Arbitru în Divizia D Timiș? Delegat la un club din Campionatul Județean Timiș? Ori membru al CEx al AJF Timiș? Sau toate la un loc?

Fotbalul județean timișean are o componență numerică destul de semnificativă în ceea ce privește cluburile implicate, cele mai multe din țară comparativ cu alte județe, dar loturile de arbitri și observatori respectiv grupul delegaților formațiilor trebuie că nu sunt tocmai foarte populate din moment ce se mai ivește măcar câte un caz în care un trimis al AJF Timiș activează în același sezon și la o echipă participantă în întreceri.

Spre exemplu, numele lui Alexandru Nagy, membru în Comitetul Executiv al Asociației Județene de Fotbal Timiș ca reprezentant al eșalonului 5, a figurat în înscrisuri ca delegat al formației de liga a V-a AS Boldur la meciul AS Timișul Jabăr – AS Boldur, încheiat cu 1-6 în 5 mai 2019 în cadrul etapei a 23-a din Seria a III-a în Campionatul Județean Timiș, după ce și luna trecută activa ca arbitru asistent la o partidă din Divizia D Timiș.

Exemplul sugerează existența unor situații în care oameni implicați în fotbalul ”mic” timișean activează în mai multe capacități, minus organizatoric al forului județean ce implică discuții și poate naște controverse.

În acest caz, Nagy a fost activ implicat în mai multe capacități pentru Autoliv Lugoj, grupare retrasă în campania anterioară din Campionatul Județean Timiș, după nevoi, ca jucător sau în conducere, iar așa cum relevă foaia de joc de mai jos, și-a exercitat rolul de delegat al lui AS Boldur și la o deplasare efectuată în această lună în Seria a III-a din liga a V-a.

Pe de altă parte, Alexandru Nagy a fost de exemplu component al unor brigăzi de arbitri delegate la meciuri din campionatul în curs al Diviziei D Timiș, atât spre finele turului, pe 3 noiembrie 2018 la CSO Făget – CS Timișul Şag, în componența Ripan – Nagy, Roșu, cât și luna trecută, pe 13 aprilie 2019, în retur, la CSO Făget – Pobeda Star Bîșnov, în alcătuirea Nanu – Nagy, Ariel Copaci, conturând semne de întrebare, dacă un membru al Cex AJF Timiș delegat ca arbitru asistent la întâlniri din liga a IV-a poate activa în același retur și ca delegat al unui club implicat în competiții ale aceluiași for județean.  

Alexandru Nagy este familiarizat exersării unor roluri multiple, de exemplu anul trecut aproximativ pe vremea aceasta figurând în înscrisurile AJF Timiș ca arbitru asistent la partide din Campionatul Municipal Lugoj, meciuri din aprilie și mai 2018, în alte cazuri activând și ca observator delegat al AJF Timiș, precum în septembrie 2016, și tot conform forului județean.

Se prea poate ca AJF Timiș să nu aibă exact cunoștință despre ceea ce se întâmplă în propria-i ogradă, scăpări de acest gen, și bineînțeles că n-ar fi unicul minus din activitatea forului județean, dar n-ar fi exclus să și închidă care cumva ochii, ceea ce ar fi cu atât mai discutabil. Activitatea nu trebuie descurajată, ci din contră, impulsionată, dar fără a implica potențialul apariției unor incompatibilități sau chiar conflicte de interese.

dav

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Arbitru în Divizia D Timiș? Delegat la un club din Campionatul Județean Timiș? Ori membru al CEx al AJF Timiș? Sau toate la un loc?

  1. Nagy spune:

    Oare nu este evident, logic, regulamentar sau cum vreti faptul ca un membru al CEX Timis, reprezentant al Ligii a V-a, trebuie sa fie efectiv parte dintr-un club de la acest nivel? Despre ce incompatibilitate vorbim? Mai mult, ce legatura are faptul ca e arbitru cu faptul ca e si delegat la o echipa, intr-o competitie unde nu arbitreaza. Char dati in penibil cu articolele astea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + 5 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: