Arc peste timp

Fotbalul, acest segment al vieții sociale, funcționează după regulamente și legi specifice. Cel puțin așa am crezut până ieri, când am văzut cum un derbedeu pe numele său Cristian Codrea, arbitrul partidei ACS Poli – Universitatea Cluj, și-a bătut joc de echipa timișoreană. Mai exact, a dictat un penalty inventat clujenilor. Astfel de situații vedeai în urmă cu vreo 40 de ani la Anina, Lupeni sau Brad, când echipele miniere trebuiau ajutate cu orice preț. Dar faza de ieri de pe stadionul Electrica întrece orice închipuire. Sunt curios să știu cine l-a promovat pe acest individ din Baia Mare. Până progresăm, afară cu derbedeii din fotbal!

Un alt fapt mai puțin obișnuit s-a consemnat în acestă ultimă etapă: contestația depusă de echipa Energeticianul împotriva echipei Academica Clinceni pe motiv că nu avea viza medicală legală pe carnetele de joc. Probabil Comisia FRF care va judeca acest caz nu va lua o decizie finală, ci va amâna rezoluția sine die. Este o greșeală majoră a directorului sportiv de la Clinceni care nu a gestionat bine situația. În aceste posturi de directori sportivi apar tot soiul de oameni neaveniți, care au sprijin politic sau ocult.

FCSB se apropie tot mai mult de CFR Cluj în competiția play-off a ligii întâi. Aducerea antrenorului Papură la „U” Craiova n-a rezolvat mai nimic, mai ales că echipa evoluează la fel de slab. Eugen Neagoe, după despărțirea de Sepsi Sfântu Gheorghe, a devenit liber de contract și ar putea fi o soluție pentru echipa olteană din campionatul viitor.

În competiția play-out, Dunărea Călărași, echipa lui Dan Alexa, a obținut o victorie mare în fața echipei Dinamo și speră în continuare la salvarea de la retrogradare. În schimb, Concordia Chiajna pierde tot mai mult teren și se pare că nu va putea evita retrogradarea.

Cinci echipe își păstrează șanse de promovare în fruntea clasamentului ligii secunde. Mare supărare și multă frustrare la Arad după ce UTA a fost învinsă de ASU Politehnica. Această înfrângere greu de digerat a adus după sine sancțiuni dictate de club jucătorilor și antrenorilor. Ripensia este la a doua victorie consecutivă, dovedind constanță în evoluții.

Șoimii Lipova este marea perdantă a ultimei etape, când nu a putut profita de înfrângerea echipei CSM Școlar Reșița la Sebiș, remizând pe teren propriu cu Unirea Alba Iulia. Deznodământul în Seria a IV-a din liga a treia se amână până la finalul partidei de vineri dintre Lipova și Reșița.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sase = 30

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: