Arbitrul Glodean, lovit, cu ochiul umflat… Împăciuitorul Lața, insistentul ”naș” Mierea și ”finul” Butnărașu: AJF Timiș, deconspirată de o rana redeschisă de recidivista Ieceana Iecea Mare

brigada de arbitrii si cei doi capitani de echipa

Exclusiv și mereu primii cu știrile. Lovirea aseară a unui tânăr arbitru, Ovidiu Glodean, în urma unui meci din Seria I a Campionatului Județean Timiș, jucat la Iecea Mare, redeschide Cutia Pandorei în cazul clubului recidivist Ieceana, readmis tacit în competițiile timișene după numai un an de la excluderea sa datorită unor incidente deosebit de grave, conducerea AJF Timiș regăsindu-se în acest moment într-o postură din care ar putea evada doar printr-o demisie cât de cât onorabilă.

Ca o revenire la știrea publicată aseară de www.sporttim.ro, la nici o oră de la încheierea ostilităților, iată mai multe amănunte pe marginea unui caz cu antecedente…

Ce efecte ar mai putea induce asupra integrității întregii competiții o eventuală nouă excludere a clubului Ieceana Iecea Mare, venind din partea unei tolerante AJF Timiș care reactiva tacit și mult înainte de termen o grupare devenită acum recidivistă, acest nou incident dovedind că iertarea aplicată de forul județean a creat premizele neplăcutului eveniment de aseară!? AJF Timiș și-a pierdut complet credibilitatea prin recidiva unui club vest timișean pe care îl reaccepta în întreceri, iar o nouă excludere a celor din Iecea Mare n-ar echivala cu mai mult decât o frecție la un picior de lemn. Cu Ieceana ar trebui să iasă din scenă și mai sus pușii săi oblăduitori.

Ovidiu Glodean (n. 1989), un tânăr în vârstă de nici 24 de ani, a fost investigat în această dimineață de către un medic legist și urmează cel mai probabil să îl acționeze în judecată pe agresorul său de la finele partidei Ieceana Iecea Mare – Mureșul Cenad, încheiat 5-6 în runda a IV-a a Seriei I din Campionatul Județean Timiș. Aseară, la încheierea partidei, un spectator al jocului de liga a V-a l-a lovit pe arbitrul Glodean cu pumnul în plină figură și cu piciorul, doar intervenția jucătorilor și a celor din preajmă calmând spiritele. Agentul de poliție prezent la teren n-a asistat la agresiune.

Glodean are vederea parțial obturată, acuzând tumefierea zonei oculare, ce a suferit un traumatism prin șocul loviturii, cu hemoragie.

Monitorizat de CCA pentru lotul de arbitri divizionar B, fostul mijlocaș al Chișodei, aflat în cel de-al treilea an de arbitraj, a promovat pe scara ierarhică ținând de categoriile breslei, motiv pentru care, din actualul sezon, nu a mai putut evolua ca fotbalist în cadrul Diviziei D Timiș, nivel la care poate fi delegat, ci a continuat să joace în Campionatul Județean Timiș, la Parța, al cărui golgeter a devenit.

Dar iată antecedentele…

În urmă cu 3 ani, mai precis în ediția 2010-2011, Ieceana Iecea Mare a fost exclusă din Campionatul Județean Timiș – categoria Promoție, pentru incidente deosebit de grave, provocate de spectatori  huligani, incidente care au atins cote alarmante prin cele petrecute la meciul de la Lenauheim, într-un joc al echipei în deplasare.

Nu trecea însă decât un an de zile și împăciuitorul Dănuț Lața, președinte al AJF Timiș, la insistențele ”nașului” Florian Mierea, vicepreședinte AJFT, de partea sa cu ”finul” Nicu Butnărașu, jucător pe-atunci la Ieceana, antrenor până în noiembrie 2012 al aceleiași recidiviste, au hotărât fără a trece decizia prin Comitetul Executiv al AJF Timiș de a da echipei grupării Ieceana din Iecea Mare acceptul să revină în competiție.

Anul trecut, după un joc disputat acasă de aceeași Ieceana, arbitrul întâlnirii, Raul Drăgoi, a fost alergat seara prin Complexul Studențesc din Timișoara și doar fuga l-a salvat, victime ale huliganilor urmăritori căzând în schimb niște prieteni ai cavalerului fluierului, care, ulterior, de teama unor noi evenimente, s-au împăcat cu agresorii în schimbul a 3.000 respectiv 4.000 ron.

Arbitrul Raul Drăgoi a întocmit la vremea respectivă un raport detaliat, în care a descris incidentul, însă măsurile ce se impuneau a fi luate n-au fost puse în aplicare, ci ignorate de conducerea AJF Timiș, care i-a sugerat în schimb cavalerului fluierului să se adreseze instanțelor de judecată.

Incidentul de aseară de la Iecea Mare n-a fost, nu este și din păcate nu va fi ultimul într-o competiție județeană profund bolnavă, alterată până în măduva oaselor, cu compasul moral complet dereglat și pe undeva scăpată din frâu, neplăcutul eveniment netrebuind judecat într-un context punctual ci drept unul dintre efectele unei politici a AJF Timiș ce ajunge până și să pună în pericol integritatea corporală a celor implicați în acest frumos joc. Degeaba impunerea gardurilor împrejmuitoare, dacă tocmai cei care le impun închid tacit ochii, cu consecințe nefaste.

 

 

Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Fotbal, Judeţ, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

17 răspunsuri la Arbitrul Glodean, lovit, cu ochiul umflat… Împăciuitorul Lața, insistentul ”naș” Mierea și ”finul” Butnărașu: AJF Timiș, deconspirată de o rana redeschisă de recidivista Ieceana Iecea Mare

 1. vali spune:

  Parerea mea este ca nu ar trebui sa se prezinte nici un albitru la meciurile care le joaca acasa Iecea Mare AJF=FRF

 2. andrei spune:

  Bravo domnilor de la SPORTTIM, văd că mai scrie cineva despre ce se întâmplă pe la AJF+FRF, întradevăr este o ruşin pentru cei care tolerează asemenea acte huliganice săvârşite de spectatori,aceştia nu au ce căuta în SPORT, mai ales că mulţi tineri joacă de plăcere fotbal şi după aceia ei suferă când îi dă afară din campionat, pentru un nemernic care a lovit arbitru , oare poliţia ce a făcut a dormit……

 3. andrei spune:

  Dacă îi lasă mai departe în campionat ARBITRII nu ar trebui să mai facă deplasarea în această comună, să îi lase pe Mierea şi LAŢA să arbitrze,chiar nu se mai poate aşa ceva, este dureros ce i sa întâmplt acestui arbitru Glodean, pe care îl ştiu unul cu bun simţ şi este un fotbalist bun. Ar trebui să-l dea in judecată.

 4. bognan spune:

  Bravo D-lor, in sfarsit cititorii pot sa-si faca o imagine clara despre „cloaca” din A.J.F. Timis. La alegerile trecute, Lata cu o lingura de ,,GAIGANA”, va linistit pe majoritatea, mai de jena, fara sa realizati faptul ca este depasit din toate punctele de vedere; traieste din amintiri, senil si fara coierenta in exprimare, lipsit de capacitate profesionala. Are in plan sa-l pregateasca pe lingaul de Mierea pentru a-l inlocui, crezand ca asa umil si slugarnic cum este cel din urma va reusi sa prosteasca din nou alegatorii. Pentu el a deschide un calculator e ceva foarte complicat, ce-i din jurul lui il aproba iar el chiar crede, ca este autostiutor, mandru in prostia pe care o afiseaza. Trebuie oare sa-l intelegem? A terminat candva, atunci ceva scoala, studii superioare de trei ani, fara un definitivat intr-o specializare, in prezent este la nivelul Vice-lui Mierea, un invatator pentru cursuri primare, clasele I – IV, mandrii de faptul ca prostimea le spune, D-lor profesori.

 5. raul spune:

  Arbitri să facă grevă şi să-i lase pe mierea şi clica lor să arbitrze că şi aşa merg unde vor ei.

 6. mihai spune:

  Bravo D-lor, in sfarsit cititorii pot sa-si faca o imagine clara despre “cloaca” din A.J.F. Timis. La alegerile trecute, Lata cu o lingura de ,,GAIGANA”, va linistit pe majoritatea, mai de jena, fara sa realizati faptul ca este depasit din toate punctele de vedere; traieste din amintiri, senil si fara coierenta in exprimare, lipsit de capacitate profesionala. Are in plan sa-l pregateasca pe lingaul de Mierea pentru a-l inlocui, crezand ca asa umil si slugarnic cum este cel din urma va reusi sa prosteasca din nou alegatorii. Pentu el a deschide un calculator e ceva foarte complicat, ce-i din jurul lui il aproba iar el chiar crede, ca este autostiutor, mandru in prostia pe care o afiseaza. Trebuie oare sa-l intelegem? A terminat candva, atunci ceva scoala, studii superioare de trei ani, fara un definitivat intr-o specializare, in prezent este la nivelul Vice-lui Mierea, un invatator pentru cursuri primare, clasele I – IV, mandrii de faptul ca prostimea le spune, D-lor profesori.

 7. vali spune:

  Sunt profesori in smecheri si excrocheri si fortele de ordine sa raspunda

 8. vali spune:

  va rog luati atitudine cat mai multi si domni ziaristi si poate se schimba ceva in alte jud seitul ajf sun rezultate la zi date despre echipe la noi mosi scriu pe fituici pacat de asa judet

 9. popa andrei vlad spune:

  Solutia nu e sa-i excluda, ci sa-i trimita sa joace la peste 50km de Iecea, toate meciurile. Nu e vina jucatorilor ca sunt tarani prosti care nu stiu cu ce se mananca fotbalul. Cat despre Lata, pentru binele AJF, specimenu’ asta tre’ sa demisioneze, pana acum isi favoriza echipa locala Soimii Pesac, niste tarani care habar n-au ce e ala fotbal, un teren execrabil, acoperit cu nisip pe o jumatate, ca la Coppa Cabana, teren unde nu bate nici dracu, pentru ca daca oaspetii conduc se intra la rupere, arbitrii inchid ochii, ulterior apar batai. Spre norocu’ lui, anu asta, taranii din Pesac au capitulat fara sa joace vreun minut…spre norocul sau si totodata al seriei 1 promotie, unde se va putea juca si fotbal in deplasare.
  Una peste alta, regula asta cu un politai, si ala betiv, de-al satului, care sa asigure ordinea la un meci in lanu de cucuruz, mi se pare absurda. Betivu’, care se intituleaza om al legii, nu are ce face intr-o asemenea situatie ca risca sa fie batut, asta in cazu in care nu e tovaras de pahar cu agresorii. Sa-si plateasca fiecare echipa gazda o duba de mascati, ca asa trebe in lanu de cucuruz, sa-si faca vestiare, cu dusuri cu apa calda, ca unii se mai si spala nu doar ataunci cand ploua, sa puna gard.. sa-i civilizeze pe cei care vor sa se lase civilizat, cine nu, la plug.

 10. raul spune:

  Şi observatorii se fac vinovaţi , exemplu este domnul Hosu îi dai sticla şi bine mersi, eu am văzutce a făcut la Ciacova -Murani ediţia trecută, când solistu de muzică populară sa dus în tribună la scorul de 3-0 pentru echpa sa şi stupoare el a scris că arbitru la dat afară, lucru ce nu era adevărat, Şi comisia la suspendat 3 etape si amendă.Apoi după 3 săptămâni au anulat sancţiunea şi amenda după ce arbitrul a relatat adevărul, de ce îl mai ţi domnule LAŢA, oameni ăştia te fac de râs şi e normal ca ziarişti află şi scriu.

 11. Anonim spune:

  Parerea mea,este ca nici cel care a lovit arbitrul nu a facut bine..dar si Glodean sa arbitreze mai corect 😉

 12. raul spune:

  O pedeapsă bine meritată au primit huligani la jocurile cu pricina BRAVO LAŢA aveţi o bilă albă.

 13. cu ochi-n patru spune:

  Jalnic AJF-ul timisean,anul trecut la Bacova dupa doar o etapa cu incidente,la urmatoarea etapa asistentul a fost stropit cu bere de spectatori, altii au dat sa intre in teren, capitanul de echipa indemna spectatorii sa continue cu aceste manifestari de ultima speta, politistul se facea ca nu vede si uite asa circul…Oare observatorii ce au in scris in raport? Oare de ce nu scriu? Oare comisiile ce masuri au luat?

 14. Alex spune:

  Nu trebuia exclusa Ieceana . Ar trebui sa nu mai vina toti lesinati sa arbitreze. Si Glodean stie destul de bine de ce a primit acel pumn. Daca arbitra corect nu isi ieseau din fire nici spectatori . Dar asa Iecea a pierdut si el a primit una. Si la urma urmei tot ei sunt ”huligani” ,nu arbitri care habar nu au cand trebuie sa fluiere si cand sa taca din gura.

 15. Petre Narcis spune:

  Cum nimic nu se face in tara asta asa si mierea si lata cu litere mici pt. Ca nu au facut pentru fotbal si copii Timișoarei si a județului nimic stau la ajf Timiș de 20 ani ca Ceaușescu afara cu ei

 16. Andrei spune:

  Bravo Petre ai dreptate juniori sunt lăsaţi pe bani părinţilor să lupte pentru supravieţuire,iar AJF trăieşte bine mersi pe bani cluburilor, dar până când domnilor ajefişti………afară cu voi mai ales mierea şi clica lui.

 17. AstaLaVista spune:

  Intr-un fotbal bolnav de foarte multi ani, evenimente de acest fel nu sunt tocmai o noutate.
  Si evident, din pacate, nici … o intamplare.

  1. Daca discutam doar despre agresiunea in sine [muuult exagerata si umflata …de altfel] incidentul este regretabil si… evident de pedepsit exemplar.

  2. Daca discutam despre „taranii prosti” ,pe care un binevoitor de mai sus ii gratula cu multe alte epitete „magulitoare”, intr-adevar merita mai mult…dar aici nu discutam doar de Iecea Mare, ci de intreg mediul rural din Romania [educatie de calitate, acces echitabil la locuri de munca, conditii de trai macar pe aproape de decenta … vorbesc aici de facilitatile urbane in primul rand]

  3. Daca discutam despre calitatile umane ale sus-numitului Ovidiu Glodean, fara sa-l cunosc, jos palaria …

  4. Mai ramane sa discutam despre punctul nevralgic al chestiunii si anume calitatile de arbitru ale domnului Ovidiu Glodean , care bineinteles „acoperit de regulament” a luat cateva decizii mai-mult-decat-discutabile care au influentat rezultatul final al partidei, decisa astfel in favoarea oaspetilor . Si-a atras astfel „pe merit”, pe drumul triumfal spre lotul de arbitrii al diviziei B, toata „simpatia” spectatorilor … evident deloc initiati in tainele acestui sport [Sic!!??].

  Deci succint, fotbalul din ligile inferioare are parte de conditii mizere din toate punctele de vedere, incepand de la pregatire, trecand pe la conditiile de joc si incheind cu arbitraje execrabile mascate de cele mai multe ori de catre observatori.
  Evenimentele cu violenta de pe stadioanele noastre sunt extrem de reprobabile si trebuie pedepsite exemplar, dar cu aceasi masura … pentru toata lumea.
  Iar arbitrajul trebuie si el sanctionat [mai ales la greseli flagrante si decisive] si in nici un caz recompensat , cum se intampla in cazul de fata, cand dintr-un personaj cu greseli oribile pe teren s-a creat un …martir.

  AstaLaVista

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 3

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: