă performanță. Îl înțelegem, nu știm în ce măsură noi ca și club vom reuși să creăm condițiile pentru ca dânsul să-ți poată atinge obiectivele. Fiecare om ce vine trebuie să respecte obiectivele clubului. Agendele personale nu sunt recomandate deocamdată într-un club care are un anumit nivel și un anumit ritm. Dacă un cal e prea puternic, se rupe hamul…”

Mihu a mai spus că în sezonul viitor bugetul clubului va fi cel puţin la acelaşi nivel cu cel din sezonul 2018-2019, adică 650-670.000 de euro, dar este cu mult inferior faţă de alte cluburi din liga a doua.

Întrebat despre acei 25.000 de euro pe relația cu Dunărea Călărași, a explicat că ”nu este nici un litigiu cu Dunărea Călăraşi, suma a fost achitată. Clubul a achitat cei 25.000 de euro. Statutul lui Mediop e incert, s-a operat la ligamentele încrucişate. Prin actul de transfer, se precizează că în cazul în care Dunărea Călăraşi retrogradează, el se întoarce înapoi la club”. Iar Adrian Ungureanu este refăcut complet şi din sezonul următor va juca.

Despre faptul că mulţi jucători sunt la final de contract, ”avem 7-8 cărora le expiră contractul şi suntem în discuţii cu aceştia, şi cu alţi jucători. Avem numai unul care este împrumutat, e Monea… Și Chera este împrumutat până în 2020.”

Întrebați dacă au luat la cunoștință despre oferta pe care o are Dumiter, „există oferte pentru Dumiter din Liga I. Are o clauză cu noi…”

Ripensia a încheiat sâmbătă meciurile acasă din acest campionat prin a remiza 1-1 cu ASC Daco-Getica iar vineri va pune punct aparițiilor în ediția 2018-2019.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: