Ardealul în frunte: UTA – Gloria Buzău 3-0 (0-0)

Partida de azi de la Arad a avut două aspecte distincte. Cu un joc echilibrat în prima repriză, echipa gazdă nu și-a găsit cadența, buzoienii având două ocazii de gol. După pauză, UTA a dominat copios disputa, reușind trei goluri, cel din urmă, al lui Ciprian Rus fiind unul spectaculos. Coroborat cu rezultatele etapei, UTA a devenit lider al campionatului, dar această poziție o obligă la evoluții superioare celei de azi.

Duminică de la ora 14 la Metaloglobus București, miercurea viitoare în restanța de la ora 14 la Rapid, duminică 24 noiembrie de la 11:30 la finalul turului, acasă cu Farul, iar apoi la Călărași și cu Petrolul Ploiești în continuarea prin retur a sezonului de toamnă. Și ar mai fi restanța pe teren propriu din runda a XI-a cu Concordia Chiajna. Tot atâtea oportunități în plus pentru proaspăta fruntașă de a-și mări noul minim avantaj.

În intermediara echivalentă etapei a XVII-a, roșu-albii au înregistrat al treilea succes consecutiv la zero acasă, vineri urmând a se împlini două luni de când arădenii n-au mai scos balonul din plasa propriei porți într-un meci pe ”Motorul” din Liga 2, înscris atunci de fostul lider de o anumită anvergură CS Mioveni. 

Nou-promovata buzoiană a experimentat fără succes modificările de efectiv de la o etapă la alta și și-a continuat declinul, numai 4 puncte din ultimele 24 posibile, în contrast cu debutul de campionat cu patru victorii la rând.

La partidă a asistat și Ciprian Urican, fost secund al lui Ilie Stan la UTA și Victoria Brănești. Dacă am amintit acest fapt, trebuie să subliniez că Ilie Stan i-a scos din lotul alb-roșiilor pe Panin, Luca, Marius Popescu și Panaitescu, iar Cristian Panin s-a dus la CFR Cluj, cu care a câștigat patru campionate…

*

Balint Laszlo: ”Meciul a avut două părți distincte. În repriza a doua am dominat clar jocul, dar important este că suntem pe primul loc.”

Ilie Stan: ”Revin cu plăcere la Arad, deoarece am avut o perioadă când am antrenat această echipă. Nu sunteți încă pregătiți pentru liga întâi, dar veți avea un stadion nou.”

*

Au marcat: 1-0, Buhăcianu (min. 59), după o degajare a lui Bolboașă, profitând de o ieșire inoportună a portarului Balauru; 2-0, Candrea (min. 64), autogol după o lovitură liberă a lui Moise și o deviere a lui Ilie; 3-0, C.. Rus (min 87), cu un șut de la 22 de metri direct în vinclu.

UTA: Bolboașă – A. Rus, Melinte, Ilie, Tomozei – Miculescu (min. 66, Oroian), Hrezdac (min. 88, Vulturar), Moise, Bustea (min. 46, Buhăcianu) – Ioniță, C. Rus (cpt.)

Antrenor: Balint Laszlo.

Pe bancă: Iacob, Ursu, Deta, Șeroni.

Gloria Buzău: Balauru – Cătană, Ceaușel (cpt.), Konate, Pârcălabu – Constantinescu, Camara, Candrea (min. 76, Chipirliu), Calu (min. 55, Godin) – Huiban (min. 42, Mihalache), Luptak.

Antrenor: Ilie Stan.

Pe bancă: Stoian, Enescu, M. Ioniță, Vilsan.

Cartonașe galbene: Cătană, Ceaușel, Pârcălabu, Camara (2).

Cartonaș roșu: Camara.

Arbitri: Mihai Amorăriței (Câmpina) – Răzvan Soporan (Baia Mare), Răzvan Nistoran (Reșița). Rezervă: Dorin Voina (Reșița). Observatori: Radu Bitea (Oradea), Zaharia Ciev (Timișoara).

Rezultatele etapei a XVII-a în Liga 2 și programul din weekend, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: