Artimon! Millenium Giarmata, al doilea 1-0 la rând, al treilea joc fără gol primit

Roberto Artimon a marcat încă din primele minute ale meciului de vineri de la ora 15 ceea ce avea să rămână unicul gol al duelului timişeano-arădean din etapa a VI-a în C4, CS Millenium Giarmata – UTA Bătrâna Doamnă Arad 1-0, gazdele trecând astfel în ierarhie peste nou-promovaţi, cărora le-au pricinuit primul eşec în deplasare, la prima lor apariţie în care nici n-au reuşit să înscrie.

Cu moralul îmbunătăţit, graţie victoriei tot cu 1-0 de la Drobeta Turnu Severin, contra Minerului Mehedinţi, după o serie de 3 jocuri fără gol marcat, elevii lui Călin Cojocaru au izbutit al doilea 1-0 la rând, încheind al treilea meci succesiv fără gol primit şi revenind pe căi victorioase pe „Nicu Moraru”, unde şi surprindeau neplăcut la precedenta apariţie, 0-3 cu cei din Filiaşi.

Ocupanta locului 5, dispunându-se acum ceva mai precaut, într-un 4-2-3-1, faţă de 4-4-2 până vinerea trecută, a trecut însă acum de arădenii clasaţi pe patru, şi care nu s-au predat până acum pe alte terenuri, 1-0 la Craiova respectiv 1-1 la Sebiş.

A fost însă suficient un corner deja în minutul 7, în urma căruia, profitând de respingerea balonului de către arădeni, fundaşul lateral Roberto Artimon, unul dintre cei 3 tineri sub 21 de ani ai amfitrionilor, a expediat un frumos şut cu destinaţia colţul lung, din colţul careului de 16 metri.

Descinşi la Giarmata cu gândul de a câştiga, arădenii nou-promovaţi ai „Bătrânei Doamne” au demonstrat că alcătuiesc una dintre garniturile cu experienţă şi de impact ale seriei, dar CS Millenium a fost suficient de abilă pentru a intra în avantaj la cabine şi pentru a conserva apoi rezultatul şi la reluare, când a avut mai mari spaţii de manevră pe contraatac. Dacă în prima parte Beloescu ajungea târziu la o centrare, în repriza a doua timişenii şi-au făurit oportunităţi ceva mai clare, doar frăgezimea lui Sorescu, juniorul de 17 ani, făcându-l să se pripească în faţa lui 2-0.

Periculoşi la faze fixe, arădenii au dat senzaţia că vor egala dar n-au dat şi lovitura, tânărul Păduraru făcându-şi cu prisosinţă datoria între buturile gazdelor iar cei din Giarmata arătându-se parcă mai motivaţi în a demonstra că sincopele la zero din rundele a II-a şi a III-a sunt deja amintire. Apropo de cei sub 21 de ani, goal-keeperul, Sorescu, înlocuit cu un alt tânăr corespunzând vârstei şi regulii cu 3 tineri U21 permanent în teren, Leonte, precum şi marcatorul Artimon, s-au descurcat bine, la fel cum a reuşit şi Fuchs, la acoperire în locul căpitanului Leucă, abia acum scăpat de etapele de suspendare.

Care-l pasc în schimb pe fundaşul central Oneţ, aflat la cota de 3 cartonaşe galbene. Ar mai fi de notat a doua apariţie, pe final, a lui Corlăţeanu, care are mult de recuperat după cele 8 luni de pauză forţată, datorită unei accidentări, aşteptat din convalescenţă fiind şi fundaşul Gârbă.

Dat fiind şi rezultatele după-amiezii, ierarhia în prima sa jumătate s-a comprimat pe doar două puncte, 11-10, aşa încât orice e posibil, pentru timişeni urmând deplasarea la ex-divizionara secundă Minerul Motru…

*

CS Millenium: Păduraru – Artimon, Oneţ, Dancia – cpt., Diarra – Sorescu (60, Leonte), Fuchs, Mihuţa (80 Corlăţean), Beloescu (87, Firan) – Mihalcea, Anagor (55, Gideon).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × sase =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: