Aprecieri

Cele două partide amicale ale naționalei României cu Israel și Suedia nu și-au atins scopul. Israelul a prezentat o echipă încropită în grabă, iar Suedia nu s-a străduit să vină cu jucătorii care au obținut calificarea la Campionatul Mondial în dauna Italiei, ci s-a prezentat cu multe rezerve de care nu prea a auzit nimeni. Aceste două victorii ale românilor lasă totuși speranța că evoluțiile viitoare vor avea mai multă consistență.

Între timp s-a reluat competiția internă care, cu cât înaintează în timp, cu atât scoate într-o evidență pregnantă tarele fotbalului românesc. Dacă Ionuț Lupescu vrea să câștige postul de președinte al FRF, ar trebui să promită că va schimba sistemul competițional. Ce se întâmplă acum este o curată bătaie de joc. O echipă care a lâncezit 30 de etape, având o singură victorie, Juventus București, poate scăpa de retrogradare datorită sistemului actual. Antrenorul echipei Dinamo București, Florin Bratu, care până nu de mult ne dădea lecții de fotbal, se dovedește un trișor de joasă speță, echipa sa pierzând pe teren propriu cu ultima clasată.

La vârf lupta se dă între CFR Cluj și FCSB. Chiar dacă Dan Petrescu are veleități de mare antrenor, totuși echipa ceferistă joacă un fotbal vetust, fără forță de atac. Dacă are atacanți gen Țucudean sau Ioniță, el preferă să joace cu un singur vârf, un sistem care se dovedește ineficient.

Inexplicabilă atitudinea lui Gabriel Torje care, dacă tot a revenit în țară, putea să se alăture timișorenilor pentru a reuși evitarea retrogradării împreună. Dar el a preferat să se oprească la Dinamo, iar acum este exclus din lot. Cine își uită rădăcinile nici nu merită altceva!

Nici în liga a doua realizările echipelor din arealul nostru nu sunt remarcabile. Echipe obscure de la periferia Bucureștiului, Metaloglobus și Balotești, au învins echipele timișorene Ripensia și ASU, ceea ce mi se pare exagerat. UTA nu a reușit un alt rezultat favorabil cu liderul Dunărea Călărași, fiind învinsă la limită. Nu i se poate imputa nimic lui Cătălin Hlistei care a ratat o lovitură de pedeapsă într-un moment important al partidei, deoarece acesta este un jucător pe care Ionuț Popa se poate bizui oricând.

În liga a treia seria a patra, se pare că echipa din Petroșani care joacă în campionat sub denumirea de Șirineasa nu poate scăpa locul întâi. Ea are nouă puncte avans față de Lugoj, echipă care constituie o mare deziluzie. În schimb Giarmata prezintă o supriză plăcută, reușind trei victorii în trei etape consecutive, dintre care două pe teren străin. Același lucru l-a reușit și echipa Șoimii Lipova, în timp ce Gloria Cermei pierde pe linie.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 6 = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: